Posts

En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

Activitat al Centre Obert L’Oliveta (Foto: C.O.L’O.)

El centre ofereix 30 places gratuïtes per a infants procedents de determinats perfils familiars.
És un servei d’acollida infantil que segueix el calendari escolar i complementa l’adquisició i aprenentatge d’habits.

(J.Roig/T.G.).-La passada setmana van començar les inscripcions per al nou curs al Centre Obert l’ Oliveta de Santa Bàrbara que, un any més, ofereix aquest servei diürn d’acolliment dirigit als infants perquè puguin dur a terme una sèrie d’activitats, fora de l’horari escolar, donant-los-hi suport, estímul i potenciant el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, compensant les deficiències socioeducatives que es pugin detectar en els usuaris.

Dolors Casadó, com a directora del centre, explicava a la nostra emissora que per adjudicar les places del servei no se seguirà l’ordre d’inscripcions de les famílies sol•licitants, sinó que, prèviament, els tècnics de Serveis Socials, han de fer una valoració de les diferents realitats i perfils familiars.

Els infants que s’acullen a aquesta servei són recollits per les monitores quant acaba l’horari escolar i desprès d’una estoneta d’esbarjo, s’ocupen de realitzar tallers com els de hàbits, biblioteca, informàtica o celebracions especials entre altres. També hi ha dos dies a la setmana dedicats al reforç escolar.

El Centre Obert L’Oliveta ofereix 30 places, gestionades per 4 monitores que segueixen el calendari escolar, és a dir, de setembre fins el mes de juny. És un servei gratuït i l’únic que es fa és una aportació simbòlica de material a l’inici del curs.

S’obre el període d’inscripcions per al Casal d’Estiu

1 2

Les inscripcions es podran fer solament durant aquesta setmana en horari de 9 a 13h i de 15 a 19.30h al Centre Obert l’Oliveta de Santa Bàrbara.

(J.Roig/T.G.).-Com és habitual tots els anys, unes setmanes abans d’acabar el curs escolar, es comencen a preparar també les activitats estiuenques que s’organitzen des de l’Ajuntament de Santa Bàrbara per als més petits del poble, durant el període de vacances i des de l’anomenat “Casal d’Estiu Els Ballarics”.
Enguany el període d’inscripcions per al Casal comença aquest dilluns 23 de Maig i s’allargarà durant tota la setmana i en horari de 9 a 13h i de 15 a 19.30h al Centre Obert l’Oliveta del nostre poble.
Georgina Codorniu, coordinadora del Casal recordava als familiars interessats en portar-hi els seus fills que s’organitzaran un total de sis setmanes d’activitats i que poden inscriure als infants al nombre que més els convingui, advertint però que les inscripcions solament es podran fer durant aquest període per raons burocràtiques i que desprès no podrà haver-hi cap modificació.
Codorniu recordava els preus del Casal que van dels 25 euros per setmana i nen fins als 160 si se’ls inscriu per a tot el període. També que hi ha descomptes d’un 10 % per diferents situacions familiars o si s’hi apunta a més d’un germà, descomptes però que no són acumulables, aclaria.
Per fer les inscripcions cal portar el DNI del familiar que la fa i la del nen, cas de tenir-ne, fotocòpia de la Targeta Individual Sanitaria i el document acreditatiu, cas de ser família nombrosa o monoparental.
El centre d’interès i les activitats que es realitzaran al Casal es concretaran més endavant però giraran al voltant de tallers, cuina, dinàmiques diferents, esport, hàbtis saludables o piscina, entre altres.

Les Fofutxes calbes i els monopatins elèctrics, protagonistes del Parc Infantil de Nadal

fo

Les artesanes de les “Princeses Calbes”, repartint les primeres foftutxes a l’HOSPITAL PARC TAULI SABADELL (Foto: Mama Eli)

Santa Bàrbara va organitzar, amb força èxit , una nova edició d’aquesta popular activitat nadalenca.

(J.Roig/T.G./AdSB).-Per dinovè any consecutiu, el Parc de Nadal de Santa Bàrbara va acollir un gran nombre de xiquets i xiquetes de Santa Bárbara i altres municipis veïns, al decurs dels 4 dies que va estar obert.

Com cada any, es va intentar innovar, aportant idees per tal de què totes les activitats que s’organitzen siguin atractives per als infants i, per això, com a novetat d’aquest any els iwatboards o monopatins elèctrics que van estar els encarregats de passejar als petits i als no tan petits pel carrer del Pavelló.
També cal destacar la col•laboració d’ Elisabeth Lleixà i el taller que es va organitzar per tal d’ajudar-la a realitzar les Fofutches del Príncep i Princesa calba per tal de fer-los arribar a hospitals amb xiquets i xiquetes malalts de càncer. Aquesta va ser una novetat molt important i solidària que destacava el regidor de Joventut, Adrián Batiste.

De fet, amb aquesta emotiva acció, el Parc es va sumar a l’ iniciativa que hi ha a tot l’estat Espanyol, on s’estan portant a terme tallers de fofutxes per tal de poder tenir enllestits els més d’un miler de parelles, per entregar als nens malalts oncològics dels hospitals d’arreu de l’estat.

Només als hospitals de Barcelona s’entregaran més de 300 parelles, l’entrega es farà el proper 15 de febrer coincidint amb el dia Internacional del Càncer Infantil.

També destacar del Parc la macro carta que els nens i nenes assistents van confeccionar per als Reis Mags que amb la finalitat de ser exposada i passejada pel carrer durant la cavalcada de reis, tal i com es va poder veure el passat dia 5 de gener.

El parc va comptar amb manualitats diverses per a grans i petits, racó infantil, taller de maquillatge amb unes pintures molt elaborades, ordinadors i consoles, tennis taula, jocs de taula i els imprescindibles inflables i, també molt lligat al Parc de Nadal, el túnel del terror amb gran expectació per part de tots els participants.

El regidor de Joventut, Adrián Batiste, i des del web municipal, valora molt positivament la predisposició del jovent per formar part d’aquesta gran família i remarca que no podria ser possible sense la col•laboració i el voluntariat d’aquests.

En marxa un nou curs al Centre Obert “L’Oliveta”

oliveta

(Foto: Centre Obert L’Oliveta)

Un any més, el curs comença amb la totalitat de les 30 places que ofereix, cobertes.

També ha començat ja la formació per a Adults amb el curs de Català, i a finals de mes ho farà el programa “Créixer en família” .

(AdSB/J.Roig/T.G.).-El passat 21 de setembre, 30 xiquets i xiquetes van iniciar el curs al Centre Obert l’Oliveta de Santa Bàrbara, una proposta municipal que permet donar suport a les famílies fora de l’horari escolar i acollida als menors, disposant d’un espai en el qual es treballen diversos tallers socioeducatius, es fomenta l’adquisició d’aprenentatges bàsics, sense deixar al marge les estones lúdiques i d’esbarjo, també fonamentals per al creixement dels menors.
Fàtima Blanch, una de les monitores del Centre, explicava a La Plana Ràdio que han començat el curs amb 33 xiquets i xiquetes, encara que solament disposen de 30 places, però això els permet tenir tots els dies coberts al cent per cent, “perquè cada dia hi ha alguna baixa per altres activitats que duent a terme els menors”, aclaria, afegint que encara han quedat 12 nens en llista d’espera.

Durant el curs es treballaran 11 tallers i dinàmiques, estructurats trimestralment i amb una freqüència d’un o dos de diferents cada dia i que afronten temàtiques tant diverses com els hàbits, sentiments i emocions. També es fan tallers de celebracions especials, en el quals els aniversaris, les diferents estacions o les festivitats assenyalades són protagonistes. Dos dies a la setmana es fa reforç escolar i els divendres es continua fomentant l’hàbit per la lectura.

Fàtima destacava les novetats que ofereix enguany “L’ Oliveta” :  els tallers d’educació viària, informàtica, habilitats lingüístiques i sobre tot el projecte l’Olivera, en el que, durant tot el trimestre, els infants treballaran temes relacionats amb el món de l’oli, tant present al nostre municipi i coincidint precisament amb el trimestre en el que donen inici les activitats oleícoles al poble. El projecte es treballarà amb fitxes al Centre, però també amb visites a la Cooperativa o a la Fira de l’Oli per a que els nens ho puguin visualitzar.

Blanch recordava també que ja han començat les classes de català per adults, amb quatre grups formats per als quatre nivells diferents que s’imparteixen, dos d’orals i dos de perfeccionament.

També avançava que, a finals d’aquest mes, començarà un altra edició del programa “Créixer en Família” on ofereix espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats a conèixer aspectes que puguin influir de forma positiva en la cura, l’educació i el desenvolupament dels fills i filles, convidant-los a reflexionar i a compartir les seves experiències amb altres famílies.