Entrades

En marxa les Colònies d’estiu que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara

53844653

L’alberg La Roca Parda de Cinctorres

Enguany es faran del 25 al 30 de juliol a l’alberg La Roca Parda de Cinctorres

(J.Roig/T.G.).-L’ajuntament de Santa Bàrbara i a través del grup Joventut organitza des de fa 19 anys les Colònies d’estiu que ja s’han començat a planificar aquest dies convocant als pares dels infants interessats en participar-hi, cercant també els monitors necessaris o fent les primeres inscripcions.
Fátima Blanch, tècnica municipal, explicava que la passada setmana ja es va fer una reunió informativa i que les perspectives de participació eren bones perquè hi havia assistit molta gent i també “cares noves”. Les Colònies es comencen a preparar ara perquè la casa s’ha de reservar amb temps i perquè els tràmits administratius solen ser feixucs.
En principi s’han inscrit 49 nens i nenes , encara que les places que s’ofereixen són 51, perquè la capacitat de la casa de colònies és per a 60 persones però cal comptar amb els 9 monitors necessaris per poder atendre’ls.
Blanch deia que enguany les colònies es faran del 25 al 30 de Juliol a l’alberg La Roca Parda al municipi de Cinctorres a la província de Castelló, un edifici que va ser construït com a residència d’avis, però degut a la poca rebuda que va tenir es va decidir convertir-lo en alberg. Està totalment adaptat, situat dins la mateixa població i amb una cuina completa amb tot el necessari.
Durant les colònies es fan activitats de diferents tipus, però totes elles enllaçades amb un centre d’interès que es l’encarregat de mantenir enganxats als infants durant tota l’estada, un centre d’interès però que no es dona a conèixer fins al moment de començar aquests sis dies de convivència.

El grup Joventut de Santa Bàrbara compleix la majoria d’edat

juv

Membres del Grup Joventut a la Cursa Enigmàtica 2015 (Foto: Grup Joventut)

Preparen una gran festa per celebrar els seus 18 anys el divendres 6 de novembre.
S’espera l’assistència d’unes 150 persones que es retrobaran en un sopar on hi haurà reconeixements i altres sorpreses, segons la organització.

(J.Roig/T.G.).-L’ajuntament de Santa Bàrbara, l’any 1997, va tenir la iniciativa d’organitzar un parc infantil i juvenil de Nadal. Un any més tard, i agafant el testimoni de l’esplai Espurna que fins l’any 1996 havia estat organitzant unes colònies d’estiu, des de la mateixa regidoria es va decidir continuar l’iniciativa, lo que lligat al naixement del Punt d’Informació Juvenil Planer, seria l’origen del anomenant Grup Joventut de Santa Bàrbara, un grup obert a tota la joventut del poble per tal de formar-se en el camp del lleure i organitzar diferents activitats oferint als infants del poble l’oportunitat de gaudir de diferents activitats durant l’any.
Ara, en complir-se els 18 anys del naixement del Grup, s’ha preparat una festa de retrobament amb tots aquells que, en algun moment, hi han format part. Montse Tomás, una de les coordinadores del grup, explicava que la festa serà el divendres 6 de Novembre a partir de les 9 de la nit a l’Smartcentre. Preveuen l’assistència d’unes 150 persones, segons la llista provisionals que han pogut confeccionar i les invitacions personalitzades que han enviat, tot i que la participació està oberta també a tots aquells que hagin format part del Grup Joventut i, per la raó que sigui, no l’han rebut.En aquest cas, encara es poden apuntar posant-se en contacte amb algun responsable del Centre Obert o l’Smartcentre.
Tomás deia que sobretot la festa pretén ser un reconeixement a aquestes persones que, amb més o menys implicació, han participat en la organització d’algunes de les activitats del Grup, reconeixement que es farà al decurs d’un sopar que, per lo que sembla no està exempt de sorpreses.
El Grup Joventut de Santa Bàrbara es nodreix de joves col•laboradors dirigits per tècnics que s’encarreguen d’organitzar activitats com el Parc de Nadal, les Colònies d’Estiu o la Cursa Enigmàtica.

Les colònies que organitza l’Ajuntament de Santa Bárbara, compleixen 18 anys

10150627_610209099092342_5853749392820450115_n

Activitat de les colònies 2014 (Foto. Grup Juventut)

Remunten la davallada de l’any passat, desprès de replantejar l’activitat per abaratir-ne el cost.

Els quaranta nens i nenes i els vuit monitors i monitores marxen dilluns a la casa de colònies de Xert per passar-hi tota la setmana.

(J.Roig).-Les Colònies d’Estiu, que organitza l’Ajuntament de Santa Bárbara, han tornat a recuperar embranzida desprès de la significativa davallada de participants que l’any passat van patir com a conseqüència de la crisi econòmica i la minva de recursos de moltes famílies del municipi.Davant d’aquesta situació, la regidoria de Joventut es va haver de replantejar el format i trobar una solució que evités la desaparició d’aquesta activitat lúdica infantil, que s’organitza oficialment des de fa 18 anys i que es va heretar del desaparegut Esplai Espurna que l’iniciava alguns anys abans.

Montse Tomás, que enguany s’estrena com a directora de les colònies, explicava a La Plana Ràdio que la solució ha estat apostar per la proximitat, de manera que el transport dels nens i nenes fins a la casa de colònies el pugin fer els pares i que l’establiment tingui dret a cuina per a que, els mateixos monitors, pugin elaborar i servir el menjar.

Aquesta fórmula sembla ser que ha funcionat i enguany seran 40 els nens i nenes del municipi que participaran de les colònies, davant els solament 19 que ho van fer l’¡any passat. La casa de colònies escollida es troba a Xert i és l’anomenada ,“L’Abadia de Xert”, establiment que es troba a l’antiga abadia d’aquest municipi de la província de Castelló i que ha estat adaptada com a casa de colònies, amb amplis espais interiors. Està situada a la part alta del poble i enfront l’església vella, actualment restaurada. Tomás deia que, encara que no és de les millors cases que el grup ha estat, si que, a banda de la proximitat, reuneix totes les condicions necessàries per dura terme l’estada.

L’expedició marxarà aquest proper dilluns i al decurs de tota la setmana, els vuit monitors que els acompanyaran, proposaran als participants diferents activitats que giren sempre al voltant d’ un centre d’interès que es manté en secret fins el primer dia de colònies. També hi ha organitzades excursions i altres activitats relacionades amb el manteniment de l’establiment o l’activitat física.

Una de les normes que marquen els organitzadors és que, durant aquests 5 dies els nens no poden tenir una comunicació directa amb els pares per tal d’evitar problemes d’enllor , així i com ve sent tradició tots els anys, La Plana Ràdio enguany tornarà a ser el mitjà que doni veu als infants amb les entrevistes que, cada dia a un grup diferent, es faran a les 9:30h. del mati i que es repetiran a les 12:45 i 16:45 h.

En marxa les colònies d’Estiu a Santa Bàrbara

big_abadiadexert_01

Tot i la davallada de l’any passat , els organitzadors esperen arribar a la trentena d’inscrits
Una de les responsables del Grup Joventut diu que aquesta és una activitat que costa de mantenir però que s’està adaptant als nous temps.

(J.Roig/T.G.).-El Grup Joventut de Santa Bàrbara, l’any passat, va haver de replantejar-se l’organització de les Colònies desprès que el nombre d’inscrits no arribes als mínims necessaris per poder dur-les a terme amb les condicions d’anys anteriors.
Aquella experiència els ha servit enguany per presentar directament un format de colònies més econòmic i adaptat a les possibilitats que marquen els nous temps. Així, aquest any, es torna a apostar per la proximitat, de manera que el transport dels nens i nenes fins a la casa de colònies el pugin fer els pares i que l’establiment tingui dret a cuina per a que, els mateixos monitors, pugin elaborar i servir el menjar.
Montse Tomàs, com a responsable del Grup Joventut, reconeixia que s’han tingut que adaptar per tal d’intentar mantenir una activitat que va costar molt de crear .

Així enguany i amb aquestes noves premisses, les Colònies d’Estiu de Santa Bàrbara es faran a “L’Abadia de Xert”, establiment que es troba a l’antiga abadia d’aquest municipi de la província de Castelló i que ha estat adaptada com a casa de colònies, amb amplis espais interiors. Està situada a la part alta del poble i enfront l’església vella, actualment restaurada.

El preu per tota la setmana de colònies és de 125 euros i aquesta passada setmana es van fer les inscripcions. Tomás deia que enguany esperaven arribar als 30 inscrits.