Entrades

Les Bitlles, els Gegants i les Majorets de Santa Bàrbara tindran un Aniversari “de pel•lícula”

capturada

Assaig conjunt de majorets i banda de Cornetes i Tabals veterans per a la desfilada del 40 aniversari de les primeres.(Foto: J.Roig)

L’equip format per Guillermo Gaya i Josep Gorres han preparat tres vídeos commemoratius dels 25 anys d’història del Club de Bitlles , un dels Gegants i un altre dels 40 anys de Majorets.

En el cas de les Majorets, la celebració del 40é aniversari, a banda del vídeo commemoratiu, anirà acompanyada d’un desfilada especial en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i la Banda de Cornetes i Tabals que s’ha tornat a ajuntar per a l’ocasió. (Video assaig majorets i banda)

(J.Roig).-El recentment nomenat Mèrit Planer, Guillermo Gaya, (precisament per la seua tasca com a “cronista gràfic” de Santa Bàrbara), és una vegada més l’encarregat de preparar el vídeos commemoratius de tres entitats del nostre poble que enguany estan d’aniversari: el club de Bitlles, els Gegants, (Bàrbara i Gregori) i el club de Twirling o antigues Majorets.

Amb motiu de l’efemèride, Gaya i el seu col•laborador en les tasques de muntatge i edició, Josep Gorres, estan acabant de preparar els resums històrics audiovisuals amb imatges que resumeixen els anys que cada entitat celebra.
En el cas dels Gegants del poble, Bàrbara i Gregori , el proper dia 16 de Juliol es compliran els 25 anys des del seu “bateig” i per això s’ha organitzat al Poliesportiu Municipal una diada infantil especial on els gegants seran els protagonistes amb diferents activats relacionades amb ells, entre les que destaca la projecció del vídeo commemoratiu.

D’altra banda les majorets (actualment club de twirling), celebren enguany el seu 40é aniversari i Gaya ha preparat també una pel•lícula especial, fruit de més de tres mesos de treball buscant documents grafics i muntant-la, que resumeix, en dues parts, aquestes quatre dècades d’història . La primera ja es va projectar el passat diumenge a la plaça Major i la segona es veurà aquest diumenge, 13 de juliol, per la tarda, al mateix lloc i desprès de la desfilada especial que han preparat les majorets i en la que hi prendran part més d’un centenar de components de les diverses èpoques que ha viscut l’entitat i ho faran acompanyades de la desapareguda Banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes “ que s’ha tornat a reunir excepcionalment per a l’ocasió. Guillermo deia que serà un espectacle molt emotiu, segons s’intueix ja dels assajos que s’estan fent aquest dies .

Finalment, Gaya i el seu equip han preparat un altre vídeo, en aquest cas per commemorar els 25 anys del Club de Bitlles Santa Bàrbara, tot i que en principi i en aquest cas, el document no està previst que s’exhibeixi en públic.