Entrades

Morella presenta a Tortosa el seu 53 Sexenni

L’acte va estar presidit pels alcaldes de Morella i Tortosa, Rhamsés Ripollés i Ferran Bel

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de Morella va presentar ahir a Tortosa les festes del 53 Sexenni, que tindran lloc entre els dies 16 i 27 d’agost. L’acte s’emmarcà dins de les presentacions que el consistori morellenc ha organitzat enguany en les ciutats en que té un nombre més gran de turistes potencials. La capital dels Ports espera rebre prop de 200.000 visitants durant els 10 dies en que se celebrarà la festa, la qual només té lloc un cop cada sis anys.
L’acte va estar presidit pels alcaldes de Morella i Tortosa, Rhamsés Ripollés i Ferran Bel.Aquestes presentacions van començar el passat dia 21 de juny a Terrassa, la setmana passada a Castelló i també es portaran els propers dies  a Alcanyís i València. Aquestes accions es complementaran amb l’aposta per la promoció en les xarxes socials, i també amb la presentació del lipdub oficial del 53 Sexenni de diumenge que ve, després de gravar-se fa uns dies i comptar amb la participació de més de 250 veïns i veïnes de Morella.
El Sexenni és una de les festes més singulars de la província de Castelló. Se celebra cada sis anys i per a la preparació de la mateixa els veïns i veïnes de la localitat treballen durant tot un any. Així, els diferents gremis de la ciutat -conservant-se l’estructura social medieval- organitzen un novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Per a cadascun d’aquests dies està programat el “Retaule”, que permet observar les diferents danses de cada gremi amb els seus vestits tradicionals, els elements religiosos i els civils. Al mateix temps, cal destacar que els carrers reben a la Mare de Déu guarnits amb quilòmetres de tapissos elaborats amb la tècnica artesanal del paper arrissat. La singularitat del Sexenni ha fet que Turespanya hagi reconegut les festes com d’Interès Turístic Nacional, un pas importantíssim per a aconseguir el gran objectiu del consistori de rebre la internacionalitat de les mateixes.

Morella acull enguany la Mostra de la Taula del Sénia

Després de les 6 edicions anteriors a Vinaròs, La Ràpita, Benicarló, Ulldecona, Alcanar i Vall de Roures,  enguany la 7ª Mostra de la Taula del Sénia es celebra a Morella el cap de setmana del 12 i 13 de juny. Els actes començaran el dissabte 12 de Juny  a partir de les 10:30 del mati amb la presentació oli d’oliveres mil·lenàries a la Llotja de l’Ajuntament de Morella i més tard es procedirà a l’inauguració de les Exposicions Taula del Sénia a les Sales Gòtiques del mateix Ajuntament . El plat fort de la jornada serà l’actuació del veterà i popular grup valenciá  Al Tall  a les 8 de la tarde a la plaça Colón. El diumenge es concentraran els actes pel matí i acabarà tot al migdia.