Entrades

 La trobada dels Xiquets Grup Balmes, “Un dia espectacular”

ESTA SI

(Foto: MAH)

El diumenge es van reunir per tornar a tocar recordant el 40 aniversari de la seua fundació acompanyats per les majorets veteranes.

La darrera presidenta de la entitat i promotora de l’acte, Marisin Accensi, deia sentir-se orgullosa de com va sortir la festa i agraida amb els que hi van participar.

(J.Roig/T.G.).-Tal i com estava programat, el passat diumenge i per unes hores, la banda de cornetes i tabals “Xiquets Grup Balmes” de Santa Bàrbara es va poder tornar a escoltar pels carrers del nostre poble per celebrar el 40 aniversari de la seua creació.
Els 50 músics, acompanyats per una quarantena de majorets veteranes que van voler compartir l’efemèride, van rebre el caliu del públic que es va congregar al carrer Major i al poliesportiu per poder gaudir de la seua actuació i reviure el millors moments d’esplendor dels “Xiquets”, guanyadors de diversos campionats de Catalunya i Espanya al decurs de la seua trajectòria professional, acabada ara farà just una dècada.

La darrera presidenta de la entitat i promotora de l’acte, Marisin Accensi, diu sentir-se orgullosa de com va sortir la festa i titllava el dia d’espectacular, perquè l’ impressió era de que tothom s’ho havia passat bé, “es va crear molt d’ambient al poble i fins i tot els bars ho van notar”, deia.

Accensi volia mostrar també els seu agraïment a totes les persones que, d’una manera o d’un altra, van participar per a que la festa fos un èxit, amb una menció molt especial per als diferents presidents que va tenir l’entitat al decurs de la seua història, alguns ja desapareguts i altres que també van participar de l’acte i, òbviament, per al fundador de la banda Alejandro Castells que, tot i el seu delicat estat de salut, també hi va assistir.

Tant els músics com les majorets veteranes van rebre un petit obsequi recordatori de l’aniversari, finançat per la mateixa expresidenta i l’expresident de les majorets Paco Casadó.
En quant a la possibilitat de que es pugui fer una darrera aparició els dia de la Ofrena, ja dintre de les properes Festes Majors, Accensi no ho descartava i es mostrava  disposada a fer les gestions per a que, si en tenen ganes, tant la banda com les majorets, puguin fer una darrer actuació junts.

Se’n van, però no se’n van del tot

XIQUETS1

Aquest diumenge, més de 50 músics es trobaran per commemorar el 40 aniversari dels Xiquets Grup Balmes de Santa Bàrbara.

El grup de cornetes i tabals va plegar ara fa deu anys, però el retrobament per acompanyar l’aniversari de les majorets els va animar a reeditar la trobada per celebrar les 4 dècades de la seua creació.

(J.Roig/T.G.).-Pot semblar una paradoxa celebrar l’aniversari d’una entitat que ja no existeix com a tal, però de vegades la voluntat de les persones que hi van formar part, la nostàlgia o l’ implantació que va tenir al seu entorn més immediat, pot provocar situacions com la que es viurà a Santa Bàrbara aquest proper diumenge, 19 de juny quant la banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes torni a reviure per unes hores per tal de celebrar els 40 anys del seu naixement.
I és que, encara que l’entitat va fer la seua darrera actuació oficial el desembre de l’any 2006, ara fa dos anys i amb motiu d’acompanyar a les majorets de Santa Bàrbara pel seu 40 aniversari, es va tornar a reunir un bon grapat de músics de la banda revifant les ganes de retrobar-se quant es complís també el seu, cosa que succeeix aquest 2016.
Per aquest motiu i des de fa uns mesos, els antics músics estan assajant per que els puguem tornar escoltar aquest diumenge , segurament ja per darrera vegada, en un acte simbòlic que, tal com explicava la darrera presidenta que va tenir l’entitat i promotora del retrobament, Marisin Accensi, no serà tot lo lluït que haurien desitjat per les dificultats que ha hagut per poder coordinador els tempos dels assajos, però que portarà de nou a la banda a fer una petita actuació a la plaça Major primer i al poliesportiu municipal desprès, per acabar amb un dinar de germanor amb musics, familiars i simpatitzants.

Per celebrar aquest singular aniversari, en el que està previst que hi participen més de 50 músics entre cornetes i tabals, es comptarà també amb la col•laboració la desfilada de les majorets de Santa Bàrbara que d’aquesta manera els tornaran l’acompanyament d’ara fa dos anys.
Accensi es mostrava escèptica sobre la possibilitat de que aquest retrobament pugues provocar la resurrecció de la entitat tot i que els músics ara estan amb ganes, però “ en lo que m’ha costat arribar aquí, de moment sortim el diumenge i desprès ja ho veurem”, deia.

Tret de sortida a les Festes Majors de Santa Bàrbara

Promagra2014La Festa campera i els bous són els protagonistes dels primers actes de les festes.
Unes festes que tenen un pressupost de cent mil euros i que, segons es valora des de l’equip de govern, “tenen un programa complert i amb actes per a tots els gustos”

(J.Roig).-Amb el repartiment del panoli a càrrec de les pubilles i acompanyants i el lliurament dels premis als guanyadors del IX Concurs d’Imatge Digital, Santa Bàrbara vivia ahir per la tarda els primers compassos de la Festa Major 2014 que tindrà ja el seu començament oficial avui mateix amb la festa campera que a partir de les 12 del migdia tindrà ocupats a tots els aficionats taurins fins a la mitja nit amb diverses activitats relacionades amb els bous,com ara el “cerril” que ha comprat la penya “Planers pels bous” que serà embolat més tard i la tarda de vaquetes “Gran Prix”, una novetat que ens explicava el portaveu de la penya Joaquim Martí i que consistirà bàsicament en que dos grups de joves superar una espècie de gimcana “presidida” per una vaqueta.

Aquesta nit també hi ha la primera activitat musical amb una nova edició del Festival Tronat planer amb l’actuació de reconeguts dj’s del territori, entre els que destaquem el local Carlos Ivern.

Demà dissabte, a les 7:30 del matí està prevista la sortida del bou cap llaçat des de la plaça de l’Estació i amb un recorregut que enguany s’ha tingut que variar per les obres que s’estan fent al passeig de les Escoles. Martí recordava que s’ha tingut que presentar la variació del recorregut a corre-cuita perquè la comissió de bous no havia estat informada de les obres i és imprescindible presentar el circuit exacte que ha de fer el bou a les asseguradores per a que, en cas d’accident, aquestes es facin càrrec dels possibles danys.
En quan a la resta del programa, tal i com explicava el primer tinent d’alcalde Alfred Blanch, és pràcticament igual al d’altres anys, amb balls, menjades populars, concursos, etc i compta amb un pressupost de 100.00 euros, lo que significa un 3’5 % del pressupost del municipi. “És un programa complert amb actes per a tots el gustos” deia Blanch.
El pregó de Festes el pronunciarà aquest dissabte a les 19:30 el director de l’Ebre i Canal TTEE Josep Maria Arasa Fort. El diumenge destaca la festa que s’organitza per als Planers Absents i l’Ofrena de Flors i Fruits a Sant Gregori que comptaran, ambdós actes, amb l’actuació excepcional del Grup de Majorets que s’ha reunit per commemorar el 40 aniversari i que permetrà veure actuant juntes diferents generacions de majorets ,acompanyades per la Banda de Cornetes i Tabals que s’ha reunit un altre cop, especialment per a l’ocasió.

Feu clic aquí per Respon, per Respon a tots o per Reenvia

Les Bitlles, els Gegants i les Majorets de Santa Bàrbara tindran un Aniversari “de pel•lícula”

capturada

Assaig conjunt de majorets i banda de Cornetes i Tabals veterans per a la desfilada del 40 aniversari de les primeres.(Foto: J.Roig)

L’equip format per Guillermo Gaya i Josep Gorres han preparat tres vídeos commemoratius dels 25 anys d’història del Club de Bitlles , un dels Gegants i un altre dels 40 anys de Majorets.

En el cas de les Majorets, la celebració del 40é aniversari, a banda del vídeo commemoratiu, anirà acompanyada d’un desfilada especial en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i la Banda de Cornetes i Tabals que s’ha tornat a ajuntar per a l’ocasió. (Video assaig majorets i banda)

(J.Roig).-El recentment nomenat Mèrit Planer, Guillermo Gaya, (precisament per la seua tasca com a “cronista gràfic” de Santa Bàrbara), és una vegada més l’encarregat de preparar el vídeos commemoratius de tres entitats del nostre poble que enguany estan d’aniversari: el club de Bitlles, els Gegants, (Bàrbara i Gregori) i el club de Twirling o antigues Majorets.

Amb motiu de l’efemèride, Gaya i el seu col•laborador en les tasques de muntatge i edició, Josep Gorres, estan acabant de preparar els resums històrics audiovisuals amb imatges que resumeixen els anys que cada entitat celebra.
En el cas dels Gegants del poble, Bàrbara i Gregori , el proper dia 16 de Juliol es compliran els 25 anys des del seu “bateig” i per això s’ha organitzat al Poliesportiu Municipal una diada infantil especial on els gegants seran els protagonistes amb diferents activats relacionades amb ells, entre les que destaca la projecció del vídeo commemoratiu.

D’altra banda les majorets (actualment club de twirling), celebren enguany el seu 40é aniversari i Gaya ha preparat també una pel•lícula especial, fruit de més de tres mesos de treball buscant documents grafics i muntant-la, que resumeix, en dues parts, aquestes quatre dècades d’història . La primera ja es va projectar el passat diumenge a la plaça Major i la segona es veurà aquest diumenge, 13 de juliol, per la tarda, al mateix lloc i desprès de la desfilada especial que han preparat les majorets i en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i ho faran acompanyades de la desapareguda Banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes “ que s’ha tornat a reunir excepcionalment per a l’ocasió. Guillermo deia que serà un espectacle molt emotiu, segons s’intueix ja dels assajos que s’estan fent aquest dies .

Finalment, Gaya i el seu equip han preparat un altre vídeo, en aquest cas per commemorar els 25 anys del Club de Bitlles Santa Bàrbara, tot i que en principi i en aquest cas, el document no està previst que s’exhibeixi en públic.