Entrades

Cursos de coneixements d’Internet de diferents nivells, primeres activitats del nou curs a l’Infocentre

tinetaula_20110616141157J.Roig/T.G.-Coincidint amb el començament dels trasllat a les noves instal•lacions, l’Infocentre de Santa Bàrbara a anunciat les primeres activitats del nou curs: un taller d’introducció al coneixement d’Internet i un altre d’Internet a un nivell avançat.
Mercè Fort, responsable del centre, ens deia que els cursos s’impartiran del 8 al 18 de Setembre per les tardes i que són gratuïts ja que estan finançats al 100 per 100 per la Diputació de Tarragona dintre del programa TINETaula.
Com que, un cop acabades les obres de reestructuració, tots els serveis del Centre Cultural s’estan re ubicant a les noves instal•lacions, Fort explicava que els cursos es faran, un a la sala habilitada a l’edifici de Serveis Socials i l’altre a l’aula del mateix Centre Cultural. El primer grup farà el curset de 5 a 6:30 de la tarda i el d’Internet avançat de 6:30 a 8h.
El curs començarà el proper dilluns i segons deia Fort encara quedaven algunes places, per lo que, els interessats, encara poden inscriure’s.

El programa TINETaula és una activitat formativa, gratuïta i itinerant, de la Diputació de Tarragona dirigida als municipis de menys de 4.000 habitants de la província de Tarragona, amb l’objectiu que els ciutadans assoleixin els coneixements bàsics per saber moure’s per Internet i per a què aprenguin a optimitzar-ne els recursos, aportant l’equipament informàtic, el professor que realitzarà l’activitat i el material didàctic i de difusió.

L’Ajuntament, per la seva banda, ha de facilitar un espai que s’habilitarà com a aula, amb connexió ADSL, amb taules i les cadires necessàries per a encabir-hi 10 ordinadors portàtils i una instal•lació elèctrica correcta.

La nit planera, tema de la IX Edició del concurs de fotografia digital

cartellweb7(J.Roig/T.G.).-Un any més, i ja en seran 9, des de la regidoria de Noves Tecnologies de Santa Bàrbara, es convoca un concurs de fotografia digital que ha anat agafant cada cop més embranzida, segons explicava Mercè Fort, responsable de l’Infocentre planer, perquè les noves tecnologies estan cada cop més presents a la nostra vida diària i per tan són més utilitzades per la societat. De fet, Fort deia que l’ èxit del concurs entre la població ha anat creixent edició rere edició, passant de les tres o quatre persones que hi participaven en un principi a les més de quaranta que ho van fer l’any passat.

L’objectiu d’aquest concurs d’imatge digital és fomentar el coneixement del nostre poble i de la seva gent així com incentivar l’ús de les tecnologies de la informació entre els planers. El concurs pretén apropar i donar a conèixer la nostra població en tots els vessants possibles: medi natural, urbanisme, arquitectura, societat, festes, tradicions, etc.. i enguany s’ha triat la temàtica nocturna que, tot i reconèixer que la tècnica de la fotografia nocturna pot resultar un poc més complicada, Mercè afegia que també ens pot mostrar una visió diferent de molts espais del nostre poble.

La participació és gratuïta i oberta a tothom. Pot presentar imatges al concurs qualsevol persona, excepte els organitzadors i les persones que col•laborin en la puntuació.
Recordar que, segons les bases, cada participant podrà presentar un màxim de tres imatges, les quals hauran de ser inèdites i no guardonades en altres concursos. Les imatges s’han de presentar en format digital , amb una resolució mínima de 1280×1024 (càmera 3mp mínim). S’accepten collages, muntatges, fotografies pintades o manipulades digitalment de manera que s’alteri el contingut de les imatges. Les imatges s’hauran d’entregar en format digital, el nom dels arxius han de contenir el pseudònim de l’autor.
Els tres primers guanyadors rebran un premi de 100, 50 i 30 euros respectivament, encara que tots els participants rebran un obsequi en agraïment per la seva participació.
Per a inscriure’s a aquest concurs cal lliurar les imatges a l’Ajuntament de Santa Bàrbara (Plaça Cid i Cid, 1) o a l’Infocentre (C/ Mare de Déu de Montserrat, 28), i la data límit per a l’admissió de les fotografies serà el dia 23 de juny fins les 13:00 hores.

Una vintena de planers i planeres estan estudiant a través de la UOC

Nou-cents ho fan uoca nivell de les Terres de l’Ebre, essent psicologia, dret i administració i direcció d’empreses, les carreres més demanades.
La UOC també organitza tallers oberts a tot hom. El proper serà el 29 de maig, sobre comunicació.

(J.Roig/T.G.).-Per complementar aquella frase que diu “per estudiar mai és tard”, les noves tecnologies han propiciat que els darrers temps pugem dir també que la distància i l’obligada assistència a l’aula no siguin un problema, ja que, ofertes com la de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) faciliten l’accés a la formació universitària des del propi domicili i a través d’Internet.

Per ajudar encara més a aquelles persones que tenen aquesta inquietud formativa, des de fa temps, l’Infocentre de Santa Bàrbara forma part dels espais anomenats Punts de Suport de la UOC, la seu central a la nostra zona està situada a la ciutat de Tortosa, però per tot el territori podem trobar espais, com l’Infocentre, que són punts de suport de la UOC i que ofereixen serveis als estudiants de la Universitat.
Tere Domingo tècnica de la UOC explicava a La Plana Ràdio que el nostre poble té una interessant dinàmica formativa com ho demostra el fet de que, actualment, son una vintena els estudiants inscrits a Santa Bàrbara, essent les carreres més demanades psicologia, dret i administració i direcció d’empreses, tot i que l’oferta formativa és molt més amplia.
Domingo també explicava el fenomen que la UOC està vivint els darrers temps amb la matriculació, cada cop més freqüent, de joves que, per falta de recursos econòmics per poder desplaçar-se a la ciutat, amb el cost que això significa per a les famílies, opten per la virtualitat a l’hora de cursar la seua formació universitària, quan, tradicionalment, el major nombre d’estudiants ha estat gent que combinaven treball i estudis, deia.
La UOC, a banda de la virtualitat del seu sistema formatiu i dels punts de suport com l’Infocentre de Santa Bàrbara, té la sèu de la delegació de l’Ebre al barri de Ferreries a Tortosa, on també és pot assistir als tallers i conferències que s’organitzen, no solament per als estudiants sinó que també s’obren a tots aquells ciutadans que hi estiguin interessat. El taller més immediat es farà el proper 29 de maig i la Comunicació serà el tema a exposar.

El servei de Biblioteca,l’Infocentre i el Punt d’ Informació Juvenil torna a obrir a partir d’ avui

Ho faran de manera provisional,des de la sala polivalent del centre cultural i mentre durin les obres de remodelació de l ‘edifici.

(T.G./J.Roig).-biblioAl igual que La Plana Ràdio i desprès dels treballs de trasllat i adequació dels espais, a  partir d’aquest dilluns, l’Infocentre,el Punt d’ Informació Juvenil i la Biblioteca tornaran a donar servei  encara que des de un lloc diferent al que ho feien fins ara.
En aquest cas,tots aquests serveis,que estaven distribuïts per diferents sales al Centre Cultrual, ara i segons ens explicava el bibliotecari municipal Guillem Gaya,de manera provisional i mentre duren els treballs de reestructuració de l ‘edifici,seran agrupats a la sala polivalent.
Gaya explicava que, aquest trasllat provisional , en el cas de la biblioteca afectarà mínimament el servei de préstec,tot i que si que és veritat que, per  raons obvies, aquest s’ ha limitat a llibres infantils,novel•les i revistes,recordant que si algú necessita un llibre específic,es pot aconseguir igualment a traves dels servei de préstec interbibliotecari  telemàtic.

De moment el bibliotecari deia no saber quant de temps durarà aquesta provisionalitat ,però insistia en que tots els serveis s’ intentaran donar amb la minima incomoditat per als usuaris.En el cas de la biblioteca,el servei serà amb els horaris habituals,de dilluns a divendres de les 5 de la tarde fins a les 8.