Entrades

La Ràpita recupera la concessió dels locals en desús del Garbeach per dinamitzar el sector de l’oci a la Ràpita

Foto: Parc Garbí

(Redacció/J.Roig).-L’ajuntament de la Ràpita ha recuperat les concessions dels locals buits de la zona d’oci del Garbeach, a la platja de Garbí,  després d’haver declarat l’extinció d’aquestes, atorgades en el seu dia a diversos concessionaris “que no estaven al corrent de les seves obligacions”, segons l’alcalde, Joan Martín Masdeu.

Un problemaque Martín Masdeu atribueix a una sèrie de traspassos i subarrendaments que s’havien anat produint “sense un control rigorós”.

Ara, l’objectiu del consistori, un cop recuperades les concessions, és convocar un nou concurs públic per treure a licitació els localsi reactivar aquesta zona d’oci.

Sobre les condicions d’usos, el consistori està obert a les propostes de la iniciativa privada i, en principi, la voluntat és la de no limitar els usos exclusivament a l’oci nocturn. “Estudiarem la demanda del sector privat i en funció d’aquesta, n’adequarem els usos”, afirmava Masdeu.

El consistori té previst iniciar el procediment de licitació el més aviat possible per tal de poder ampliar l’oferta lúdica de la zona de la platja de Garbí abans de l’estiu de l’any vinent.

Restaurants i venedors de La Ràpita s’uneixen per dinamitzar el mercat municipal

Foto: Mercat la Ràpita

(Redacció/J.Roig).-Ahir  dijous va arrencar la campanya “TastalMercat”, en la qual els restaurants de la Ràpita ofereixen degustacions culinàries al mercat municipal.

Impulsada conjuntament pel Col•lectiu de Cuina La Ràpita – Delta de l’Ebre i l’associació de venedors del mercat municipal, amb el suport de les regidories de Comerç i Turisme,  la campanya es portarà a terme cada dijous, de 11 a 13hores, al mercat municipal i perquè la ciutadana pugui gaudir d’aquestes degustacions, caldrà disposar d’uns tiquets que els venedors del mercat lliuraran gratuïtament als clients a canvi d’una compra mínima.

En principi, cada setmana es presentarà una recepta i un restaurant diferents, tot i que en la primera jornada del Tast al Mercat, hi han participat tots els restaurants que hi col•laboraran, un total de 9 establiments. Arrossos, pastís de peix, ostres, crema de llagostins, aperitius, pinxos diversos, i postres, són alguns dels plats que es van poder degustar ahir en el tret de sortida a la campanya Tast al Mercat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dinamitzar el mercat municipal des del punt de vista comercial, però també social, ja que “la idea de revitalitzar i potenciar el mercat és una manera de donar vida al nostre municipi”, destacava la regidora de Comerç, Elisabet Castellà.

La Ràpita liquida el pressupost municipal del 2011amb un superàvit superior als 5 milions

Foto: Joan Martín Masdeu

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ha liquidat  el pressupost del 2011 amb un romanent de tresoreria positiu de 5,2M euros.

Un resultat que, segons l’alcalde del municipi, Joan Martín Masdeu (CIU), “es deu a les polítiques de contenció de la despesa que hem aplicat el govern municipal”.

Mesura que també comparteix el seu soci de govern i primer tinent d’alcalde, Josep Pitarch (PSC), però a la qual afegeix “la bona gestió del pressupost que s’està fent des de fa temps”. En aquest sentit, el govern municipal (CIU-PSC) assegura que la situació econòmica de l’ajuntament és “de les més bones de la província”, segons Pitarch.

Enguany no hi haurà Diada de la Galera i l’Ostra a La Ràpita.

Foto: Cartell

(Redacció/J.Roig).-).-El Col•lectiu de Cuina de la Ràpita ha decidit no celebrar enguany la diada gastronòmica de la galera i l’ostra rissada, que venia fent-se al pavelló firal del municipi. En el seu lloc, allargaran la duració de les jornades gastronòmiques dedicades a aquests productes, que se celebraran durant un mes  (del 15 de febrer al 15 de març)

El nombre de restaurants que hi participen enguany també és inferior a l’habitual, ja que alguns establiments estan tancats per vacances en aquestes dates, segons explicava ahir la presidenta del Col •lectiu de Cuina la Ràpita – Delta de l’Ebre, Imma Bòria, en roda de premsa.

L’any2011, la galera va representar el 10% del volum total de captures i de facturació de la llotjarapitenca. Es van capturar un total de 319 tones de galeres, que van aportar uns beneficisde 2.940.000 euros, segons dades de la Confraria de Pescadors Verge del Carme. Cada dia entren vora una tona de galeresal port rapitenc, que tenen un preu mitjà de 4
euros el quilo.

La producció d’ostra, que serà l’altre producte estrella de properes jornades gastronòmiques, va tornar a patir un episodi de mortaldat de cries a principis de la campanya. Fet que va obligar els productors a reinvertir en la reposició de la cria morta per poder salvar la campanya