Entrades

La temporada de piscines a Santa Bàrbara, començarà amb moltes novetats

Complex poliesportiu de Santa Bàrbara on estan ubicades les piscines municipals (Foto: Montsiàdron)

Canvis estructurals en l’accés, a la zona de dutxes o al terra se sumaran a altres pràctics com l’allargament de les activitats gratuïtes fins a finals d’agost.
La temporada començarà el 23 de juny i s’allargarà fins al 3 de setembre
Segons el regidor d’esports, l’anterior temporada van passar per les piscines 10.000 persones.

(J.Roig/T.G.).-El divendres 23 de Juny i a les 11 del matí, donarà inici la nova temporada a les piscines municipals de Santa Bàrbara que es perllongarà fins al 3 de setembre, tres dies més de el que és habitual, per fer coincidir la festa de tancament amb un festiu.
En paraules de Joan Abella, regidor d’esports del nostre poble, aquesta no serà l’única novetat de la temporada de piscines, ja que s’ha renovat l’accés, s’ha fet una nova zona de recepció, que inclourà la bibliopiscina, hi ha hagut canvis al mobiliari, a les dutxes i també s’hi ha instal·lat un nou terra antilliscant.
L’ajuntament de Santa Bàrbara també ofereix cursos de natació per a infants a partir de 3 anys i també per a gent gran. Abella recordava que les piscines municipals de Santa Bàrbara ofereixen altres valors afegits, com les activitats gratuïtes, zumba i aquagym, que tenen lloc els dimarts i divendres respectivament. Enguany aquesta activitat, que es feia fins a finals de juliol, s’ampliarà també durant tot el mes d’agost, els dissabtes a la tarda.
El regidor recordava que, des d’ahir, ja es pot passar per les oficines municipals per fer els abonaments de temporada i les inscripcions per al curs de natació d’adults. Per a fer els cursets de natació infantil s’ha d’inscriure al Pavelló municipal d’esports.

L’any passat, els preus d’entrada a les piscines, no solament es va abaratir, sinó que es va reestructurar en un complex sistema de descomptes i abonaments que poden comportar haver de pagar entre 5 euros diaris els dissabtes diumenges i festius, fins als 0,40 cèntims d’euro per als usuaris que tinguin dret a totes les bonificacions i descomptes, que poden arribar a ser de fins al 20 per cent. També es va implantar la nova targeta T10, que donA dret a 10 passis a les instal·lacions per un preu de 25 euros els normals i 15 els bonificats.

Aquest abaratiment va comportar un significatiu augment de venda d’entrades “durant tot l’estiu, van passar per les piscines 10.000 persones”, assegurava des de la ràdio municipal.

En marxa les XXIV Jornades Esportives de Santa Bàrbara

Joan Abella, regidor d’esports. (Foto:T.G.)

La cursa dels deu kilòmetres, o la interprovincial de motocròs, algunes de les novetats del programa, que inclou també el Campionat de Twirling de Catalunya que es disputarà aquest dissabte.

(J.Roig/T.G.).-Amb la jornada de portes obertes al club de tenis La Plana el passat dissabte i la cursa 10 kilòmetres Vila de Santa Bàrbara que es va córrer el diumenge al matí, començaven les 24es Jornades Esportives al nostre municipi que s’allargaran fins a la vigília de les Festes Majors, a principis de Juliol.
Segons explicava a la ràdio municipal el regidor d’esports Joan Abella, aquesta cursa, que habitualment es corria als volts de Nadal, va ser una de les novetats incorporades al programa de les Jornades i un èxit de participació, tot i la pluja que va afectar-la en alguns moments.

Abella volia destacar també la 1a Cursa interprovincial de resistència de motocròs, organitzada pel club planer “X Riders” i que es correrà el dissabte 17 de juny al circuit de la finca de l’Advocat o la cursa d’obstacles que enguany serà nocturna.

Les jornades esportives de Santa Bàrbara inclouen, entre altres, activitats relacionades amb el futbol, pàdel, tenis o el twirling. De fet, aquest dissabte vinent, Santa Bàrbara acollirà el Campionat de Catalunya d’aquest esport.

Els actes clouran amb el lliurament de trofeus i reconeixements esportius, el dijous 6 de Juliol i amb el “Mulla’t per l’esclerosi”, una jornada solidària que tindrà lloc el diumenge 9 de juliol a les piscines municipals.

Santa Bàrbara viurà, entre avui i demà, tres rues de Carnaval

cartell CARNAVAL 2017L’oficial, que organitza l’ajuntament, tindrà lloc dissabte a partir de les cinc.

L’escola també organitza aquesta tarda el seu propi Carnestoltes a l’interior del centre, però obert als familiars dels alumnes, i la Llar d’Infants recorrerà els carrers del poble amb els més petits, també avui, a partir de les quatre.

(J.Roig/T.G.).-Un total de deu comparses, algunes amb més de 40 membres, ompliran de festa i color els carrers de Santa Bàrbara aquest dissabte amb la celebració de la festa del Carnaval. Joan Abella, regidor encarregat d’organitzar la festa, explicava que enguany es demanava un mínim de 8 membres per comparsa i la resposta ha estat positiva perquè, la que en té menys, en té 15. Els premis són un altre dels al·licients del Carnaval planer i es divideixen en dues categories: els destinats a les comparses i els que es donen a les disfresses individuals. Enguany es repartiran un tota de 630 euros als quals cal sumar un premi especial al millor vehicle disfressat amb animació musical.
La Rua planera començarà a partir de les 5 de la tarda des de la plaça dels Segadors, per continuar per diferents carrers del poble fins a arribar a la plaça Major, on el jurat valorarà les comparses participants. La cercavila seguirà després dins el Centre Cultural on tindrà lloc una festa disco, la valoració de la resta de disfresses i el lliurament de premis.
El carnaval oficial planer però té altres succedanis com el que organitza l’escola aquesta mateixa tarda a partir de les tres i quart,inspirat en la temàtica del Circ i obert a les famílies dels alumnes del centre.
Alfred Paredes, director de l’escola Jaume Balmes, explicava que, seguint amb la nova política de la direcció del centre, serà una festa a l’interior del col·legi però oberta al poble, amb un espai reservat per al públic que hi vulgui assistir i que inclourà una petita rua per l’interior del pati, per lo que és important que els assistents siguin puntuals. També aquesta tarda la Llar d’infants municipal Les Beceroles, organitza una rua de carnaval per als més petits que transcorrerà per diferents carrers del poble a partir de les quatre de la tarda.

Debat per les noves Ordenances Municipals de Santa Bàrbara

brosa

(Foto:A. Blanch)

L’ajuntament es resisteix a sancionar als que no compleixin les normes de Civisme i Convivència Ciutadana i de Recollida de Residus

Des de la regidoria s’insisteix que abans de sancionar cal advertir perquè tothom conegui la nova normativa.

D’altra banda els veïns mostren el seu malestar i creuen que cal començar a aplicar sancions als infractors com a única solució per evitar els comportaments incívics d’alguns i que acaben perjudicant tota la població.

(J.Roig/T.G.).-Després pràcticament un any des que es van aprovar les noves ordenances municipals de Civisme i Convivència Ciutadana, i de 4 mesos d’ençà que va iniciar una campanya informativa entre el veïnat abans de començar a aplicar sancions als infractors, l’ajuntament de Santa Bàrbara se segueix resistint a passar a la fase sancionadora.

El regidor de Medi Ambient, Joan Abella, recordava que es continua enviant dos tipus de notificacions, unes més genèriques al veïnat de determinades zones on s’ha observat una problemàtica concreta, i altres d’específiques dirigides a determinats veïns que s’ha pogut comprovar, transgredeixen algunes de les normes que contempla la nova normativa com per exemple alimentar animals al carrer, embrutar la via pública o deixar-hi maquinària agrícola.

El regidor està convençut que hi ha gent que encara desconeix aquesta normativa i per això cal informar-la. Solament se sancionarà amb multes que van dels 60 als 120 euros, “si es té coneixença d’un cas molt flagrant o reincident”, deia.

Alguns veïns no ho veuen igual i creuen que el temps de les advertències ja ha passat i que allò que cal és començar a aplicar sancions com a única manera d’evitar que aquests actes incívics, que són obra d’uns pocs, perjudiquin a tot el col·lectiu, tant en lo econòmic com en l’imatge que es dóna del poble. Així s’expressaven des de la ràdio municipal, en un programa de debat sobre el tema ahir dilluns.

Les noves ordenances de Civisme i Convivència Ciutadana es van aprovar el mes de Maig de l’any passat amb l’intenció, no tant de sancionar, sinó més aviat per dotar al municipi d’unes normes que regulen la bona convivència al municipi. El passat mes d’octubre començava una campanya informativa que continua, quatre mesos després, sense que es tingui constància que s’hagi aplicat cap sanció, tot i l’evidència que, alguns, continuen sense fer-ne cas.