Entrades

La Cooperativa de l’Aldea incorpora un nou gerent que tindrà l’objectiu de captar més productors

Cope Aldea-Rac1L’entitat continua a l’espera de la resolució del recurs presentant per l’exgerent per poder presentar el conveni amb els creditors

L’Aldea (ACN).- El reusenc Joaquim Segura és el nou gerent de la Cooperativa de l’Aldea (Baix Ebre) des de principis d’aquest mes d’octubre, segons ha explicat la president de l’entitat, Montse Llosa. Titulat en Empresarials i amb experiència en el sector dels cítrics, Segura tindrà com a principal missió incrementar el volum de verdures i hortalisses que comercialitza la Cooperativa, que manté infrautilitzades les seves instal·lacions. Segons Llosa, l’entitat ha incorporat durant els últims mesos tres o quatre nous productors, una xifra encara del tot insuficient per aconseguir l’objectiu de produir 7,5 milions de quilos de verdura anual per garantir la seva viabilitat.

 Segura relleva en el càrrec l’anterior director comercial que, sota aquesta denominació, per evitar la càrrega negativa vinculada a la tasca de l’anterior gerent, havia assumit aquestes funcions. “Tenim moltes expectatives dipositades en el nou gerent. Coneix aquest món”, ha manifestat la presidenta de la Cooperativa, tot destacant el seu coneixement del món comercial i vendes de productes frescos -havia treballat en el món dels cítrics- així com la seva preparació financera: “ens fa falta vincular l’àmbit comercial amb la comptabilitat”.

 La junta directiva ha encarregat al nou gerent el “repte” d’incrementar el “volum de gènere” que mou la entitat. Amb la xifra de 7,5 milions de quilos de verdures i hortalisses fixada com a llindar mínim pel pla de viabilitat per garantir la seva rendibilitat, Llosa ha reconegut que, en aquests moments, les instal·lacions es troben infrautilitzades. Tot i que la demanda es continua mantenint, segons la presidenta, l’entitat té dificultats per aconseguir incrementar el volum de producte que ha de comercialitzar després de la pèrdua de confiança dels pagesos locals i la línia descendent que segueix l’activitat agrària.

 Malgrat això, durant els últims mesos s’han incorporat a la Cooperativa “tres o quatre” nous productors més. Una xifra encara insuficient per a les aspiracions de la junta rectora. “No és prou. Però no podem fer més perquè no n’hi ha. Hi ha molta terra però sent els productes dels preus del camp tant baixos hi ha gent que no pot assumir els costos de posar en marxa una finca i produir”, ha argumentat.

 L’entitat continua a l’espera que es resolgui el recurs presentat per l’exgerent, Daniel Ferré, imputat en el cas, contra l’informe de l’administrador concursal, per poder presentar el conveni amb els creditors que podria insuflar aire a la continuïtat de la seva activitat. També continua al jutjat número 1 de Tortosa la instrucció de les diligències prèvies on es troben imputats, a banda de Ferré; l’exdirector general de Política Financera de la Generalitat, Ferran Sicart; els inspectors Pau Benito i Ramon Cortacans; els fills i el cunyat de l’exgerent; l’exdirector de la secció de crèdit, Enric Sabaté; l’expresident de la junta rectora de l’entitat, José Fernando Falcó; l’extresorer, Joan Benito; i l’exsecretari, Lluís Gilabert.

L’Estat porta l’Aldea als jutjats per haver-se declarat territori català lliure i sobirà

Foto: vistes Aldea

(Aguaita) El subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, ha decidit portar als jutjats, que potser tenen poca feina, la decisió de l’Ajuntament de l’Aldea de declarar-se “territori català lliure i sobirà”. El consistori del municipi, després d’haver aprovat esta declaració en la moció que va entrar el Ple el 29 d’octubre, ha rebut la notificació conforme és objecte d’un recurs contenciós administratiu al Jutjat núm. 2 de Tarragona perquè la Subdelegació considera que l’acord és nul “de ple dret” i s’excedix d’una simple declaració de principis ideològics.

De fet, l’Estat ha denunciat, a més de l’Aldea, altres municipis catalans que també han aprovat la declaració, de manera que és molt possible que en els propers dies siguen altres ajuntaments -Igualada, Girona, Viladamat, Celrà, Sant Julià de Ramis, Borges, Cervià i el Consell Comarcal de les Garrigues- els que reben també la notificació. En el seu afany colonial, la delegada del Govern a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, també ha emprés una creuada per posar rectes els Ajuntaments que han gosat treure la bandera espanyola de les façanes, fet que els marca clarament com a sospitosos d’independentisme.

L’alcalde de l’Aldea, Dani Andreu, que ha demanat assessorament legal a la Diputació de Tarragona, ha lamentat l’actitud de la Delegació i considera que el recurs no és més que una mesura de pressió: “Pensem que és una manera de perdre el temps, i segurament ens farà perdre també els diners, i s’està deixant de banda allò que hauria de ser una praxi política: dialogar i respectar”. Segons Andreu, “l’únic que ha fet el nostre Ajuntament és traslladar una voluntat popular, i ens crea una certa hilaritat el fet que la Subdelegació es dedique a perseguir estos temes tot i la problemàtica de corrupció que hi ha i la manca de recursos que tenim, en lloc de respectar allò que sent el poble”.

Cal recordar que entre les gairebé 200 localitats catalanes que han aprovat la declaració, n’hi ha una dotzena d’ebrenques, inclosa l’Aldea, com són Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, el Perelló, Deltebre, l’Ametlla de Mar, la Ràpita, Alcanar, Santa Bàrbara, Miravet i Arnes.

El portaveu de l’executiu català i conseller de Presidència, Francesc Homs, ha garantit el suport “polític” i “jurídic” als ajuntaments perseguits per Maria de los Llanos de Luna que ho demanen.

(Foto:El Periodico)-L 'alcalde de l'Aldea dirigint-se a una de els assemblees d' afectats.

Directius i familiars dels gestors de la Cooperativa de l’Aldea van retirar 205.000 euros abans del bloqueig de comptes

L’informe de l’administrador concursal apunta l’exgerent com a principal responsable de la situació de l’entitat i carrega contra la “passivitat” de la Generalitat

 (ACN).- Directius i familiars dels anteriors gestors de la Cooperativa de l’Aldea van retirar un total de 200.000 euros de la secció de crèdit pocs dies abans del bloqueig de comptes que va deixar sense estalvis a uns 1.200 impositors. Si bé ja era de domini públic que l’exgerent, Daniel Ferré, va treure 160.000 euros el 22 de novembre, l’informe de l’administrador concursal al qual ha tingut accés l’ACN revela que el fill de Ferré, el secretari del consell rector i el germà del tresorer van retirar, en total, 45.000 euros abans del bloqueig de comptes l’1 de desembre. El document reparteix culpes de la fallida entre l’exgerent, la directiva, l’interventor, Bankia, els auditors i la Generalitat.

Segons consta en el document datat el passat 23 de juliol que l’administrador ha lliurat al jutge del Mercantil número 1 de Tarragona -que també analitza els moviments “significatius” dels comptes dels responsables de l’entitat i els seus familiars-, un dels fills de l’exgerent, Àlex Ferré -que treballava a la secció de crèdit-, va retirar del seu compte a termini a l’entitat agrària 2.500 euros i 5.000 euros, els dies 23 i 28 de novembre, respectivament. Uns diners, 7.500 euros, que hauria ingressat al seu compte corrent el mateix 28.

Precisament, just aquest dia, el secretari del consell rector, José Benito Montoliu, va traspassar 18.250 euros del seu compte a termini a la de crèdit, deixant aquesta última un saldo positiu d’únicament 6,94 euros. Més i tot, encara, just la jornada anterior al bloqueig de comptes, el 30 de novembre, Juan Gilabert, germà del tresorer de la Cooperativa, va traspassar 20.500 euros del seu compte a termini al seu compte de crèdit, que va quedar amb un saldo positiu de 448,27 euros.

Detingut un pakistani , propietari d’un taller de l’Aldea per modificar il·legalment vehicles i ocupar treballadors irregularment

En el taller propietat del detingut es va canviar el xassís d’un automòbil i es va falsificar el número de bastidor

 A l’interior de l’establiment es van localitzar tres persones que treballaven irregularment,  dues d’elles a canvi d’hostalatge

(Redacció/J.Roig).-Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra adscrits a l’Àrea Territorial de Trànsit  de les Terres de l’Ebre, van detenir el passat dia 6 de febrer, Navid AB, de 33 anys, de nacionalitat pakistanesa i veí de l’Aldea , com a presumpte autor d’un delicte de falsificació documental, estafa i contra els drets dels treballadors.

Els fets es remunten al dia 31 de gener, quan els Mossos d’Esquadra van ser informats que durant una inspecció d’ITV, s’havia detectat un vehicle que possiblement presentava el número de bastidor manipulat.

Un cop els agents i tècnics de la ITV van realitzar l’estudi del vehicle i la seva documentació, van determinar que el xassís corresponia a un altre vehicle de les mateixes característiques al qual se li havia modificat el número de bastidor.

Durant la investigació els agents es van posar en contacte amb el titular del cotxe, el qual va explicar que mesos abans havia sofert un accident de trànsit i com a conseqüència el vehicle havia  sofert importants danys materials.

També va informar que va deixar el vehicle per reparar en un taller mecànic de la població de l’Aldea, però que en cap moment va ser informat que li realitzessin modificacions de caràcter il·legal.

Quan els agents van anar al taller indicat, van observar que la porta d’accés es trobava tancada amb clau, malgrat que a l’interior s’hi escoltava activitat. Finalment van aconseguir que un home obrís la porta i en el transcurs de l’escorcoll al recinte van localitzar altres dos homes amagats, els quals van manifestar que treballaven de manera irregular a canvi de menjar i allotjament, i que tots els treballadors tenien ordres del propietari de no obrir la porta a ningú quan ell no es
trobés al taller.

De la investigació també es desprèn que el detingut, que tenia antecedents policials, aprofitava peces d’altres vehicles donats de baixa, per tal d’utilitzar-les com recanvis nous en la reparació de turismes accidentats.