Entrades

Com reduir la velocitat al Passeig de les Escoles?

L’excés de velocitat és un problema, especialment en període escolar i en hores punta d’entrada i sortida. El MAP proposa implantar bandes al paviment.

(LPR) Amb l’inici del nou curs escolar, el grup municipal del MAP va voler aprofitar el darrer ple, per presentar una moció en la qual demanaven la implantació de bandes de senyalització viària, incrustades al paviment de la via, al passeig de les escoles, per on creuen els escolars.

La representant del Moviment Alternatiu Planer, Isabel Garcia explicava al ple què en “moments puntuals d’entrada i sortida dels escolars, l’increment de trànsit i la velocitat en què alguns circulen, fan necessari la ubicació d’aquest sistema, tenint en compte que se n’han utilitzat d’altres, que no han funcionat” segons Garcia.

La proposició fou ben acollida per la resta de grups. Eva Franch del PSC argumentava que “la solució seria que la gent tingues més educació viària, però com sembla difícil, estic d’acord amb aquestes mesures proposades”.

L’alcalde, Alfred Blanch,  va fer la petició al MAP,  que li entregues l’estudi que han realitzat, sobre l’impacte d’aquestes bandes en altres municipis i recordava que al poble s’han portat a terme accions al respecte “s’han col·locat balles en les hores d’entrada i sortida, senyals verticals, passos de vianants, una tanca que delimita el frontal de l’escola, no digui que no s’ha fet res” fen al·lusió a les paraules de Garcia.

El líder del PP Joaquim Martí, argumentava que “tot està relacionat amb la moció presentada de l’increment de vigilància o policia municipal […] tot i afirmar,  que les mesures que l’ajuntament havia posat al llarg d’aquests anys, havien persuadit a molts conductors a baixar la velocitat i estar més atents.

La moció fou aprovada per unanimitat de tots els partits. L’equip de govern explicava que un cop tinguin la informació pertinent, que ha d’aportar el MAP, s’estudiarà quina és la solució més efectiva.

El MAP fa la seva presentació oficial.

El MAP és una nova llista que participarà en les properes eleccions municipals el 26 de maig.

El Moviment Alternatiu Planer l’encapçala l’empresària Isabel Garcia i comptarà amb un equip que combina l’experiència i la joventut, que vol representar sectors i sensibilitats molt diverses de la societat planera.
Isabel explicava que porta gent molt preparada amb il·lusió i ganes que el municipi avanci, “s’ha intentat buscar gent experta en àmbits diversos com l’economia, la pagesia, els serveis socials o l’arquitectura”.
Aquesta serà la primera presentació oficial d’un dels partits que participaran en les municipals i dels seus integrants.
La presentació serà al parc 1-Octubre aquest diumenge dia 10 a les 12 del migdia.