Entrades

L’Alcalde de Deltebre desvincula del govern municipal la compra dels terrenys del Molí dels Mirons

846361

El tinent d’alcalde Gervasi Aspa donant explicacions davant dels mitjans de comunicació, amb l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, al darrera seu.(Foto:Anna Mayor)

Davant la petició del grup municipal de CiU al darrer ple i les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació exigint mesures dràstiques, AHIR AL matí s’ha fet una roda de premsa per clarificar la posició de l’Ajuntament.

(ACN).-La compra d’uns terrenys per part de l’exalcalde i tinent d’alcalde actual de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, a la zona del Molí dels Mirons, ha generat una nova polèmica al municipi, arran de la denúncia pública per part del grup municipal de CiU, a l’oposició. Per evitar que planin més dubtes sobre aquest afer, l’alcalde de Deltebre, el socialista, José Emilio Bertomeu, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació amb el tinent d’alcalde Gervasi Aspa per donar-ne explicacions. Bertomeu ha assegurat que la compra dels terrenys s’ha fet, per part d’Aspa i la seva dona, a títol “individual” i al marge del govern municipal i ha negat que hi hagi cap operació urbanística planificada a la zona.

L’alcalde de Deltebre ha volgut deixar clar que la compra d’una finca d’uns 40 jornals a la zona del Molí dels Mirons per part del tinent d’alcalde Gervasi Aspa ha estat una decisió “individual” i que s’ha pres al marge del govern municipal -integrat per PSC i ERC.
Per la seva part, Gervasi Aspa demana que es respecti una decisió familiar que pren amb la seva dona de comprar uns terrenys, i ha reclamat poder tenir els mateixos drets que qualsevol ciutadà. “Pel fet de ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament no se’m poden restringir els meus drets com a ciutadà”, ha manifestat. Aspa ha insistit que l’operació de compra, per subhasta, s’ha fet amb “total transparència”, i que tot i que l’havien advertit que podria generar controvèrsia va preferir fer-ho al seu nom perquè “no hi ha res a amagar”. “Ni hi ha cap testaferro ni cap societat opaca al darrere, ho faig a títol individual i ja és hora de normalitzar la política d’aquest poble”, ha afegit.