Entrades

Acaben les tres primeres fases de les obres de canalització del “barranquet”

barranquet 1_EDITORA9808EDITORA_6782

(Foto:AdSB)

Les obres tindran que continuar en les properes legislatures i requeriran un gran esforç inversor
Els tres primers trams s’han executat amb un pressupost de 700.000 euros.

Escoltar àudio de la noticia

 

(J.Roig/T.G.).-El passat 31 de Desembre es tancava la primera fase de les obres de canalització del carrer Victòria de Santa Bàrbara, conegut popularment com “el barranquet”. Així ho explicava a La Plana Ràdio l’alcalde del poble, Jordi Boronat qui afegia que aquest mes de febrer recent estrenat, espera poder tancar les fases dos i tres. “És l’obra que ha de marcar sens dubte a bé, el futur de Santa Bàrbara i aquest sector de la nostra població” expressava l’edil al darrer número de la revista municipal.

Tot i que el tancament d’aquestes tres fases inicials permetrà posar en funcionament el tram canalitzat i urbanitzat, Boronat reconeixia que acabar tot l’obra, amb una longitud total de gairebé 2 kilòmetres serà una tasca llarga i que requerirà més d’una legislatura i un gran esforç inversor.

Les tres primeres fases d’aquesta important obra, tenen un recorregut que va des de la rotonda de la carretera d’Amposta, fins al carrer Rosselló, encara que l’obra hauria d’arribar fins al final de carrer Dr. Ferran, on hi ha la,  popularment coneguda,  plaça del Dipòsit i l’entrada al poble del barranquet de la Martinenca, que és el que travessa el municipi i causa problemes d’inundacions sempre que hi ha episodis greus de plujes.

Recordem que les obres d’aquestes tres primeres fases  han estat adjudicades a les empreses Regimovi de Deltebre i a l’ampostina Hidrocanal i que el pressupost total ronda els 700.000 euros. En quant al finançament,  aquestes obres compten amb dues subvencions de la Diputació de Tarragona, una a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM), i una altra a través del Pla Especial d’Inversions de 2014 i 2015, en total totes dues subvencions que ascendeixen a PAM 2013: 60.735 euros, 60.735 euros i 223.688,54 € respectivament i la resta corre a càrrec dels pressupostos municipals.

Comença la primera fase de les obres del “barranquet”

P1000369

Les màquines comencen a treballar en les obres dels pluvials del barranquet- (Foto:J.Roig)

El projecte de canalització de pluvials dels carrers Aire i Victòria  de Santa Bàrbara, es perllongarà més d’una legislatura i es farà per trams
El primer, el que va des de la carretera d’Amposta fins a la Plaça del Lladoner.

(J.Roig/T.G.).-A finals del passat mes de Setembre i en una intervenció a La Plana Ràdio, l’alcalde de Santa Bàrbara, Jordi Boronat , confirmava que les reivindicades obres de millora i adequació i canalització de pluvials del “barranquet” ( o lo que és lo mateix, carrers Victòria i Aire, principalment), tenien que començar d’immediat i així sembla que serà segons es pot veure amb els tubs i la maquinaria que ja ha començat els treballs de moviments de terres  que s’observen a la zona de solars que hi ha a les immediacions de la rotonda de la carretera d’Amposta.

De fet Boronat explicava que donada la complexitat i envergadura de l’obra , aquesta s’ha dividit en 4 trams i s’ha tingut que adjudicar mitjançà un concurs al que s’hi van presentar un total de 15 empreses. Ara es començaria l’obra des del tram D, que va des de la carretera fins a la plaça del Lladoner i desprès l’A que aniria des de la zona de la carretera de Tortosa fins a la intersecció amb carrer Aragó

L’alcalde planer també advertia que les obres de tot el projecte, “donat el gruix i el cost que té,ens era impossible fer-ho tot de cop”. Per tant caldrà fer-les per fases lo que vol dir que no en hi haurà prou en una legislatura per poder acabar-les.

En quant al finançament de l’obra, recordem que en un altra entrevista, a principis de l’any passat, l’ alcalde deia que s’havia entrevistat amb la directora general de Fons Europeus,qui li havia aconsellat que el projecte de canalització encaixaria millor dintre de les partides de subvencions del mateix organisme en lloc de fer-ho amb els provinents dels PUOSC.

Amb l’obra de canalització de tot el tram, des de la rotonda de la carretera d’Amposta fins al final del carrer Aire, passant per tot el tram central del carrer Victòria es complementaria totalment les altres tres arteries de pluvials del nostre municipi,es a dir, els col•lectors del carrer Major,Passeig de les Escoles i el del Passeig de la Generalitat .

L’ alcalde desmenteix que s’hagi de construir una mesquita a Santa Bàrbara

BORONAT FOTO SETEM 14

Jordi Boronat, alcalde de Santa Bàrbara,ahir als estudis de LPR

Pel poble i per les xarxes socials corria el rumor de que l’ajuntament hauria cedit un espai per aquesta funció o que hauria donat permisos d’obres per a la seua construcció.
Jordi Boronat creu que no són més que intoxicacions interessades per crear malestar entre els ciutadans i l’ajuntament.
Lo que si que ha pogut saber la ràdio d’altres fonts, és que s’estaria adequant un espai per a que els infants del col•lectiu magrebí local puguen aprendre a llegir i escriure en el seu idioma.

(J.Roig/T.G.).-Davant els rumors que els darrers dies corrien pel poble sobre la possibilitat de que s’estiguessin fent els tràmits administratius amb l’ajuntament per a iniciar la construcció d’una mesquita Santa Bàrbara, l’alcalde del poble ho desmentia el passat dissabte a través del seu perfil al Facebook i aquest mateix dilluns des dels micròfons de La Plana Ràdio.

Jordi Boronat ha dit que aquestes intoxicacions interessades no es poden entendre més que des de d’intencionalitat de crear malestar entre el veïnat per una banda i atacar així directament l’ajuntament pels motius que hi hagin darrera, assegurant que l’Ajuntament de Santa Bàrbara ni ha cedit cap espai, ni ha construït, ni ha finançat la construcció de cap temple religiós i molt menys ha donat cap llicència d’activitat amb aquesta finalitat, afegint que Santa Bàrbara, amb el sistema urbanístic actual i les Normes Subsidiàries aprovades l’any 1996, no contempla cap cessió d’espai per la construcció de cap centre religiós islàmic.

Boronat deia que el malentès s’hauria pogut estendre a partir de la venta, per part d’un particular, d’una casa situada justament al costat del Centre de Dia. “L’únic que ha fet l’ajuntament ha estat donar el permís d’obres per rehabilitar el seu deteriorat interior, com es fa a la resta dels veïns del poble, i d’això ja fa temps” concloïa l’alcalde planer.

Sobre aquesta qüestió, lo que si que ha pogut saber aquesta emissora de fonts no oficials però relacionades amb el col•lectiu magrebí del nostre poble, és que l’immoble en qüestió s’hauria comprat amb els diners de les aportacions fetes pel mateix col•lectiu i que l’ intenció,un cop acabades les obres que s’hi estan fent , seria la de convertir-lo en una escola per a que els nens i nenes de pares marroquins puguin aprendre a llegir i escriure en el seu idioma. Cal dir però que aquest supòsit estaria per confirmar oficialment, ja que el vàrem conèixer desprès de parlar amb Jordi Boronat.

alcaldeweb_EDITORA9808EDITORA_4781

D ‘esquerra a dreta,Jordi Boronat i Alfred Blanch (Foto:AdSB)

Jordi Boronat, actual alcalde de Santa Bàrbara no repetirà com a candidat de Convergència i Unió a les properes Eleccions Municipals de maig de 2015.

(AdSB/J-.Roig).-Tot i que  des de  fa algunes setmanes  la rumorologia popular ja especulava amb la possibilitat de que Jordi Boronat no renoves la seua candidartura com alcaldable de la llista convergent ,finalment s’ ha confirmat el rumor i  segons que  publica la pàgina web de l’ ajuntament de Santa Bàrbara i diversos mitjans de comunició del territori, l ‘actual alcalde del municipi plega. Així ho va comunicar diumenge passat a l’assemblea local de militants i simpatitzants de Convergència, que va donar el vist-i-plau a la renúncia de Boronat a continuar com a candidat de la coalició a la població de la plana, tot acceptant els arguments bàsics que va expressar l’actual alcalde per justificar la seua retirada i que es resumirient en que,segons Boronat ,cal regenerar el projecte i en un primer terme per portar endavant aquesta regeneració cal la substitució de la persona que l’encapçala,afetgint que ,amb aquesta acció es volen aconseguir noves idees, nous projectes, noves il•lusions i nova força regenerada.

Jordi Boronat, en acabar aquest mandat farà 20 anys que està a l’Ajuntament desenvolupant responsabilitats a nivell municipal com a regidor,priemr  de Joventut i passant desprès per Festes, Hisenda, Personal, Esports o Urbanisme, a més de ser l’alcalde de Santa Bàrbara els darrers 8 anys, dos mandats complicats,segons expressa al web municipal “per la gran recessió econòmica que ha assotat la nostra societat i les administracions públiques en particular”.

Boronat, al llarg de la seva trajectòria política, ha estat conseller comarcal al Consell Comarcal del Montsià, gerent de la Federació de Convergència Democràtica de Catalunya a l’Ebre en el moment de la seva creació, membre del Consell Nacional, fundador del Fòrum de Joves Regidors de l’ACM i directiu de l’Associació Catalana de Municipis. Tasques públiques que ha compaginat amb la seva professió de psicòleg per a la protecció de la infància maltractada a l’Ebre.

En la mateixa assemblea es va proposar la designació del substitut ,aprovada per unanimitat de tota l’assemblea i delegada a l’actual tinent d’alcalde i regidor d’Ensenyament i Cultura a l’Ajuntament i vicepresident del Consell Comarcal del Montsià, Alfred Blanch que serà l’encarregat d’encapçalar la llista convergent a les eleccions municipals de 2015.

Alfred Blanch Farnós, nascut l’any 1970 és mestre d’ensenyament primari de professió i compta ja amb experiència dintre de l’administració local, tant a l’Ajuntament de Santa Bàrbara com en administracions superiors com el Consell Comarcal. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya forma part de l’executiva comarcal del Montsià