Entrades

L’ ajuntament de l’ Aldea respon a la Subdelegació del Govern

Dani Andreu,alcalde de l’ Aldea (Foto:Ajuntament de l’ Aldea)

(Redacció/J.Roig).-L’Ajuntament de l’Aldea a emès un comunicat per explicitar  el seu rebuig a l’acció de la Subdelegació del Govern que ha comportat la interposició d’un recurs contenciós administratiu en contra de l’aprovació de la moció de declaració de l’Aldea: territori català, lliure i sobirà. Des del consistori aldeà valoren negativament aquest tipus d’accions perquè intenten tapar la veu del poble expressada en un òrgan de representació de la sobirania popular, com és el plenari de l’Ajuntament de l’Aldea i al mateix temps volen influir amb la expressa voluntat del poble català a l’hora de voler dur a terme el dret fonamental a decidir quin és el futur. El consistori aldeà considera que hi ha moltes altres qüestions en les quals es podrien destinar els esforços i recursos que ara s’utilitzen per aquest intent de fer callar la voluntat de la ciutadania a l ‘hora que afirma que en aquests moments en que la credibilitat de la classe política passa per nivells molt i molt baixos es tindria que donar exemple proposant entre les administracions i entre els càrrecs públics que el diàleg, la tolerància i la capacitat d’acord passessin davant a la intolerància i a l’intent de posar mordasses a la veu d’un poble.

La presidenta de la Cooperativa de l’Aldea manté la confiança amb l’exdirector de la secció de crèdit imputat

Montserrat Llosa

(ACN).– La presidenta de la Cooperativa de l’Aldea (Baix Ebre), Montserrat Llosa, ha mostrat el seu convenciment en la no culpabilitat de l’exdirector de la secció de crèdit de l’entitat, Enric Sabaté, que haurà de declarar com a imputat el pròxim dia 10 de gener al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Tortosa en la querella presentada per l’entitat contra l’exgerent, Daniel Ferré. “Tenim la confiança que no és culpable i que serà absolt”, ha declarat Llosa, abans de recordar que Sabaté continua treballant per l’entitat atesa la seva funció de “vincle” entre la nova junta rectora i “el passat”, marcat per la fallida, bloqueig de comptes de la secció de crèdit i l’actual concurs de creditors.

Des del respecte a la decisió presa per la jutgessa, la imputació ha de permetre a l’exdirector de la secció de crèdit, en aquell temps mà dreta de Ferré en l’àmbit de la branca fiancera de la cooperativa, “clarificar millor les coses” i poder-se defensar de forma més sòlida.

L’Ajuntament de l’Aldea fa pública guia didàctica de la Torre de l’Ermita .

(Redacció/J.Roig).-La regidoria de Turisme de l’ Aldea  ha publicat uan guia virtual i didactica sobre la torre de l ‘ermita de la Verge de l’ Aldea que es pot descarregar  des de els webs :www.laldea.org i des de www.infoaldaia.info .
Aquesta guia pretén ser una eina de treball per les diferents escoles i centres d’educació secundària els quals, en el marc de la seva activitat docent, vulguin realitzar una activitat extraescolar amb els seus alumnes a aquest indret
La guia consta d’una breu explicació del que són les torres de guaita i de la seva importància històrica alhora que proposa tot un seguit d’activitats didàctiques que el professorat pot proposar als seus alumnes.
La guia,una iniciativa de la regidoria de Turisme, consta de 42 pàgines i s’hi pot trobar la informació sobre el context territorial i històric de la Torre de l’Ermita, la inserció curricular del projecte, enfocat a alumnat del Cicle Superior de Primària extretes del currículum de primària del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. També proposa activitats del treball previ i posterior a la sortida,recursos complementaris i bibliografia.
Segons deia la regidora de Turisme Míriam Ferrando :” La guia pretén obrir-la el centre d’interpretació de les torres de guaita als diferents centres docents; independentment del seu enfocament estrictament turístic creiem que des del punt de vista de l’educació també ens pot ajudar a potenciar aquest actiu turístic i/o històric tan important i volgut per al nostre poble obrint la torre de l’ermita a tots els nens i nenes que la vulguin visitar i aprendre d’ella.”

El ple de l’Aldea reclamarà un fons de rescat perquè els afectats de la secció de crèdit recuperin els seus estalvis

Façana de la cooperativa aldeana

Els grups d’ERC i PSC al capdavant de l’Ajuntament exigeixen al govern que habiliti el fons per recuperar els 4,5 milions d’euros i fixi un calendari d’execució

(ACN).- Els grups municipals d’ERC i PSC a l’equip de govern de l’Ajuntament de l’Aldea ,tenen previst aprovar aquest divendres al ple una moció instant el Govern a crear un fons econòmic perquè els 435 afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la Cooperativa puguin recuperar els seus estalvis. La proposta reclama també que es fixi un calendari d’execució d’aquesta operació. El govern aldeà recorda que mentre es prepara un rescat d’uns 23.500 milions d’euros amb fons públics per a Bankia, entitat amb la qual treballava la secció de crèdit, els afectats per la fallida de la Cooperativa veuen cada cop més difícil poder tornar a recuperar els 4,5 milions d’euros bloquejats.

L’exposició de motius de la moció retreu al Govern, i en concret al Departament d’Economia i Coneixement, que el pla presentat que s’havia d’executar en diverses fases amb l’objectiu que els impositors poguessin recuperar l’import dels seus comptes no ha acabat funcionant, tot i que en una primera fase s’ha pogut recuperar uns 750 dipòsits corresponents als comptes a la vista.

“La paradoxa més gran, però, és que aquestes persones que es veuen amb la dificultat o impossibilitat de recuperar els seus dipòsits a termini pagaran de manera indirecta, com qualsevol altre ciutadà que viu al regne d’Espanya, el rescat Bankia”, argumenten, una situació que consideren de manifesta “injustícia i vulneració del principi de no discriminació” cap als afectats.