Entrades

Santa Bàrbara seguirà remodelant carrers, ara amb la segona fase de l’Aire

Ahir es va aprovar al ple el projecte tècnic per l’execució de les obres de remodelació de la 2a fase del carrer Aire. El PSC va demanar que es tingués en compte fer reunions veïnals per mantenir el veïnat informat de l’inici d’obres i les actuacions més destacades.

Ahir l’ajuntament de Santa Bàrbara va realitzar sessió de ple extraordinària. En la mateixa van haver diferents punts a l’ordre del dia que anirem explicant. Un dels punts més destacats era l’aprovació inicial del projecte tècnic per l’execució de les obres de “remodelació del carrer aire en la 2a fase”, el que es coneix com el carrer “del barranquet”.

Aquest projecte, la primera part del qual ja va portar-se a terme fa uns mesos, consta d’una segona fase, redactada pels serveis d’enginyeria municipal de la Diputació de Tarragona, per tal de efectuar la seva remodelació. Aquesta segona fase, pressupostada amb un import de 380.000 euros, ja que la llargada del carrer és considerable, va des del Princep fins el Roger de Llúria.

Tots els partits van mostrar-se a favor d’aquesta remodelació tot i que el PSC va apuntar que “demanava reunions veïnals i comissions, per tal d’informar prèviament als mateixos veïns de les actuacions que s’hi portarien a terme”.

Tant el MAP com el PP van donar suport al punt, però van fer la petició de poder revisar i conèixer de prop el projecte tècnic.

Alfred Blanc va explicar que el projecte és continuista “no canvia la fisonomia del que s’ha fet fins ara”.

El primer tram de les obres del carrer Aire es va finalitzar al mes de desembre i va allargar-se uns 5 mesos degut a les pluges de la tardor i les dues avingudes d’aigua que van complicar els treballs.

El Montsià és la única comarca catalana sense cap accés directe a l’AP-7

anHo recorda el regidor de Governació de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, a l’hora que reivindica la construcció del tram ebrenc de l’A-7
Antonio Ollés creu que la gratuïtat de l’autopista no és la solució definitiva per resoldre tots els problemes de mobilitat i accidentalitat que hi ha actualment a la N-340.

(J.Roig).-Per a Antonio Olles, regidor de Governació de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, demanar la gratuïtat de l’autopista AP-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, és de sentit comú, però considera conformista la posició de renunciar al tram pendent de l’autovia A-7 que en el seu recorregut pel territori fins a La Jana, passaria a pocs kilòmetres del nostre municipi.

En un article d’opinió, el regidor planer afirma que és lògic demanar la gratuïtat de l’AP-7 mentre l’A-7 no estigui acabada, però creu aquesta no ha de ser la solució definitiva que necessitem al territori perquè la gratuïtat de l’AP-7 no és la panacea que resoldrà tots els problemes de mobilitat i accidentalitat que hi ha actualment a la N-340. Ollés considera que si es deriva per l’AP-7 la major part del transit actual que circula per la N-340, s’acabaria col•lapsant aquesta via traslladant els problemes d’un lloc a l’altre, posant com a exemple el fet que a la l’AP-7 ja es va tenir que afegir un tercer carril en cada sentit entre Barcelona i Tarragona, perquè dos eren clarament insuficients.
Ollés lamenta que no hi hagi un criteri unànime respecte a l’acabament de l’autovia, quant el traçat de la mateixa per les Terres de l’Ebre es va poder acabar consensuant. “Prou temps vam perdre per aconseguir-ho. Si no s’hagués perdut tant de temps per decidir per on passava, possiblement ja estaria feta”, es queixava.

El regidor planer en el seu escrit també reivindica que els pobles de l’interior del Montsià mereixen tenir accés a una via ràpida que doni sortida al territori i recorda que el Montsià és l’única comarca per on discorre l’AP-7 que no té cap entrada a l’autopista i que per poder accedir-hi, abans estem obligats a traslladar-nos al Baix Maestrat a l’entrada Vinaròs – Ulldecona, o al Baix Ebre a la de L’Aldea – Amposta.

Ollés creu que des d’altres municipis més proper a l’autopista pot ser no s’és conscient d’aquesta situació, ja què des de Tortosa, per exemple, es por anar perfectament fins l’entrada de l’AP-7 per un tram d’autovia (C-42), però des de molts altres llocs del territori, arribar fins l’entrada de l’AP-7 més propera no resulta tan còmode. “Per exemple des de Santa Bàrbara, tenim que travessar Masdenverge, vorejar Amposta, fer un tram de la N-340, i finalment superar un laberint de rotondes abans de poder entrar a l’AP-7” exposa el regidor, qui acaba preguntant-se “per què hem de conformar-nos amb aquesta situació indefinidament quan sabem que ens correspon tenir una autovia que passarà a menys de 2 km de la població?”
“Jo vull que aquest territori sigui un territori normal dins de Catalunya, i per tant que disposi del mateix nivell d’infraestructures que la resta. No cal tenir més, però tampoc hem de renunciar a res.”, conclou.

Territori i Sostenibilitat adjudica les obres de condicionament de la T-350, entre Santa Bàrbara a Masdenverge

El tram que s’adequarà és de 2.759 metres i les obres començaran durant la tardor.
El projecte inclou també la reordenació dels accessos actuals a aquesta carretera

t350(Redacció/J.Roig/T.G.).-El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha adjudicat, per un import de 2 M€, les obres de condicionament de la carretera T-350, entre Santa Bàrbara i Masdenverge, al Montsià. Els treballs començaran durant la tardor i tenen un termini d’execució de 10 mesos. El tram que s’adequarà té una longitud total de 2.759, dos carrils de 3,5 m i vorals d’1m. El projecte inclou també la reordenació dels accessos existents a aquesta carretera.
Alfred Blanch, alcalde de Santa Bàrbara, deia que és una bona noticia i que ja tocava, desprès que, fa uns anys, quant es va arreglar el tram entre Amposta i Masdenverge, “es passes de llarg per Santa Bàrbara”. Blanch confirmava que les obres començaran aquesta tardor, desprès que es resolgui el tema de les expropiacions necessàries per dur a terme els treballs .

El projecte es divideix en tres trams. El primer des del PK 0 al PK 460.És un tram condicionat ja els darrers anys dins de l’execució de la variant de Santa Bàrbara. Es preveu realitzar un reforç i la reparació puntual del ferm existent i reposar la senyalització horitzontal existent.

El Tram 2, del PK 460 al PK 2.015 on la carretera actual té una amplada variable d’uns 7 m. Es preveu millorar lleugerament el traçat i per això s’ha previst aprofitar, en les zones on sigui possible, el ferm existent amb l’execució d’un reforç. També s’ha previst la millora del drenatge i senyalització d’aquest tram.

Finalment el Tram 3 del PK 2.015 al PK 2.759 és el Tram que va des del viaducte del barranc de la Galera fins al final de la travessera. Inclou: el reforç i execució de reparacions puntuals dels ferm existent; reposició de la senyalització horitzontal existent i execució d’una rotonda a la cruïlla de la travessera de Masdenverge amb els carrers de Mianes i de la Galera.

El servei de Biblioteca,l’Infocentre i el Punt d’ Informació Juvenil torna a obrir a partir d’ avui

Ho faran de manera provisional,des de la sala polivalent del centre cultural i mentre durin les obres de remodelació de l ‘edifici.

(T.G./J.Roig).-biblioAl igual que La Plana Ràdio i desprès dels treballs de trasllat i adequació dels espais, a  partir d’aquest dilluns, l’Infocentre,el Punt d’ Informació Juvenil i la Biblioteca tornaran a donar servei  encara que des de un lloc diferent al que ho feien fins ara.
En aquest cas,tots aquests serveis,que estaven distribuïts per diferents sales al Centre Cultrual, ara i segons ens explicava el bibliotecari municipal Guillem Gaya,de manera provisional i mentre duren els treballs de reestructuració de l ‘edifici,seran agrupats a la sala polivalent.
Gaya explicava que, aquest trasllat provisional , en el cas de la biblioteca afectarà mínimament el servei de préstec,tot i que si que és veritat que, per  raons obvies, aquest s’ ha limitat a llibres infantils,novel•les i revistes,recordant que si algú necessita un llibre específic,es pot aconseguir igualment a traves dels servei de préstec interbibliotecari  telemàtic.

De moment el bibliotecari deia no saber quant de temps durarà aquesta provisionalitat ,però insistia en que tots els serveis s’ intentaran donar amb la minima incomoditat per als usuaris.En el cas de la biblioteca,el servei serà amb els horaris habituals,de dilluns a divendres de les 5 de la tarde fins a les 8.