Entrades

La inversió de la Generalitat a l’Ebre serà de 18,4 milions d’euros, la més minsa de Catalunya

838310

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, va ser l’encarregat de presentar ahir dimecres la proposta de l’executiu català per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre –

 

 

 
lamarfanta.- El pressupost de la Generalitat per al 2014 preveu unes inversions per valor de 18,4 milions d’euros a les Terres de l’Ebre. En total, són el 2,2 per cent de les inversions previstes en el conjunt de Catalunya, tot esdevenint la regió del país amb menys inversió del govern català. En aquest sentit, les principals actuacions programades pel govern són l’acabament de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa; la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar i la futura estació d’autobusos de la ciutat d’Amposta. De fet, la inversió de la Generalitat al territori ha caigut un 75%, principalment perquè ja que no hi figuren les partides dels regadius del canal Xerta-Sénia i del reg de la Terra Alta. A més, l’Ebre és el segon territori de Catalunya en què més baixa la inversió, per darrera de les comarques de Girona.

Per comarques, el projecte de pressupost preveu nova inversió per import de 7,9 milions per al Baix Ebre, dels quals 3,59 milions es destinaran a les obres de construcció de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa, ja en marxa, i 1,79 milions d’euros més per a la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar. Al Montsià, dels 3,8 milions d’euros que rebrà la comarca, 1,5 milions corresponen a la nova estació d’autobusos d’Amposta. També rep una partida de 315.000 euros el casal de gent gran d’Alcanar. A la Ribera d’Ebre, la Generalitat estima una inversió de 5,2 milions d’euros, on destaquen els 300.000 euros per a portar a terme les obres d’adequació del castell de Miravet. Finalment, a la Terra Alta li correspondran 1,3 milions d’euros, dels quals 300.000 euros es destinaran a l’ampliació de residències.

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, va ser l’encarregat de presentar el passat dimecres la proposta de l’executiu català per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Dos detinguts per vendre menjar caducat en una botiga de l’Ametlla de Mar

El menjar intervingut per la Guàrdia Civil als dos ciutadans xinesos (Foto :ACN)

(ACN).-La Guàrdia Civil va detenir el passat 7 d’abril un home i una dona de nacionalitat xinesa, CE X., de 38 anys, i Xianglan W,, de 42 anys, respectivament, per vendre productes envasats, vegetals i productes carnis, entre d’altres, que estaven caducats, sense etiquetar i que tenien prohibida la seva comercialització. Als dos detinguts, veïns de Tortosa, se’ls ha intervingut un total de 931 productes diferents amb un pes aproximat de 800 quilos i un valor de 12.000 euros. Després de passar a disposició judicial al jutjat d’Instrucció número 4 de Tortosa, els dos ciutadans xinesos han quedat en llibertat amb càrrecs.

La Guàrdia Civil va detectar que aquest establiment venia menjar caducat en el marc d’uns controls rutinaris a diferents botigues a principis de mes. Els agents van sospitar quan van veure gran part dels aliments amb la data de caducitat prescrita i que no complien amb les normes sanitàries establertes. En ser qüestionats sobre l’origen dels aliments, van assegurar que procedien des la Xina. El valor del gènere pujava fins a 12.000 euros.

Es presenta la quarta edició del Torneig Internacional de Futbol de Base de les Terres de l’Ebre

Alta participació dels equips de les Terres de l’Ebre i la novetat de la Copa TTE en categoria infantil.

Presentació del torneig a l’Ametlla de Mar ,amb la presència de Xavier Pallarès (Foto:ITE)

(Redacció/J. Roig).-L’Internacional Terres de l’Ebre de Futbol de Base  ja ha començat una nova edició, la quarta, en la que els equips ebrencs seran els gran protagonistes. Així ho va manifestar el Director del Torneig, Fernando Garcia, en la presentació que va tenir lloc a l’Ametlla de Mar el dimarts, amb la presència de Xavier Pallarès, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.
Els presents van coincidir en qualificar el Torneig com a turístic i esportiu, a més de significar un bon incentiu econòmic per al territori. De fet ,a banda dels gairebé 1.000 nens que hi participaran, el torneig  està previst que pugui moure  unes 3.500 persones –la meitat està previst que s’hi allotgin– i tornarà a ser un dels millors aparadors de les Terres de l’Ebre. Si bé molts dels 68 equips que hi ha inscrits a hores d’ara són de les Terres de l’Ebre, no hi faltaran equips internacionals i nacionals amb renom.

De fet, aquesta internacionalització també ha fet que la rifa solidària d’aquest any vagi destinada als damnificats del terratrèmol i del tsunami al Japó, tal i com va avançar el director del Torneig. En la presentació d ‘ahir es va anunciar que l’edició d’ aquest any  recuperarà la categoria d’infantil, que s’havia perdut en l’anterior. L’Ametlla de Mar serà la seu principal del torneig i s’hi celebrarà l’acte d’inauguració, amb un amistós entre els equips del Barça i de l’Espanyol i la cloenda.
La inauguració serà el dia 21 d’abril i les finals el 24. Les altres seus seran Amposta, Deltebre (amb els camps de La Cava i Jesús i Maria) i Sant Carles de la Ràpita. Aquestes seus acolliran els partits de prebenjamins, benjamins, alevins i la Copa Terres de l’Ebre d’infantils.

Els pescadors ebrencs denuncien davant Fiscalia que els vessaments de petroli fan minvar les seves captures

Les confraries de l’Ametlla de Mar i Sant Carles de la Ràpita constaten una baixada dràstica dels recursos pesquers prop de la plataforma Casablanca de Repsol

Les confraries de pescadors de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) han denunciat davant Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona els perjudicis que els reiterats vessaments de petroli a la costa de l’Ebre suposen per a la seva activitat. Asseguren que les fuites de la plataforma Casablanca de Repsol provoquen una dràstica reducció de les captures, especialment de peix blau, en unes deu milles nàutiques i durant els quatre mesos posteriors a l’incident. Els pescadors, que no reclamen explícitament compensacions, lamenten que l’administració no exigeixi a la petroliera el mateix grau de compliment de la normativa ambiental que al sector pesquer. ACN

Llegir més