Entrades

Dissabte arriba el Certamen Internacional de Bandes a la Sénia

 senia2

L’esdeveniment musical celebra 10 anys amb una peça especial per a l’ocasió.

(Redacció/J.Roig/T.G.).-El X Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’ organitzat per l’AMS, se celebrarà este dissabte, 9 d’abril, a la Casa de Cultura de la població del Montsià. El regidor de Fires i Festes senienc, Fernando Bel Vidal, explicava al programa de La Plana Ràdio “Món Local”, que enguany hi participaran tres bandes, una de  Riba-roja del Túria (València), un altra de Cehegín (Múrcia) i la tercera de El Espinar (Segòvia).

Estes tres formacions competiran en la Secció 2 del certamen, que està adreçada a les bandes no professionals de fins a 100 músics, amb un màxim de 5 intèrprets aliens a la banda i un màxim de 5 instruments de corda a la plantilla. El concurs, únic a Catalunya, preveu, a més del trofeu, un premi de 4.000 euros per al guanyador i un diploma acreditatiu per als dos primers guanyadors.

El mestre valencià José Rafael Pascual Vilaplana ha composat l’obra ‘Obertura Senienca’ per commemorar el desè aniversari del Certamen. La peça és una de les tres peces que les bandes concursants hauran d’interpretar en el certamen. A les vuit de la tarda del mateix dissabte també  està prevista l’actuació de la Banda de Bilbao, com a formació invitada.

 

Actima denuncia la fugida de dos bous a la Sénia i els taurins responen que la denuncia segurament no prosperarà.

10632677_10154001940541392_5524029958236450253_n

Santi Albiol, al mig de la foto (Foto:APCTTE)

Segons l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de lesTerres de l’Ebre l’acte denunciat no són bous al carrer, sinó un “encierro” de mansos, modalitat que no está regulada a la llei de correbous.Els animalistes també han denunciat la falta de seguretat a la plaça de bous de Deltebre.

 

 

(ACN/ J.Roig).-L’Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat dues denúncies als serveis territorials de Joc i Espectacles de les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i supervisors dels correbous de la Sénia  i Deltebre. Al·leguen que hi va haver presumptes infraccions de llei dels correbous. En el cas de la Sénia, Actima acusa l’organització d’un tancament indegut en el recorregut dels bous al carrer perquè dues vaquetes es van escapar. L’entitat recorda els fets estan tipificats com “infraccions molt greus que es poden sancionar amb multes d’entre 60.001 euros a 150.000 euros per bou”.

Santi Albiol, vicepresident de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, a explicat a les Emute que la denuncia és un contrasentit perque la modalitat denunciada no està ni tipificada a la Llei de Correbous, ja que no eren bous de carrer, sinó que va ser un “encierro” de mansos. Albiol diu que les coses s’han d’explicar bé, que no tot s’hi val i que, possiblement per tot això, aquesta denuncia quedarà arxivada.

Actima ha presentat un altra denuncia contra Deltebre en aquest cas perque es considera que la plaça de bous no compleix les mesures de seguretat ni per a les persones ni per als animals. L’associació ha sol·licitat que s’incoïn els expedients sancionadors contra els responsables d’aquests espectacles denunciats.

Dissabte arriba a La Sénia la VIII edició del Certamen Internacional de Bandes de Música

senia2

Foto de la VII edició del certament.

(Redacció).-L’Agrupació Musical Senienca (AMS) de la Sénia ha organitzat per al proper dissabte una  vuitena edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia. Un esdeveniment únic a Catalunya que assolirà la present edició el dia 11 d’abril d’aquest 2015. Serà a la Casa de Cultura i amb la participació d’un total de quatre bandes de música :
La Banda de Música de la Societat Musical de Fortaleny (València), la Unió Musical Torrevejense de Torrevella (Alacant), la d’Alcazar de San Juan (Ciudad Real) i la Banda de Música de la Societat Musical l’Aliança de Mutxamel (Alacant)

Com cada any, l’organització ha continuat apostant per un jurat de caire internacional. Enguany hi formaran part Franco Cesarini (Suïssa), Lorenzo Pusceddu (Itàlia) i Gregorio Casasempere (Espanya). Tots tres valoraran aspectes tècnics i interpretatius d’acord a les obres que interpretaran cadascuna de les formacions. Com sempre, n’hi haurà una de lliure, elegida per la pròpia banda, i un altra d’obligada. En aquesta setena edició l’obra obligada de segona secció és Arizona de Franco Cesarini. La jornada de dissabte 11 d’abril començarà a les 15.30h amb la cercavila de presentació de les bandes participants. El Certamen començarà a les 16.30h a la Casa de Cultura.

La pluja no provoca massa afectació als camins del terme de Santa Bàrbara

sant pere

Sant Pere ,amb la “peixera” inundada.(Foto: Joan Moisès Reverté)

Segons el regidor d’agricultura del nostre poble, solament ha fet mal a alguns dels  punts habitualment conflictius.

Si que han provocat  inundacions als baixos d’alguns edificis municipals de La Sénia.

Gandesa també ha estat un dels pobles  més afectats  per l’acumulació d’aigua en punts urbans a conseqüència de la pluja

Lo més greu, fins al moment, ha estat la desaparició d’una noia arrossegada pel corrent del Sènia a la Pobla de Benifassà
Bombers de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Castelló col·laboren en la recerca amb Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra

(J.Roig/T.G./Redacció).-Segons les dades del sistema automàtic d’informació hidrològica de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre CHE, el nivell del riu Algars al seu pas pels municipis de Batea i d’Horta de Sant Joan es tornava  a incrementar al llarg del matí d’ahir assolint els 1,84 m i 2,13 m de màxim, valors similars als màxims del cap de setmana i que ja havien començat a normalitzar-se diumenge. El nivell habitual del riu a aquestes zones se situa per sota dels 0,5 m. Aquests nivells superiors als habituals es podrien mantenir i fins i tot incrementar-se puntualment a les Terres de l’Ebre i especialment a tota la zona dels Ports i de la conca del Matarranya conseqüència de les pluges que encara es preveuen a partir d’aquesta tarda.

Els nivells elevats dels rius han provocat el seu desbordament en algunes zones sobretot de les comarques del sud del país, afectant zones agrícoles i alguns serveis a l’exterior de nuclis urbans, sense que s’hagin enregistrat incidències i danys importants. La crescuda dels rius ha obligat en molts casos a realitzar tancaments d’accessos a l’entorn dels rius per evitar incidents greus. Tot i aquestes precaucions, cal lamentar la desaparició d’una noia, segons informacions rebudes ahir per la tarda, que hauria estat arrossegada pel corrent del Sènia a la Pobla de Benifassà. La ACN explicava que els serveis d’emergència buscaven des de les sis de la tarda d’ahir dilluns una noia que hauria caigut al riu Sénia a la Pobla de Benifassà , en un indret on el riu fa de frontera natural entre Catalunya i el País Valencià. Segons els Bombers, testimonis presencials han explicat que el corrent del riu, que baixa amb força cabal, va arrossegar la noia. Cossos de rescat valencians i catalans col·laboren en la recerca, entre ells unitats subaquàtiques dels Grae dels Bombers de la Generalitat i del URA dels Bombers de la Diputació de Castelló. També hi ha agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.

Des de La Sénia, l’alcaldessa del municipi, Marutxi Ballester, informava ahir des de l’espai “Món Local” de La Plana Ràdio, que, encara que la pluja sempre és benvinguda, entre altres motius, perquè ja ha omplert el pantà d’Ulldecona, però si que ha provocat destrosses als camins del terme, quant precisament ara s’havien pogut acabar d’arreglar gràcies a una subvenció de 60.000 euros. Ballester també explicava que els baixos d’alguns edificis municipals com la sala de calderes de les piscines havien patit inundacions i que ara calia començar a fer valoracions dels danys ocasionats pels més de 200 litres de pluja que havien caigut fins al moment al municipi.

Per al regidor d’agricultura del nostre poble, Jordi Roé, al camp l’aigua sempre es beneficiosa  i sobre tot quant la pluja ha caigut moderadament, tret d’alguns moments en que ho ha pogut fer d’una manera més torrencial. En quant a l’afectació als camins del terme, en principi i llevat dels llocs més conflictius,”sembla que no se’n ha detectat massa”, deia Roé

Finalment dir que la població de Gandesa hi ha hagut incidències per l’acumulació de pluja tant a la carretera C-43 com als carrers del municipi i en alguna empresa. Els Bombers de la Generalitat van haver de realitzar  7 serveis en aquest municipi. Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, manté el contacte permanent amb l’Ajuntament de la capital de la Terra Alta ,davant la possibilitat de que requereixi suport específic per fer front al nivell de l’aigua en les properes hores. En aquest sentit, l’Ajuntament ha comunicat al CECAT que ha estat alertant als veïns de la situació i les mesures d’autoprotecció mitjançant anuncis i bans municipals.