Entrades

En marxa les XXIV Jornades Esportives de Santa Bàrbara

Joan Abella, regidor d’esports. (Foto:T.G.)

La cursa dels deu kilòmetres, o la interprovincial de motocròs, algunes de les novetats del programa, que inclou també el Campionat de Twirling de Catalunya que es disputarà aquest dissabte.

(J.Roig/T.G.).-Amb la jornada de portes obertes al club de tenis La Plana el passat dissabte i la cursa 10 kilòmetres Vila de Santa Bàrbara que es va córrer el diumenge al matí, començaven les 24es Jornades Esportives al nostre municipi que s’allargaran fins a la vigília de les Festes Majors, a principis de Juliol.
Segons explicava a la ràdio municipal el regidor d’esports Joan Abella, aquesta cursa, que habitualment es corria als volts de Nadal, va ser una de les novetats incorporades al programa de les Jornades i un èxit de participació, tot i la pluja que va afectar-la en alguns moments.

Abella volia destacar també la 1a Cursa interprovincial de resistència de motocròs, organitzada pel club planer “X Riders” i que es correrà el dissabte 17 de juny al circuit de la finca de l’Advocat o la cursa d’obstacles que enguany serà nocturna.

Les jornades esportives de Santa Bàrbara inclouen, entre altres, activitats relacionades amb el futbol, pàdel, tenis o el twirling. De fet, aquest dissabte vinent, Santa Bàrbara acollirà el Campionat de Catalunya d’aquest esport.

Els actes clouran amb el lliurament de trofeus i reconeixements esportius, el dijous 6 de Juliol i amb el “Mulla’t per l’esclerosi”, una jornada solidària que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a les piscines municipals.

Torna el circuit de Motocròs als Reguers

(Redacció/J.Roig).-Fruit de la col·laboració entre el MC Tot Motor Els Reguers i el MC Roquetes s’ ha pogut recuperar un circuit de motocròs emblemàtic a les Terres de l’Ebre,el circuit de Motocròs als Reguers.

Aquestes dues entitats han volgut recuperar aquestes instal·lacions en desús, per donar la possibilitat a la gent aficionada a l’esport de la moto off road, de disposar d’un lloc regulat per poder practicar aquest esport amb unes mínimes condicions. Així també, amb el recent tancat del circuit, es podrà regular els horaris d’entrenaments, molestant el mínim possible al veïnatge de la població.

El desl Reguers serà el primer circuit off road legalitzat per a l’any 2013 a les Terres de l’Ebre, i els promotors esperen  que es faci extensiu a d’altres circuits d’aquestes comarques, per fomentar així la pràctica d’aquesta especialitat motociclista.

Passades les homologacions de la Federació Catalana de Motociclisme al circuit, comencen els entrenaments lliures aquest proper diumenge 27 de gener. A partir de les 9:00 hores s’iniciaran les verificacions i mitja hora després les tandes d’enduro, motocròs i nens, fins les 14:00 hores del migdia.

La Federació Catalana de Motociclisme (FCM) aquest 2013 ha facilitat una llicència molt econòmica anomenada llicència social, que permet entrenar a qualsevol circuit homologat de Catalunya i participar en campionats com la Lliga Catalana de Motocròs. Campionat que constarà de 4 curses, i que la primera tindrà lloc el proper 29 de setembre al circuit de motocròs d’Els Reguers. Aquesta cursa donarà cabuda a les categories MX1, MX2, MX S 18 4T, MX3, MX4 i MX5.

Des del Moto Club Roquetes  es vol animar a tots els practicants d’especialitats de motociclisme off road a venir als entrenaments que, de periodicitat mensual, s’ organitzaran  al circuit d’Els Reguers.