Entrades

Santa Bàrbara invertirà gairebé 300.000 euros en la renovació del paviment del carrer Verge de Montserrat.

Són diners procedents del romanent pressupostari de l’exercici anterior que s’eleva gairebé als 750.000 euros.
Part d’aquests diners permetran també amortitzar tots els prestes de l’ajuntament.

c verge de montserrat 2016

Detall paviment del C/ Verge de Montserrat (J. Roig)

(J.Roig/T.G.).-La bona situació econòmica en la que es troba actualment l’ajuntament de Santa Bàrbara, segons es desprenia dels comptes del tancament de l’exercici pressupostari dels 2015, que es van presentar i aprovar al ple del passat mes d’Abril, permetrà al nostre municipi amortitzar tot el préstec i invertir la resta en diferents actuacions.

Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara deia sentir-se satisfet del romanent que ha quedat del tancament pressupostari de l’any passat que, recordem , puja un a un total de 750.000 euros i que situa al nostre municipi en una nivell d’endeutament del 3%. Blanch deia que , com la llei de racionalització dels serveis municipals obliga a amortitzar préstecs, part d’aquesta quantitat s’invertirà en liquidar el poc que tenim i la resta en actuacions com la renovació i millora del paviment d’alguns carrers, començant pel Verge de Montserrat al que es destinaran entre 250 i 300.000 euros.

Encara que les obres, segons l’alcalde, no començaran fins al proper mes de Setembre, la passada setmana van començar ja els primers treballs topogràfics.

L’impuls d’un nou hotel a l’Ametlla de Mar, nou element de dinamització econòmica

(Redacció/J.Roig).-L’objectiu del consistori calero amb la posada en el mercat d’una parcel•la de 10.000m2 a Tres Cales 2ª fase, és dinamitzar l’economia local a través d’un nou hotel de, com a mínim, quatre estrelles. A més d’aquesta qualificació hotelera, l’Ajuntament sol•licita una inversió mínima de dotze milions d’euros.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, a través de la Cala Gestió, ha tret a adjudicació una parcel•la hotelera, de 10.000m2 de propietat municipal, que li correspon del 10% d’aprofitament, del Pla Parcial de la urbanització Tres Cales 2ª fase.

La futura infraestructura hotelera serà de com a mínim, quatre estrelles. I és que com a requisit des de l’Ajuntament es demana a les empreses interessades que l’hotel tingui aquesta qualificació hotelera, sinònim d’alta qualitat, i una inversió mínima de dotze milions d’euros.

Des del consistori s’ofereix un procés de licitació a quaranta anys, amb contracte de dret de superfície, a quinze anys, amb opció a compra. Per valorar l’opció de compra es parteix del valor del sòl a data d’avui que és de 2.000.000 d’euros, iva exclòs.

La Diputació de Tarragona aprova el Pla d’Acció Municipal més gran de la seva història, dotat amb 50 MEUR

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat aquest divendres per unanimitat el Pla d'Acció Municipal (PAM) més gran de la seva història, dotat amb 50 MEUR. (Foto:ACN)

ACN.-La Diputació de Tarragona impulsa el Pla d’Acció Municipal (PAM) més gran de la seva història. El plenari va aprovar aquest passat  divendres i per unanimitat, les bases que regulen el PAM per al període 2013-2016, dotat amb 50 milions d’euros, als quals s’hi han d’afegir 11 milions més d’un pla específic per enguany per contrarestar la crisi. Així, el volum d’ajut que durant aquest mandat es destinarà als 184 ajuntaments del Camp i l’Ebre s’eleva a 61 milions d’euros. L’anterior PAM 2008-2011 va ser de 45 milions d’euros. “Rebem menys diners i n’atorguem més”, ha declarat el president de la Diputació, Josep Poblet, el qual ha remarcat l'”important esforç de contenció” de la institució per ajudar els municipis.

Poblet ha destacat que es tracta de “la xifra més gran aprovada mai al servei dels municipis”, però que això comporta que la institució s’hagi d’estrènyer el cinturó amb mesures restrictives. “Aquest PAM prova que decisions complexes tenen un sentit, per exemple, en aquest mateix ple hem hagut d’acordar reduccions de drets del personal i la liquidació definitiva de quatre organismes autònoms”, ha manifestat el president de la institució.

El nou PAM engloba per primer cop dues direccions d’ajuts: inversió i despesa corrent -apartat que fins ara es cobria amb un pla especial, el PEIM. Així, a part d’inversions, els ajuntaments podran destinar l’ajut a serveis i activitats com ara en enllumenat públic, vies públiques, parcs i jardins, transport col·lectiu urbà i serveis generals, així com també en la reparació, manteniment i conservació dels edificis i equipaments públics.

El govern preveu un 24% menys d’inversió el primer any al Camp de Tarragona i a les Terres de l’ Ebre

L’executiu programa  207 milions, 65 menys que la previsió pel 2010

Canal Xerta-Sènia(Foto Arxiu)

(Extracte de El Punt).-El primer pressupost del nou govern de CiU, en la mesura que pretén fer baixar el dèficit a través de la reducció de la inversió, injectarà a les comarques tarragonines un 24%  menys del que preveia l’últim pressupost del segon tripartit, que pujava a 271 milions

És un pressupost considerat clarament restrictiu  per mirar d ‘equilibrar la balança de  deutes , ja que encara es veu que hi ha factures per pagar del nou pont entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja o de la nova carretera entre Xerta i Horta de Sant Joan.
En el capítol dels comptes pendents, hi ha moltes partides que han de cobrir reformes en escoles o nous consultoris que ja s’han executat i la inèrcia d’altres grans obres ja en marxa, com ara els regadius, tant a la Terra Alta com un Xerta-Sénia que entre inversió directa i altres vies de finançament arrossega més de 10 milions. També són un exemple de continuïtat les obres per fer possible que la indústria química utilitzi aigua de depuradora en lloc de la de l’Ebre i, en l’àmbit educatiu, la partida d’un milió i mig per al campus universitari de l’Ebre a Tortosa, o els 1,7 milions per a l’institut de tecnificació d’Amposta.
En aquests pressupostos  no cal ni dir que no es fa cap esment del futur nou hospital de Tortosa.