Entrades

El senador Miquel Aubà protagonitza la xerrada mensual que organitza Esquerra Planera

Miquel Aubà

Du per títol “Reptes i oportunitats de la pagesia” i, entre altres qüestions, abordarà la problemàtica generada per l’exportació de cítrics sud-africans o la nova valoració del cadastre rústic.

(J.Roig/T.G.).-Dintre del cicle de xerrades que organitza el grup d’Esquerra Planera a Santa Bàrbara des de fa alguns mesos sota el lema de “Esquerra t’Escolta”, aquest dijous, 1 de juny, a partir de les vuit de la tarda i a l’Hotel d’Entitats ha preparat la que porta per títol “Reptes i oportunitats de la pagesia”, que anirà a càrrec del senador d’Esquerra i exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà.
Marc March, portaveu d’Esquerra Planera, explicava a La Plana Ràdio que creu que el tema pot ser força interessant, tenint en compte que Santa Bàrbara és un poble eminentment agrícola i que Aubà pot aportar molta informació per esclarir alguns reptes i problemàtiques que afecten el sector, tenint en compte que ell també és pagès al sector vinícola i que, com a senador, ha defensat diferents mocions sobre els interessos del món agrari.

March deia que, entre altres, s’exposaran temes com les exportacions de cítrics sud-africans a Europa que tant de mal han fet al sector aquesta temporada, o la nova valoració sobre el cadastre de la rústica imposat per l’Estat espanyol, que segons el mateix Aubà deia temps enrere, és l’amenaça més gran que té la pagesia de les Terres de l’Ebre perquè l’aplicació de les noves mesures comporta un augment molt significatiu en la valoració de les finques i propietats, que poden suposar un increment de l’impost actual del 300% al 600%.
Per l’importància d’aquests i altres temes que es tractaran a la xerrada de demà, des d’Esquerra Planera s’invita a tot hom assistir-hi, recordant que l’acte és obert a tot el poble.

Santa Bàrbara aprova uns pressupostos “similars als del 2016”

15109463_10209746295608456_5954716080492166780_n

Sessió plenària on es van aprovar els Pressupostos 2017. (Foto: T.G.)

Contemplen tres  milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i tres mil euros menys en el de despeses.
Van ser aprovats per l’equip de govern convergent i el PP i el vots en contra d’Esquerra Planera.

(J.Roig/T.G.).-En la sessió ordinària de ple celebrada anit, l’ajuntament de Santa Bàrbara va aprovar, amb el vot favorable de l’equip de Govern de CiU i del PP i el vot en contra d’Esquerra Planera, els Pressupostos per al l’exercici de l’any 2017 que pugen un total de 3 milions cent setze mil euros en l’apartat d’ingressos i 3 milions cent tretze mil euros en el de despeses. Uns pressupostos que l’alcalde planer, Alfred Blanch, va qualificar de “continuistes” o “similars” respecte als del 2016 i que s’han basat amb les tres regles pressupostaries fonamentals: el compliment de la regla de despesa, els objectius del deute i l’estabilitat.

El regidor del PP Xavier Boqué, tot i estar en desacord en algunes partides com l’aportació que es fa a l’Associació de Municipis per la Independència, va justificar el seu suport als pressupostos convergents, per la bona disposició de l’alcaldia en atendre una de les seues propostes, referida a l’arranjament de l’antiga estació de Renfe que podria servir, en un futur, com a lloc dedicat a activitats juvenils.

Esquerra Planera no va donar suport als Pressupostos per dues raons. Marc March, el portaveu del grup va dir que no podien aprovar uns comptes que no eren els seus perquè, ni són socials ni participatius. D’altra banda no contemplen propostes que Esquerra considera importants, com per exemple la bonificació de les llicències digitals per als alumnes de l’ Institut o la bonificació per a tots els comerciants de la localitat que posin un estand a la Fira de l’Oli.

L’alcalde, Alfred Blanch, va respondre a aquestes argumentacions dient que, en lo referent a la bonificació de les llicències digitals, l’equip de govern no veu correcte donar diners a ningú de forma lineal per lo que aquest és un tema que s’hauria de treballar més i conèixer realment les necessitats puntuals de cada alumne.
En quant a les bonificacions als comerciants per la seua participació a la Fira, Blanch va dir que ja s’està fent, no exclusivament als comerciants locals, sinó a tots aquells que porten uns temps de fidelització concret.

L’equip de govern planer també va informar de que aquest tercer trimestre del 2016, l’ajuntament de Santa Bàrbara està pagant als proveïdors en un termini mitjà de 16 dies abans dels 60 que marca la normativa.

Esquerra Planera creu que la nova taxa de construccions, instal•lacions i obres és excessiva.

Tot i estar d’acord amb la resta, van haver de votar en contra del paquet de modificacions a les ordenances municipals perquè no ho van poder fer per separat.

Tampoc no van donar suport als comptes dels 2015 perquè, segons el seu portaveu, Marc March, “No podem ser corresponsables d’uns comptes que no controlem”.

capturada

(J.Roig).-El grup d’Esquerra Planera ha volgut justificar el seu vot contrari a les modificacions d’algunes de les ordenances municipals que l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara va proposar i aprovar, amb el suport del PPC, en la darrera sessió plenària celebrada la passada setmana.
El portaveu del principal grup de l’oposició, Mac March, va dir que la seua intenció era poder votar cada una de les sis modificacions per separat, perquè amb la única que no estaven d’acord, per considerar-la excessiva, era en la que es refereix a construccions, instal•lacions i obres i que així ho van proposar al ple. Al no aconseguir l’autorització de l’alcalde per fer-ho així, es van veure obligats a votar en contra, tot i subratllar que amb la modificació de la resta, hi estaven d’acord per considerar-les positives.

Preguntat perquè no es van limitar a abstenir-se, si el desacord era amb una sola de les modificacions, March va dir que el vot emès era el que va decidir l’assemblea si, com va succeir, s’havia de votar tot el bloc. També aprofitava, una vegada més, per expressar la seua queixa pel poc marge de temps amb que l’equip de govern segueix informant-los, alhora que demanava respecte com a grup de l’oposició que ha estat votat per una part de la ciutadania.

El grup d’EP es va abstenir a l’hora d’aprovar el punt que feia referència als comptes del 2015 per considerar que, no són els seus comptes , “No podem ser corresponsables d’uns comptes que no podem controlar”, deia March.

Esquerra Planera no aprova el Programa de Festes Majors Santa Bàrbara 2016

BOQUE, MARCH I NOIA

El regidor d’EP Marc March a la sala de Plens de Santa Bàrbara (Foto: J.Roig)

Marc March diu que, “no perquè hi estiguem en contra, això que quedi molt clar, si no per la manera com s’ha fet”.
El portaveu de la formació lamenta que no se’ls inclogui cap de les propostes que van fer tot i estar disposats a assumir la seua part de responsabilitat en l’exit o fracas de les mateixes.
D’altra banda i segons March, la regidora de Festes argumenta la seua negativa a incloure les seues aportacions perquè “ si alguna cosa no funciona serà ella la que rebi les critiques”.

(J.Roig).-El cap de llista i portaveu del grup municipal d’Esquerra planera s’ha tornat a queixar , una vegada més, de que l’equip de govern de l’ajuntament de Santa Bàrbara no els ha deixat participar en la confecció del programa de festes que es va aprovar a la darrera sessió de ple extraordinària.

Marc March ha insistit en recordar que, des de l’inici d’aquesta legislatura, ja havien expressat la seua voluntat de participar positivament com a grup a l’oposició en la gestió municipal, aportant, per exemple, idees i propostes per al programa de Festes Majors. Desprès de diversos intents, finalment van ser convocats per la regidoria a finals del passat mes de Març, massa tard, segons el regidor, per poder incloure-les al programa o per dotarles del corresponent pressupost.
March explicava que van fer propostes com la de buscar alguna alternativa que diversifiqués els actes infantils que es fan a la mitja part dels bous, o recuperar una jornada de jocs  tradicionals, però que van rebre la resposta negativa de la regidora de Festes, argumentant que, com a responsable del programa de Festes, “si alguna d’aquestes propostes no funcionava, seria ella la que rebria les crítiques i per això era ella la que decidia que entrava i que no entrava.”
Per aquest motiu el grup d’Esquerra Planera va votar en contra del programa de Festes, aclarint que  ho van fer, no tant pel contingut del mateix, si no per les formes, assegurant que, sobre els motius argumentats per la regidora per excloure les sues propostes, ells estaven disposats a assumir la seua part de responsabilitat sobre l’èxit o el fracàs de les mateixes. “Vam votar en contra del programa, no perquè hi estiguem en contra, això que quedi molt clar, si no per la manera en que s’ha fet”, concloïa el regidor.