Entrades

Arrenquen, oficialment, les Jornades Culturals de Santa Bàrbara

Presentació de les jornades (Foto A.Olles)

Es perllongaran fins el 14 de Maig.
Dissabte es va fer l’acte d’inauguració amb la presentació dels actes commemoratius dels 200 anys de l’inici del procés d’independència municipal.

(J.Roig/T.G.).-El passat dissabte a la tarda, i a la casa Museu de la Vida a la Plana, va tenir lloc l’acte d’inauguració de la 26a edició de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara viurà intensament fins al 14 de Maig.
L’acte enguany va canviar d’ubicació (habitualment es feia al Centre Cultural), per traslladar-lo a un lloc que té un simbolisme especial: la masada de Martí, ara convertida en Museu, on van tenir lloc les primeres reunions dels nostres avantpassats, que van acabar amb la consecució de la independència municipal del nostre poble, ara fa 200 anys.
Per aquest motiu, i com explicava a la Plana Ràdio l’alcalde Alfred Blanch, es va escollir aquest lloc per fer la inauguració de les Jornades Culturals per presentar els actes que es duran a terme al decurs de l’any per commemorar aquesta efemèride, el logotip de la mateixa i la jota Santa Bàrbara.
Els actes van continuar a la nit amb una desfilada reivindicativa de moda a favor de la Penya Taurina Planers pels Bous.

Ahir diumenge, i organitzat per l’Associació dones Planeres va fer una caminada fins a Masdenverge per visitar “Fèrtils” l’hort d’agricultura regenerativa de Carles Garcia. També al matí es va fer un Taller de treballs manuals de Sant Jordi i venda de llibres de segona mà a càrrec de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes.
Aquesta tarda i a partir de les set hi haurà dues sessions de ioga, la primera per als més petits i la segona per a majors de 12 anys.

Enguany la Senyera Gegant no es passejarà per tot el carrer Major.

diada2016Les obres de rehabilitació que s’estan fent a l’ajuntament vell no permeten penjar-la al balcó, com era tradició i onejarà a la plaça de la Independència.
Enguany, els actes d’homenatge a la senyera i als herois catalans i locals, també s’han concentrat en un sol dia.
(J.Roig/T.G.).-Els treballs previs que s’estan fent abans de començar les obres de restauració de l’antic Ajuntament de Santa Bàrbara, condicionaran enguany els actes institucionals de l’11 de Setembre que organitza el consistori planer.
Així, en lloc dels dos dies en els que habitualment es distribuïen els diferents actes s’han concentrat en un de sol .
Segons que explicava a la nostra emissora Laia Pla, regidora de Salut, Turisme i Ensenyament , degut a l’estat en que es troba l’edifici, enguany no es podrà fer el tradicional recorregut, des de la Plaça de l’Estació fins a la Plaça Cid i Cid amb la senyera gegant que acabava essent penjada al balcó de la Casa Consistorial .
Com a conseqüència d’aquestes obre s’ha tingut que dissenyar un programa alternatiu que començarà el dissabte, 10 de Setembre, amb la trobada a la plaça dels Segadors d’autoritats entitats i veïnat en general que hi vulgui participar, per retre homenatge als General Moragues. Des d’aquest punt començarà el recorregut transportant la Senyera fins la plaça del 175é Aniversari on es farà la tradicional ofrena floral als nostres herois locals. L’acte clourà a la plaça de la Independència on s’hissarà la senyera i on s’ha organitzat un sopar de pa i porta i la projecció de la pel•lícula “Del revés”
L’ajuntament també han fet una crida a la participació als actes organitzats per l’ANC i Òmnium Cultural amb motius de l’11 de Setembre i que, com ja vam explicar, enguany tindrà uns dels punts multitudinaris de concentració a Tarragona.

 

Tortosa aquest diumenge ” Capital de la Independència”

acte diumenge ANCTortosa acull l’acte central de la Campanya d’estiu de ANC

(T.G.) Després de la caravana de cotxes a les Terres de l’Ebre,  que va mobilitzar el passat dissabte un centenar de vehicles,  donant el tret de sortida de la campnaya d’estiu de l’Assamblea Nacional Catalana “On tot Comença” amb destí al municipi de Deltebre,  on s’organitzà un  dinar de germanor amb l’assistència de més de 200 persones i un
concert final amb el grup Crator, aquest proper diumenge arriba a Tortosa l’acte central de la campanya amb l’assistencia del president de ANC Jordi Sánchez.

Irene Negre del secretariat nacional explicava que per tal motiu s’han preparat, al Parc Teodoro Gonzalez de Tortosa, jocs infantils per als més petits així com els sorteig d’un sopar per a dues persones a Les Barques Can Joan entre d’altres propostes.

Les activitats s’encetaràn a les 17h. serà més tard però quan arribi l’acte central amb diferents parlaments de gent del territori, d’aquesta manera hi participarà Manolo Tomàs, de la PDE; Aurora Forès, de la Unió de Pagesos; Montse Castellà, de Trens Dignes, i el president de l’ANC, Jordi Sánchez.

Negre,  recordava que l’acte esta emmarcat dins de l’eix de l’equilibri territorial el qual a les Terres de l’Ebre n’hi ha moltes mancances ” és important que la gent sàpiga que la independència beneficia el territori i dotar-la d’arguments”

L’acte finalitzarà amb la formació entre tot el públic assitent d’un punter humà i un concert del grup Crator.

El conseller de la Presidència, inaugura el Parc de la Independència a Santa Bàrbara

961260Francesc Homs va dir en els seu parlament que, “Quan un país o un municipi s’independitza ningú vol tornar a la situació anterior”.
El projecte a costat 90.000 euros i a generat mes de vint llocs de treball durant uns mesos.

(J.Roig/ACN).-Desprès de que s’hagués d’anular el passat divendres, pels tres dies de dol decretats pel Govern amb motiu de l’accident aeri ocorregut als Alps francesos ara fa una setmana, finalment ahir per la tarda, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, inaugurava el Parc de la Independència, ubicat a la zona de l’ institut i que es converteix així en un nou espai d’esbarjo, al mateix temps que permet la pràctica de l’skate, gràcies a la pista que inclou, per poder practicar aquest esport amb les diferents modalitats de patinets.
En el seu parlament, Homs va dir que el Parc, presidit per una senyera de grans dimensions, expressa un símbol i una metàfora de com convé fer les coses avui en dia ,recordant que el projecte ha permès generar llocs de treball per als veïns, ha estat dissenyat joves arquitectes locals i serà útil per als més joves, amb la construcció d’aquesta pista d’skateboard.

El conseller també va estirar el fil de la història local de Santa Bàrbara, referint-se al nom del parc, dient que  el concepte “independència” al•ludeix també a la creació del municipi fa gairebé 190 anys. “Sigui en l’àmbit local, quan un municipi s’independitza, o de país, quan apareix un estat nou, ningú vol tornar a la situació anterior”, va dir, posant com exemple el “creixement” econòmic, demogràfic i de benestar de la població.
En el seu torn de parlaments, l’alcalde planer, Jordi Boronat, va tornar a recordar que la construcció d’aquest espai verd, s’ha pogut fer amb recursos propis del municipi, significant una inversió total de 90.000 euros, generant feina per a més de vint persones, i permetent  que cinc d’elles que estaven  a l’atur, hagin pogut treballar durant uns mesos.
El fort vent que bufava ahir per la tarda al territori, va obligar a fer els actes protocol•laris, com la signatura al llibre d’Honor del municipi i els parlaments ,a l’interior del Pavelló Municipal d’esports, ubicat a pocs metres del Parc de la Independència.