Entrades

El sopar de la fam una iniciativa solidària que arriba aquest dissabte a Santa Bàrbara

Mans Unides Santa Bàrbara organitza, amb el suport de diferents col·laboradors, una jornada festiva on es comparteix un sopar i un espectacle.

Fa anys que Mans Unides organitza el “Sopar de la Fam” al municipi de Santa Bàrbara. Una celebració que s’aprofita per recaptar fons destinats als projectes que determina l’ONG.

“La dona al s.XXI, ni independent ni segura ni amb veu“ aquest és el lema amb el qual volen transformar situacions injustes.

Els projectes als que es destinaran les aportacions són per als damnificats de l’huracà Mathius a Haití i un altre dirigit a la millora socioeconòmica de les dones vídues de Sierra Leone

Santa Bàrbara és un municipi solitari, i Mans Unides al llarg de l’any porta a terme diferents accions; la venda de roses per Sant Jordi,  recull de donatius per la Fira de l’Oli , les Paumes de solapa que realitzen dues voluntàries de manera altruista, les aportacions anuals dels socis o el sopar de la fam d’aquest mes d’abril, accions  l’any passat van aconseguir sumar un import total de 2.900 euros.

Ja jornada es  portarà a terme dissabte dia 13 d’abril a l’SmartCentre. Començarà a les 21h i a banda de compartir un entrepà que s’ofereix pel donatiu de cadascú dels assistents,  també s’organitza un espectacle musico-artístic on participen tots els anys diferents associacions, voluntaris del teatre, la coral així com gent del poble que se suma a l’activitat solidària aportant el seu granet de sorra.

Des de l’any 1959 Mans Unides treballa per acabar amb la fam en el món. Fidel a aquesta missió, vol contribuir, en el trienni 2019-2021, a la realització dels Drets Humans, especialment entre les persones més pobres i vulnerables del planeta.

Enguany torna el “Sopar de la Fam”

mans-unides-2014ppt-1-638

L’any passat no es va poder fer  per les obres que s’estaven fent al Centre Cultural
Mans Unides Santa Bàrbara, organitza aquest acte solidari al que es pot contribuir amb una aportació de 3 euros.
També han posat a la venda, pel mateix preu, petits rams de “pauma” per a solapa.

(J.Roig/T.G.).-L’any passat no va poder ser perquè el Centre Cultural de Santa Bàrbara, on es celebra l’acte, estava en obres, però enguany,  l’assemblea local de Mans Unides, tornarà a organitzar el popular “Sopar de la Fam”, com es tradició, el dissabte anterior al diumenge de Rams, es a dir, demà 28 de Març.
Felicia Altimira, com a delegada local de Mans Unides, ens explicava que l’acte començarà a les 9 del vespre amb una xerrada a càrrec de  la  delegada de Mans Unides a Tortosa, Elena Tortajada  que explicarà els projectes per als quals es destinen enguany  els diners recollits a la diòcesi  i que tindran com a destinació  la India i Kènia.
El “Sopar de la Fam”  reuneix a tots aquells veïns i veïnes del poble que, amb la seua aportació de 3 euros col•laboren a tirar endavant aquest projectes. A canvi rebran un entrepà, una botella d’aigua i una fruita, per gaudir desprès d’un petit espectacle que,  altruistament, han preparat una parella de joves ballarins, el grup Teatral Planer i la Coral Santa Bàrbara.
Per reforçar la recaptació, Mans Unides Santa Bàrbara, aprofitant la proximitat del Diumenge de Rams, també ha posat a la venda  uns petits rams de pauma per a solapa que han elaborat artesanalment un grup de voluntàries i que s’ofereixen al preu de tres euros.

Mans Unides Santa Bàrbara volia agrair també la participació de la gent, i molt especialment la d’aquelles persones que fan donatius, sigui amb diners o amb l’aportació dels productes per poder fer els entrepans  que es distribuiran demà, prèvia adquisició d’un tiquet, també al preu de tres euros.

Aquest dissabte, “Mans Unides” celebrà el “Sopar de la fam” a Santa Bàrbara

mansEls diners recaptats seran per sumar-los als projectes escollits per la diòcesi tortosina amb destinacions a Haití,Zimbabwe i la Índia

(J.Roig).-Com ve sent tradicionals des de fa una bona pila d  ‘anys,el dissabte anterior al diumenge de Rams, en aquest cas demà 23 de Març ,Santa Bàrbara s’ uneix per participar de forma solidaria a l ‘acte organitzat per Mans Unides i anomenat “Sopar de la Fam”.
L’ acte consisteix  amb una xerrada per a explicar els projectes per als quals es destinen els diners recollits a la diòcesi. La xerrada correrà a càrrec de  la  delegada de Mans Unides a Tortosa Maria Millan i  els projectes per als que es recapten fons enguany són tres : una a Haití anomenant “Seguretat alimentaria i re capitalització de petits agricultors”  amb un pressupost de 75.000 euros. El segon és a Zimbabwe i es tracta de la construcció dels tancats per a tres escoles rurals amb un pressupost de gairebé 42.000 euros. El tercer dels projectes, amb un pressupost de més de 54.000 euros ,es localitza a la India i és per crear un servei d ‘assessorament i diagnòstic sobre malalties relacionades amb la sida i per a la contractació dels professionals que s ‘en facin càrrec  .
Carmen Cinta Farnós,delegada local de Mans Unides, explicava que,un cop més,el Sopar de la Fam a de servir per a que la gent de Santa Bàrbara pugui fer també les seues aportacions i per això s’ invita a tot hom que o desitgi a aquest àpat comunitari consistent amb un entrepà,un pastisset i aigua pel que els participants fan la seua donació. L ‘acte,com hem dit,començarà amb la xerrada,seguirà amb el sopar i acabarà amb una actuació desinteressada de la Coral Santa Bàrbara,amb la novetat de que enguany es farà també una rifa.
Farnós volia animar a tot hom a la participació i agrair la col•laboració que sempre han tingut dels establiments del poble que,en la majoria d ‘ocasions no els cobren el pa o el pernil amb que es confeccionaran els entrepans.

Mans Unides Santa Bàrbara organitza un altre “Sopar de la fam”

Com és tradició des de ja  fa anys els voluntaris planers de la  ONGD  Mans Unides  que lluita per eradicar la fam i la pobresa en el món des de 1960 , fent  possible més de 700 projectes en 60 països ,tornen a organitzar un altre any l ‘anomenat “Sopar de la fam” ,una de les activitats anuals que organitza l ‘entitat per tal de recaptar fons  per a ajudar a dur a terme alguns d ‘aquests projectes. Concretament  i segons que explicava a la nostra emissora  Carme Farnós,una de les voluntàries planeres  , enguany són 4 els projectes que la diòcesi  tortosina, coordinadora de la campanya , a escollit per destinar-hi els diners recollits.

Llegir més