Entrades

Godall, municipalitza el servei de subministrament d’aigua potable.

capturada

Façana de l’ajuntament de Godall

La mesura, vigent des del passat mes de Juliol, es va aprovar per unanimitat i a banda d’abaratir el cost del servei, ha permès donar treball a gent del poble.
El municipi també aprova la subvenció de més de 3000 euros en ajuts per als llibres de text del curs 2015-2016.

(J.Roig/T.G.).-L’Ajuntament de Godall, després de fer tots els tràmits i estudis oportuns, va aprovar fa uns mesos i per unanimitat, recuperar la forma de gestió del servei de l’aigua potable al municipi.
Aquesta proposta es va presentar al Ple de l’Ajuntament del dia 31 de març, després que l’actual equip de govern valorés fer aquest canvi en la gestió d’acord a un estudi realitzat i on la recuperació del servei de forma directa per l’Ajuntament feia preveure que es podrán produir estalvis importants i capgirar el balanç econòmic d’aquest servei, millorant els costos de gestió.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, explicava al programa “Món Local” de La Plana Ràdio que han decidit prescindir dels serveis de Sorea, que fins ara gestionava l’aigua potable municipal, perquè, per a un poble petit com el seu, externalitzar-lo representava una despesa difícil d’assumir. Així ara, a banda d’abaratir el cost també han pogut donar feina a gent del poble.

El servei de subministrament de l’aigua potable va entrar en vigor el passat mes de juliol.

Esmel també va informar, entre altres coses, que Godall ha ratificat el Decret d’adjudicació dels ajuts als llibres de text del curs 2015-2016.
Després que al mes de febrer s’aprovessin les bases reguladores de la concessió de subvencions municipals per als ajuts individuals per a l’adquisició dels llibres per als estudis d’educació infantil, primària i secundària obligatòria, durant el Ple del passat Setembre es va aprovar, de forma unànime, el Decret d’adjudicació dels ajuts als llibres de text per a l’actual curs.
En aquesta ocasió els beneficiaris d’aquestes subvencions han segut un total de 27 alumnes de l’escola godallenca que s’hauran beneficiat d’aquests ajuts, per un import total de 3,109,21€, és a dir el 75% de l’import total de totes les sol•licituds.

L’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara obre les portes als pares dels alumnes

14681816_10209328869533065_2972324830998116631_n

D’esquerra a dreta, Núria Royo i Bàrbara Rodrigo. (Foto: T.G.)

Aquest curs podran assistir a les festes que organitza el centre, com per exemple la de la Castanyada.

L’AMPA de l’escola també anuncia que organitzarà campus per a que els escolars estiguin atesos en determinades dates de l’any en que no hi haurà classe.

També posa en marxa el bons multimèdia 10 per atendre necessitats puntuals dels alumnes.

(J.Roig/T.G.).-Ara fa una setmana, l’AMPA de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara va celebrar la seua assemblea general, on un dels punts principals era la presentació del nou equip directiu del centre que a partir d’aquest curs vol implantar una sèrie de novetats en la gestió de l’ escola i també amb la relació d’aquesta amb els pares i mares dels alumnes.
Bàrbara Rodrigo i Nuria Royo respectivament com a presidenta i vocal de l’Ampa planera explicaven a la ràdio del poble que el nou director els va explicar el seu projecte de centre, dels que va destacar la seua intenció de posar en marxa un programa de reutilització de llibres i, sobre tot, tornar a obrir les portes del col•legi per a que les festes que s’organitzen al centre estiguin obertes als pares dels alumnes, la més immediata, la de la Castanyada.
Un altre dels punts que l’Ampa volia destacar era que, per primer cop, aquest curs posaran en marxa uns campus especials per Setmana Santa i el 8 de Maig (que serà dia pont per la celebració de la festa del copatró Sant Gregori el dia 9), i que permetrà la conciliació familiar aquests dies en que no hi haurà classe, ja que, els nens que ho necessitin, estaran atesos igualment durant unes hores encara que els pares treballin.
L’assemblea va donar compte també de les activitats extraescolars que començaran properament com multi esport o ball o la d’anglès que ja ha començat. En canvi l’activitat de teatre de moment queda en suspens perquè no hi ha suficients inscrits.

Un altra novetat que explicaven les responsables de l’Ampa de l’escola són els anomenats pacs multimèdia 10 que es poden utilitzar durant tot el curs en el moment que la família, per la circumstància que sigui, necessiti que l’infant sigui atès fora de l’horari escolar. El pac de 10 serveis té un preu de 20 euros i es pot adquirir a l’entitat bancària amb la que treballa l’associació.

Servei de Préstec i Lectura a Domicili per a persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió.

llibresEl servei ofereix la possibilitat de disposar d’una estona mensual de lectura en veu alta a domicili.

(AdSB/J.Roig).– Amb l’objectiu de facilitar l’accés tant a la lectura com al servei de préstec de llibres, la regidoria de Cultura de Santa Bàrbara ha posat en funcionament un Servei de Préstec i Lectura a Domicili per a persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió. Un servei gratuït que ofereix l’Smartcentre, a persones que viuen al nostre poble amb la voluntat de fer arribar la biblioteca a tothom, especialment a aquelles persones que tinguin alguna  dificultat per poder desplaçar-se fins a la biblioteca o visual.
El servei ofereix la possibilitat de disposar d’una estona mensual de lectura en veu alta a domicili. El mateix usuari pot escollir les lectures o bé deixar-se guiar per les propostes  dels resposables de la biblioteca. També ofereix la possibilitat de rebre mensualment al domicili el préstec de llibres, revistes, CD o DVD de l’Smartcentre, durant 30 dies amb possibilitat de renovar, sempre i quan cap usuari no l’hagi reservat.

Per sol·licitar el servei solament s’ha de complir el requisit de ser persones amb mobilitat reduïda o dificultats de visió i contactar amb l’Smartcentre per telèfon (977719136). A la primera visita es facilitarà la gestió del servei i el carnet que dona dret al mateix.

L’alcalde de Santa Bàrbara i regidor de Cultura, Alfred Blanch, creu que amb aquest nou servei es posa a l’abast de tots els planers i planeres el fons documental de l’Smartcentre i els serveis que s’ofereixen.

Santa Bàrbara posa en marxa un “Banc de llibres”

capturada

(Foto:J.Roig)

La iniciativa és de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes, però compta amb el suport i assessorament de la mateixa escola i de l’ajuntament.

Es demana la col•laboració de tot hom i qui vulgui ja pot fer les seues aportacions als punts de recollida a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.

De moment els llibres que es demanen són diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, el d’anglès Pocket McMillan, els llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i el de lectura El Zoo d’en Pitus.

(J.Roig/ T.G./AdSB).-El proper curs escolar 2016-2017, l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes vol iniciar un programa de reciclatge de llibres, que inclou part dels llibres de cicle mitjà i superior. L’educació infantil i cicle inicial en queden exclosos pel format dels materials utilitzats, que n’impedeix la reutilització. Amb aquest projecte de reutilització i socialització dels llibres es pretén sensibilitzar al màxim a tota la comunitat educativa d’aquests valors fonamentals i reduir la despesa econòmica a les famílies.
Núria Royo, coordinadora de la iniciativa i membre de l’AMPA explicava a La Plana Ràdio que la idea inicial era recollir solament diccionaris i llibres de lectura, però que donat l’elevat cost dels llibres es va decidir provar d’ampliar-ho també als llibres de text. Desprès d’aconseguir la implicació dels mestres i de l’Ajuntament la iniciativa ja s’ha posat en marxa.
La iniciativa no solament ha tingut el vist-i-plau del nou director que s’incorpora al centre, sinó que també comptarà amb l’experiència i assessorament que pugui aportar pel fet de que, a l’escola on ha estat fins ara, ja es feia un banc de llibres.
Tenint en compte que és un projecte nou es començarà per a signatures concretes i s’anirà ampliant a mesura que vagi funcionant. L’adhesió al Banc de Llibres és totalment voluntària, l’alumnat que no en formi part podrà comprar els llibres com s’havia fet fins ara. Les famílies interessades hauran de comprometre’s a unes normes per al bon funcionament de tot el projecte.

Per la seua banda, l’escola s’ha compromès a no canviar els llibres, que prèviament, s’ha acordat que formaran part del Banc de Llibres i l’AMPA de l’escola serà qui ho gestionarà. La Regidoria d’Ensenyament dona suport a la iniciativa fent una aportació econòmica per tal de facilitar el dia a dia a les famílies del poble. També es compta amb una aportació econòmica d’una entitat financera que aquest any es destinarà al nou projecte.

Des de l’Ampa es demana la col•laboració i implicació de tothom, i per això ja s’ha iniciat una recollida dels diccionaris escolars de Català i Castellà de l’Editorial Santillana, del diccionari d’anglès Pocket McMillan, dels llibres d’Educació en Valors 3 i 4, i del llibre de lectura El Zoo d’en Pitus. Els punts de recollida són a l’Escola, l’Smartcentre, l’Ajuntament i l’Institut les Planes.