Entrades

RÈCORD D’ALUMNES A L’IES I CENTRE DE DOBLE LÍNEA A L’ESCOLA.

És l’any en que l’IES les Planes aconsegueix xifra rècord d’alumnes matriculats. L’escola Jaume Balmes també aconsegueix convertir-se en  centre de doble línia.

A Santa Bàrbara l’inici de curs s’ha encetat amb tota normalitat. Els primers a acudir han estat els alumnes de l’IES les Planes, aquest any un total de 300, que segons ens confirmava el seu director Josep Lluís Vidal “feia anys que no s’aconseguia aquesta xifra que ha estat la més elevada en alumnes al centre”.

A primer d’ESO hi ha 64 alumnes, a 2n la quantitat augmenta fins a 80, a 3r i 4rt 58, a primer de BAT 22 i a segon 23. Recordem que a l’IES hi van alumnes de Godall, la Galera, Freginals, Masdenverge, Mas de Barberans i també Santa Bàrbara. El nombre de professors és el mateix de l’any passat 33, tot i que alguns d’aquest són de nova incorporació.

A l’Escola Jaume Balmes aquest matí s’han incorporat 305 alumnes, una xifra estable en relació a la de l’any passat. El canvi més important al centre és el desdoblament de P5 amb el qual s’ha convertit amb una escola de doble línia, ens ho confirmava Alfred Paredes el seu director.
Tot i el desdoblament, el nombre de professorat és el mateix que el passat curs amb l’augment de mig mestre, un total de 27.

Entre les moltes novetats que inclou cada centre i que anirem ampliant, una de les més destacades de l’escola, abans l’inici del curs, ha estat l’impuls del “rebut únic” aquesta modalitat de pagament fa que les famílies facin una aportació amb la qual el centre compra el material escolar unificats per tots els alumnes. Paredes, argumentava que el material escolar s’ha adquirit íntegrament als establiments del poble.

36 voluntaris participen del programa LECXIT

Aquest són programes del foment de la lectura en el que diferents voluntaris acompanyen infants una hora setmanal, per tal de millorar la comprensió lectora. Aquest any s’hi ha sumat 21 joves de 3r. ESO de l’IES les Planes.

(L.P.R) El passat dijous 30 de maig es va fer la  cloenda del programa LECXIT, on per segon any consecutiu hi participa l’Smartcentre de Santa Bàrbara.

L’objectiu d’aquest programa és l’increment de l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora involucrant escoles, famílies i voluntariat, i que l’Ajuntament de Santa Bàrbara conjuntament amb l’Escola Jaume Balmes i l’equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d’Ensenyament, va posar en funcionament l’any 2017.

En total han estat un 36 voluntaris que aquest any han participat de la iniciativa, 21 dels quals alumnes de 3r. d’ESO de l’IES les Planes que mitjançant el Servei Comunitari, impulsat pel Departament d’Ensenyament, han pogut experimentar aquestes accions de compromís cívic , aprenent i posant els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Cada alumnes de l’IES ha fet un voluntariat de 10 hores repartides durant els 5 dies de la setmana.

En l’acte de cloenda, es va fer entrega de diplomes i obsequis als infants i voluntaris que durant aquest any, de forma lúdica han participat d’aquest programa, fent un agraïment a la tasca realitzada pels voluntaris que han acompanyat els infants tutoritzant-los un cop per setmana.

També va aprofitar-se per fer una avaluació del funcionament del mateix, on s’ha ressaltat la bona tasca feta per part dels voluntaris , posant èmfasi a les diferents tècniques i recursos que havien utilitzat.

Entres les valoracions es va ressaltar la importància de la participació de l’escola, l’institut i l’Smartcentre amb els quals van creant-se pots pedagògics, per tal d’avançar en la lectura i també amb aspectes com la socialització, el tracte o la manera de relacionar-se.

D’aquest programa se n’ha beneficiat un total de 26 infants

 

 

 

Apropar la ràdio als adolescents amb el servei comunitari “Xalem la Plana”

És el primer cop que la Plana Ràdio participa d’aquest projecte anomenat “servei comunitari” amb el qual els joves de 3er. d’ ESO de l’IES col·laboren amb l’emissora municipal. Han estat un total de 17 nois i noies que han format part de tres grups diferents. El darrer acabarà aquest mes de juny.

(L.P.R.) Ahir començava el darrer grup que forma part del projecte “servei comunitari” en el que per primer cop la Plana Ràdio ha participat, oferint l’oportunitat de què els joves de l’Institut coneguin el món de la ràdio, participant activament dues hores a la setmana,  amb l’elaboració i enregistrament d’una programa setmanal.

El servei comunitari és un projecte que sorgeix com a proposta del Departament d’Ensenyament “per tal que l’alumnat adquireixi la competència social i ciutadana experimentant i protagonitzant accions de compromís cívic”.

L’any 2017-18 es va decidir implantar al mateix Institut i aplicar-ho als alumnes de 3r d’ESO que escollien els llocs on poder participar. Fins ara, al servei comunitari només s’havien ofert programes com el de padrins lectors mitjançant el Lècxit; o el del Fútbol.net utilitzarnt el joc i l’esport com a eina d’aprenentatge; aquest darrer any s’ha incorporat la col·laboració amb la l’emissora municipal amb el programa “Xalem la Plana”

Un total de 17 joves han escollit l’emissora municipal a Santa Bàrbara per participar. Durant tres mesos els joves, dividits en tres grups s’ha pogut formar setmanalment, presentant programes musicals o elaborant un magazín, del quan n’han fet tant la producció com la realització.

Al llarg de l’any l’IES les Planes porta a terme altres projectes en els quals compta amb la participació de la ràdio local, com és el cas de l’exposició dels treballs de síntesi, que cada any coordinen els professors amb els alumnes de 3r d’ESO i que s’emet al mes d’abril per les ones de l’emissora municipal, aquest any la temàtica fou el reciclatge.

Reconeixement als participants de les proves Cangur 2019

L’IES les Planes fa un reconeixement als estudiants que han participat. Les proves Cangur són un concurs preuniversitari de matemàtiques.

(LPR) El Departament de Matemàtiques de l’Institut Les Planes ha entregat els diplomes a tots els participants a les proves Cangur 2019. També ha regalat un petit detall al primer classificat de cada nivell.

Les proves Cangur (altrament dites International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans Frontières) és un concurs preuniversitari de matemàtiques, que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes. La competició es porta a terme anualment el mes de març. Les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules