Entrades

L’oli i els espàrrecs els protagonistes de la 16 ena Fira de Godall.

Serà aquest cap de setmana els dies 9 i 10 de març.
Una cinquantena d’expositors participaran en la 16a Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall

S’han recollit quasi 80 quilos d’espàrrecs per als esmorzars de dissabte i diumenge.

(L.P.R) Fa 16 anys que el municipi de Godall prepara la seva Fira de l’Oli i l’Espàrrec. Una Fira que aquest any arriba després dels tradicionals carnavals que finalitzaven el passat dimarts.

La Fira es porta a terme en el marc de la mateixa Cooperativa i aquest any hi participaran un total de 50 expositors, entre el comerç local i d’altres, de municipis veïns que participen exposant els seus productes i les darreres novetats.
Entre les  propostes, una de les més destacades i participatives són els esmorzars de truita d’espàrrecs, tant dissabte com diumenge. La gent del poble s’encarrega d’anar a buscar-ne i la cooperativa els obsequia cada quilo a canvi d’un litre d’oli. Aquest any ja s’han recollit més de 80 quilos d’espàrrecs per als esmorzars.

Durant aquest cap de setmana tindran lloc; xerrades, ballada de Jotes, teatre, futbol, l’entrega dels premis “la Serra al reconeixement”, actuacions musicals, demostració tradicional al torn i les tradicionals visites guiades al molí d’oli.

La fira s’obrirà al públic el dissabte vinent a les 9.30 h del matí i serà inaugurada a les 12.30 h a càrrec del Sr. Ferrán Grau Director dels serveis territorials de les Terres de l’Ebre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

La Cooperativa de Godall presenta l’oli d’empeltre

L’oli d’empeltre o aragonès, una varietat minoritària de la qual només se’n pot elaborar els anys de molta producció.

(L.P.R) L’interès que en l’àmbit gastronòmic desperten els olis monovarietals, ha portat a la Agricola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, a produir una nova varietat d’oli.

L’oli d’empletre és fruitat madur, amb notes florals, madures i un toc picant en boca.

No és el primer cop que la Cooperativa de Godall elabora olis poc habituals, per la poca producció dels seus arbres, se n’han fet d’una altra varietat anomenada godallera exclusiva de la zona.

Els olis monovarietals més habituals són el morrut, sevillenc, farg , picual, que solen ser els majoritaris i més consumits.

La Cooperativa de Godall aprofita aquestes varietats minoritàries o més desconegudes , per fer-ne una producció reduïda d’unes 200 ampolles i presentar-la amb motiu de la seva fira de l’Oli i l’espàrrec que aquest any tindrà lloc els dies 9 i 10 de març.

Arriba la “I Cursa Serra de Godall”

 Serà el dia 31 de març.
Les inscripcions ja poden fer-se a la web www.godall.org

(L.P.R.) Aprofitar els atractius turístics de la serra de Godal mitjançant una cursa, és una de les propostes que pròximament es portarà a terme al municipi del Montsià. Per això al mes de març es portarà a terme la primera cursa “Serra de Godall”

Godall sempre ha cregut amb el potencial de la serra i per això està treballant amb aquesta cursa, una competició però per damunt de tot, una experiència en què volen apropar aquesta serra de paisatges a tots aquells que encara no la coneixen.

Segons ens explicava la seva alcaldessa Tere Esmel, la proposta sorgeix per part d’un grup de joves veïns del municipi que van demanar-li la possibilitat de fer-la.
La cursa serà el 31 de març i tindrà un recorregut de 15,700 kilòmetres. Per portar-la a terme seran les associacions del poble les que s’implicaran amb la iniciativa.

La primera cursa “Serra de Godall” transcorrerà per la mateixa serra amb un recorregut delimitat. Les inscripcions ja es poden fer a la web de l’ajuntament de Godall, si se fan abans,  del dia 29 de març, el preu és de 12 euros, si es realitzen després, 15 euros. Més info. a www.godall.org

Godall-Santa Bàrbara partit difícil però no imposible !!

El primer equip s’enfronta el proper diumenge.
(LPR) Diumenge dia 4 de novembre hi ha un derbi comarcal al camp del Godall, un partit que començarà a les 15’45 de la tarda.

Durant aquesta setmana l’equip s’ha estat  entrenant al màxim, per intentar guanyar, tot i saber que va a un camp difícil com és el de Godall, i en el que en lliga sembla que als de la plana no se’ls hi dona gaire bé.

Els de la plana necessiten aquests tres punts tot i que el nostre cronista, Ernesto Cid, ja explicava que no serà fàcil. Des del Club s’anima a tota l’afició a omplir l’estadi de Godall i especialment a l’equip d’animadors de la brigada que donen el suport moral als de la plana.