Entrades

Els joves de Santa Bàrbara preparen un “lib dub”

Lip-dub de la Universidad Europea de Madrid (Foto http://www.uemcom.es)

(J.Roig).-Fa uns dies, la regidoria  de Joventut de l ‘Ajuntament de Santa Bàrbara publicava el butlletí on es presenten les activitats  que el Grup Joventut organitza durant tot el curs 2011 .La setmana passada i a la nostra emissora,responsables del grup explicaven que estan preparant uns singular activitat que no es recull a aquest llibret informatiu perquè estan encara en procés de gestació. Es tracta de un lib dub

Un lip dub (en català: doblatge labial) és un tipus de vídeo que combina sincronització labial i doblatge d’àudio per fer un vídeo de música. Es fa filmant una successió contínua, i sense talls, d’individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d’una cançó que escolten des d’una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d’àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l’anterior participant, i així successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment, s’edita la gravació resultant afegint l’àudio original de la cançó a la pista d’àudio del vídeo final.
Si bé s’assemblen als vídeos de música senzills, sovint comporten força preparació prèvia i s’elaboren de forma meticulosa

Així dons aquesta proposta és la que estan fent ara els responsables del Grup Joventut  a totes les entitats del municipi i  també als veïns del poble  per  si volen participar d ‘aquest projecte que te com a objectiu promocionar el poble en general i a les mateixes entitats en particular.

El 15 de maig serà el dia que esta prevista la gravació del lib dub  coincidint que serà el dia de l ‘Elecció de Pubilles i  que també és el dia que l ‘associació de comerciant  “trauran els taulells al carrer” ,cosa que fa suposar una gran  afluència de públic al Carrer Major,via per on farà el  recorregut d ‘aquest videoclip continuo.
Els responsables de Grup Joventut estan també encara en el procés d ‘elecció de la cançó  que tindran que vocalitzar els  “actors” ,tot i que van avançar que serà un tema popular que conegui tot hom.