Entrades

El Consell Comarcal del Montsià aprova una taxa pel transport escolar

Foto: Joan Revillas

(DdT) El ple del Consell Comarcal del Montsià ha aprovat la nova ordenança del transport escolar, que preveu el pagament d’1,5 euros diaris per als escolars que han d’estudiar la secundària obligatòria en un institut del mateix municipi on resideixen.

La mesura afecta els municipis d’Alcanar, Ulldecona i Amposta

La nova taxa preveu que els alumnes paguin 1,5 euros al dia, quan entre en vigor, i afecta els estudiants de les Cases d’Alcanar, que van a l’institut Sòl de Riu d’Alcanar, els dels barris d’Ulldecona, que es desplacen fins a l’IES Sales i Ferré, i els del Poble Nou, que han d’anar a Amposta.

L’ens comarcal assegura que l’aprovació de l’ordenança ha estat un tràmit que han hagut de fer perquè així els ho ha obligat el Departament d’Ensenyament.

Tot arrenca a partir d’una llei que contempla la gratuïtat del transport a l’ensenyament obligatori entre municipis, però no entre nuclis urbans del mateix terme municipal. Fins ara, l’ens comarcal subvencionava també el transport dins del municipi.

Ara, la Generalitat ha ordenat que s’aplique la llei al peu de la lletra, tot i que és cada consell comarcal qui ha d’aplicar les noves instruccions. A diferència del que ha passat al Montsià, els atres tres consells comarcals ebrencs encara no han debatut l’eliminació del transport gratuït i no se sap quan ho faran.

Al·legacions rebutjades

L’ens també va rebutjar, en el mateix punt, les al·legacions que demanaven la gratuïtat del transport escolar, com fins ara, tal i com reclamen les AMPA i les famílies afectades de les Cases i Ulldecona. La proposta es va rebutjar per un sol vot de diferència, els tretze consellers del govern comarcal (CiU i PP) van votar-hi en contra de les al·legacions, mentre que els dotze de l’oposició (PSC-ERC-ICV) van fer-ho a favor.

Tot i això, l’ens comarcal s’ha compromès a habilitar una línia d’ajuts als pròxims pressupostos del Consell per a garantir que «cap alumne haurà de pagar el transport durant el present curs 2011-12», ha afirmat al Diari el conseller Ivan Romeu. La gratuïtat només afectaria aquest curs escolar.

La Plana Ràdio serà avui i demà un aula de l’ IES Les Planes

Alumnes de l' IES Les Planes 2011 (Foto:J.Roig)

(J.Roig).-Com ja be sent tradició des de els darrers 4 anys,arribant el final de curs  l’ IES Les Planes confia a la nostra emissora ,una part del treball de síntesi que els alumnes del centre estan realitzant  aquesta setmana  .

D’ alguna manera podíem dir que els estudis de La Plana Ràdio es converteixen per unes hores en un aula del Institut per a que els alumnes de tercer d ‘ESO pugin expressar i presentar el seu treball de síntesi.
Tal i com ens explicava el coordinador de segon cicle de l’ IES Aureli Cervera ,es tracta de incorpora al món de la ràdio i de la comunicació,algunes  de les matèries  que els alumnes treballen durant el curs i que  estan relacionades amb la ciència i la tecnologia .

El treball es concreta en la presentació des de la ràdio   d’una sèrie d ‘entrevistes que preparen prèviament els mateixos alumnes ,espots publicitaris,la previsió meteorològica en anglès, i altres continguts que tenen la possibilitat de mostrar als oients i que els serveixen per a poder obtenir  una bona nota d’ aquest treball de síntesi.
Enguany i donat que el tercer curs d’ ESO és molt nombrós el programa es farà durant dos matins,avui dijous i demà divendres durant tota la franja matinal de programació.
Cal dir també  que un cop  presentat el treball al centre,els alumnes en faciliten una còpia per a l ‘arxiu de l ‘emissora .

El govern no rectificarà l’ajornament de l’institut

El director dels serveis territorials d’Ensenyament, Antoni Martí, va assegurar, ahir, que el govern català no farà marxa enrere en la seua decisió d’ajornar la creació de l’institut escola de Sant Jaume d’Enveja.

Així, tot i les protestes de les famílies i de les pressions rebudes del PSC i ERC, el govern de CiU només oferirà als 23 alumnes la possibilitat de matricular-se o bé a l’institut Ramon Berenguer IV, com fins ara, o bé a l’institut de Deltebre.

El Punt Llegir més

Els alumnes de l’ Ies Les Planes podran fer pràctiques esportives al Gimnàs Santa Bàrbara

Exercicis al Gimnas Santa Bàrbara (Foto: Gimnàs Santa Bàrbara)

(Redacció/J. Roig).-El Gimnàs Santa Bàrbara i l’ Ies Les Planes han arribat a un acord de col•laboració per a que durant aquest mes de Febrer i el proper mes de Març, els alumnes de l’ institut pugin conèixer les activitats dirigides que es porten a terme al mateix recinte i així fomentar l’esport dintre la població juvenil en el programa que s’anomena “Esport a l’escola”.

Segons informen des del mateix centre esportiu, per dur a terme aquest programa el Gimnàs i l’insititut han apostat per les activitats dirigides de la franquícia Les Mills, més conegudes com a Body Pump, Body Combat i RPM ( Spinning ), considerades en la actualitat les nº1 del mon en la seva especialitat.

Els alumnes de l’IES Les Planes per tant tindran la oportunitat de conèixer aquestes activitats dirigides, així com altres serveis que ofereix el Gimnàs Santa Bàrbara, esperant que amb aquest pas, puguin conscienciar-se de lo que es coneix com a “Cultura Esportiva”, és a dir, que l´ exercici formi part d’un hàbit de vida saludable i sigui una necessitat per tal de aconseguir un millor estat físic i psíquic.