Entrades

Canvis en la direcció de la “Llar d’Infants les Beceroles”

El curs comença amb la incorporació d’una nova directora ,Judit Beltri, substitueix a Rebeca Estrada que deixa el seu càrrec per incorporar-se com a docent.

(LPR) Els centres educatius de Santa Bàrbara ja ho tenen tot a punt per a iniciar el nou període escolar, aquest comença el dia 12 de setembre tot i que els més petits, els de la llar d’infants “Les Beceroles” ja ho van fer el dia 2 amb la incorporació també d’una directora.

La nova regidora d’ensenyament Elen Estarlich, ens avançava a la Plana Ràdio,  que la fins ara directora Rebeca Estrada, deixava el seu càrrec per incorporar-se com a professora i aquesta havia estat substituïda per Judit Beltri Soria, que  ja havia estat treballant amb anterioritat, al mateix centre infantil.

D’altra banda també s’ha incorporat el reforç d’una monitora per al menjador escolar, a part de les dues educadores que formen part d’aquest servei.

Amb una capacitat aproximada de 74 alumnes, actualment i encara pendents d’acabar de formalitzar matricules, la llar acull uns 32 infants, hi treballen 5 professores. El servei que s’ofereix és de les 8 menys quart del matí a les 7 de la tarda.

Subvencions de la Diputació per a la Llar d’Infants i per als interessos de préstecs

images(AdSB).-Dins les actuacions integrals al territori i cooperació, la Diputació de Tarragona destina unes subvencions per al finançament dels interessos dels préstecs concertats per ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals, per a finançar inversions. L’import que la Diputació de Tarragona ha atorgat a l’Ajuntament de Santa Bàrbara és de 3.359,43 euros per interessos de l’exercici 2014.
D’altra banda i dins del programa extraordinari de suport al centre de 1r cicle d’infantil de titularitat municipal curs 2013-2014, la Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció de 26.442,50 euros a la Llar d’Infants Les Beceroles del nostre poble

Des de la seua pàgina web, l’ajuntament de Santa Bàrbara informava que, gràcies  a aquesta subvenció s’han pogut realitzat moltes festes i activitats per als infants i les seves famílies, entre elles  la Festa de la Castanyada celebrada el passat 31 d’octubre pel matí i en la que els petits i petites  van fer els panellets i van rebre la visita de la castanyera.Per la tarda, van celebrar la castanyada al Centre Cultural juntament amb els seus familiars.

També han fet la festa dels “Fruits de Tardor” on preparen tota una exposició de fruits típics d’aquesta estació que porten de casa.
Durant el primer trimestre del curs, els infants coneixen el color roig. Fan diferents activitats relacionades amb aquest color, fins i tot una gran festa, on veuen un teatre de titelles de la caputxeta vermella.
El dia 19 de desembre també organitzen la festa del Caga Tió a la Llar i finalment,
el 23 de desembre, es va celebrar la festa de Nadal, aquesta festa la preparen els pares i mares dels alumnes de la Llar, ells són qui preparen alguns tallers, la decoració i el berenar per als seus fills/es.
La Llar d’ Infants Les Beceroles  de Santa Bàrbara és un altre dels centres educatius del nostre poble, té una capacitat per a 72 alumnes i compta amb un total de 5 educadores que fan el seguiment dels alumnes durant tot el cicle de preescolar.

Menys infants a les Beceroles per la crisi i el descens dels índexs de natalitat

beceroles

Foto:Les Beceroles

Enguany es començà el curs amb 32 nens matriculats i un aula tancada

(J.Roig/ T.G.).-El passat mes de juny aprofitàvem el fet del tancament del període de matriculacions per la curs 2014/2015 a la Llar d’infants municipal “Les Beceroles”per passar balanç del curs que acabava i conèixer, per exemple, que finalment havien estat 42 els nens i nenes que van acabar passant per l’escola, quant a principi de curs la xifra no superava els 36.

Enguany el començament de curs sembla que no es massa diferents del de l’any passat, fins i tot un poc més baix, ja que segon ens explicava la directora del centre, Rosana Fort , el passat 1 de Setembre tenien solament 32 nens i nenes matriculats, fet que ha obligat a tancar un aula ,encara que es conserven el mateix número de professores. Fort pensa que la situació general de crisi és la responsable d’aquesta baixa en les matriculacions, tenint que sumar també l’efecte de la baixa natalitat dels darrers anys .

L’escola té una capacitat per a 72 alumnes i com tots els anys recordem, és normal que al començament de curs les matriculacions siguin més baixes que al final, per les noves incorporacions que es produeixen al decurs del mateix.

Les Beceroles tanquen el curs amb 42 infants matriculats

És una xifra normal, tenint en compte els temps que corren, deia la directora del centre.

verd

Activitat a Les Beceroles : Els infants treballant el color verd. (Foto: Les Beceroles)

(J.Roig/T.G.).-El passat divendres es va tancar el termini de noves matriculacions per la curs 2014/2015 a la Llar d’infants municipal “Les Beceroles” de Santa Bàrbara. Ja a la recta final del present curs aprofitàvem per parlar amb Rosana Fort, directora del centre, per passar balanç del mateix i conèixer, per exemple que finalment han estat 42 els nens i nenes que han passat per l’escola, “un xifra normal, tenint en compte els temps que corren” deia Fort.

Una altra de les novetats del curs que acaba ha estat la creació d’un perfil de l’escola infantil al facebook. D’aquesta manera, a banda de donar a conèixer les principals activitats que fa el centre, també s’aconsegueix promocionar-lo, deia la seu directora .

La Llar d’ infants “Les Beceroles” té també un especial interès en fer participar als pares de les activitats que organitzen per als nens i nenes, una de les més recents, va ser l’excursió d , que es va fer a un zoològic d’ocells el passat dia 6. Com a darrera activitat també estan preparant el festival de final de curs.

La Llar d’infants Les Beceroles es va posar en funcionament l’octubre de 2005, amb una totalitat de 74 places ofertades i 5 professionals que les atenen En aquest centre es cursa el primer cicle d’Educació Infantil.