Entrades

Santa Bàrbara i Sant Jaume formen nouvinguts en el coneixement de l ‘entorn

Un total de setze persones d ‘aquestes dues poblacions del Montsià ja han rebut els certificats corresponents al cursos de coneixement de l’entorn
Els cursos es van realitzar amb l’objectiu d’oferir una formació general sobre la societat catalana i el marc jurídic de referència

A Sant Jaume han fet el curs set homes provinents de l’ Índia.(Foto:CCMontsià)

(Redacció/J.Roig).-Un total  de setze persones nouvingudes al Montsià (nou a Santa Bàrbara i set a Sant Jaume d’Enveja) van rebre la setmana passada els certificats corresponents als cursos sobre el coneixement de l’entorn realitzats en aquests dos municipis durant els mesos de març, abril i maig.
Els cursos estan dissenyats seguint les directrius proporcionades per la Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, amb un total de 20 hores de durada, i el seu objectiu és oferir a les persones nouvingudes una formació general sobre la societat catalana i el marc jurídic de referència.
Així doncs, els continguts tractats durant un total de 10 sessions (de dues hores cadascuna d’elles) han estat: l’organització territorial i història de Catalunya, ajuntaments, padrons i taxes municipals, compres d’habitatges i ajuts al lloguer, funcionament del sistema de salut pública, sistema d’educació català (com matricular els fills als centres escolars), i pel que fa a l’estrangeria com adquirir permisos de treball i residència, i les respectives tramitacions.
A Santa Bàrbara han fet el curs nou persones, de les quals hi ha dos dones de Lituània, dos dones d’Hondures, una dona de Senegal, tres homes de Malí i  una dona d’Equador. A Sant Jaume han fet el curs set homes provinents de l’ Índia.

Santa Bàrbara també tancava el passat 30 de Maig el curs de les classes de català per a persones adultes que s’han estat realitzant durant el curs 2010-2011. Al llarg de tot el curs han passat pel Centre Obert l’Oliveta,on es realitzen les classes, més d’un centenar de persones.
Les classes s’han organitzat tenint en compte el nivell de català dels participants,  i en funció de les seves necessitats o interessos.

Santa Bàrbara participa al curs sobre coneixement de l ‘entorn per a persones nouvingudes

L’Àrea d’Immigració del Consell Comarcal del Montsià organitza aquets  cursos sobre al coneixement de l’entorn  per a a persones estrangeres
Aquestes jornades formatives és portaran a terme als municipis de Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja en un total de 10 sessions de dues hores cadascuna

La foto és del lliurament dels certificats corresponents als cursos de català inicial i bàsic 1 per a persones nouvingudes(Foto :CCMontsià)

(Redacció/J.Roig).-El Montsià compta amb 15.758 immigrants segons dades del departament d’Immigració de la Generalitat de Catalunya. Aquests fluxos migratoris es conceben com una solució a les millores de vida, tan econòmica com social. Per això, són molts els recursos que des del diversos departaments de la societat catalana s’han posat al seu abast.
El Consell Comarcal del Montsià, a través de l’Àrea d’Immigració ha posat en marxa els nous cursos per a persones nouvingudes sobre el coneixement de l’entorn.
Aquests cursos comptaran amb 10 sessions d’una durada de dues hores cadascuna, la qual cosa suposa un total de 20 hores. De moment hi ha inscrites set persones a Santa Bàrbara i sis a Sant Jaume d’Enveja.
La jornada formativa va començar el passat dimarts 15 de març a Santa Bàrbara de les 19,30 h fins a les 21,30 h i el divendres, 18 de març a Sant Jaume en aquest mateix horari.
La formació la durà a terme l’agent d’acollida del’ ens comarcal   en col•laboració amb diferents agents implicats del Departament de Salut, Educació i altres.

Tortosa aprova una moció de CiU perquè els ajuntaments puguin emetre informes vinculants en tràmits d’arrelament

Sessió plenaria a l'Ajuntament de Tortosa.

Si es comprova que el sol•licitant ha estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme es podrà emetre un informe negatiu.

Una moció en el mateix sentit  va ser  tombada  ahir a l ‘ajuntament de Girona

(J.Roig/Redacció).-L’Ajuntament de Tortosa va aprovar,  en la primera sessió plenària del 2011 , una moció del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) que reclama al govern de l’Estat un major protagonisme dels municipis en l’aprovació de l’arrelament o del reagrupament per a persones estrangeres.

El text aprovat demana, en concret, que el nou Reglament de desenvolupament de la Llei d’Estrangeria “estableixi en els casos dels tràmits d’arrelament o reagrupament la necessitat d’un informe emès per l’Ajuntament de residència”.

Per tal de poder redactar aquest informe, l’Ajuntament haurà de poder “consultar totes les dades disponibles en els propis serveis municipals”, i “en cas que es comprovi que el sol·licitant hagi estat sancionat per infraccions de les ordenances municipals de convivència i civisme, es pugui emetre un informe negatiu atenent al principi de proporcionalitat”. La moció ha estat aprovada amb el vot favorable dels grups de CiU, PSC, ERC, PP i l’abstenció d’ICV.

El PP es queda sol a Girona defensant la moció per denegar el reagrupament a immigrants incicívics

L’ iniciativa de l ‘ajuntament  tortosí no és única. Segons hem pogut saber ,ahir mateix una altre ajuntament (en aquest cas no ebrenc) ,debatia una moció en el mateix sentit ,encara que no va prosperar.
Els dos regidors del PP a l’Ajuntament de Girona va ser  els únics en votar a favor de la moció que demana que els consistoris emetin informes vinculats per evitar l’arrelament i el reagrupament familiar a persones que hagin incomplert les normes de civisme.
Els tres grups del tripartit a l’ ajuntament gironí  van  votar en contra de la moció i CiU s’hi va abstenir  per considerar que la proposta no ajuda a millorar la situació de convivència a la ciutat. ICV fins i tot demanava  al PP que retiri la proposta i la portaveu dels popular, Concepció Veray, va criticar el PSC per haver impulsat una moció similar a d’altres llocs i no recolzar-la a Girona.

Serveis socials de Santa Bárbara torna a convocar per tercera vegada la Taula per a la Convivència

identitat-planeraDes de la Regidoria de Serveis socials de Santa Bárbara es torna a convocar per aquesta tarda  a partir de les 20H. la Taula per la convivència amb un important punt a l’ ordre de dia : La  Revisió i noves aportacions sobre la temàtica “modificació de l’Ordenança de Policia i Bon Govern”.

Aquesta serà la segona reunió en dos mesos ,desprès que el passat 30 de Març es fes la primera reunió de treball, un cop constituïda la Taula , tractant-se temes com la presentació de la nova tècnic encarregada de moderar –la , Caterina Cortés. Llegir més