Entrades

Més de 130 ciclistes participaran a la marxa de la Fira de l’oli.

cartell web(T.G.).-La Unió Ciclista Santa Bàrbara és una de les entitats que sempre ha col•laborat en els actes que s’organitzen en motiu de la Fira de l’oli.

Durant 12 anys van promoure la “pujada a casetes velles “ que tenia força èxit, però degut a la climatologia es convertia en una cursa molt dura, per aquest motiu ja fa set anys que van decidir fer un canvi del traçat.
Ara organitzen la “Marxa en BTT Fira de l’oli” en la que hi solen participar uns 130 ciclistes amb un recorregut que transcorre per diferents senderes entre els municipis de Santa Bàrbara, Godall i Ulldecona.

Els ciclistes s’inscriuen prèviament a la Web l’entitat, el preu d’inscripció és de 10 euros per poder cobrir l’assegurança i les despeses d’avituallament dels participants.

Aquest any la sortida es farà a les 8’30 del matí des de el pavelló Municipal, ( el motiu l’explica ximo Bel secretari del club) per tal de que la gent pugui arribar més aviat i faci una visita a la fira .

El recorregut els portarà al Barranc de la Galera, passaran per la font de l’Arboç a Godall, pujaran al mirador de Cap d’asens d’allí cap a Ulldecona per diferents senderes fins al coll de les bruixes i camí de tornada, un total de 37’5km de recorregut, amb unes vistes úniques que gaudiran aquest diumenge els qui participen d’aquesta 7ena marxa amb BTT.

La Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall ja té preparat 100 quilos d’espàrrecs

Cartell_Fira_Oli_2015

Obrirà portes aquest dissabte i espera rebre entre 2 i 3 mil visitants.
Entre les activitats paral•leles, destaca una xerrada pedagògica per donar-los a conèixer les diferents varietats d’olis als més joves

(J.Roig/T.G.).-Aquest municipi del Montsià, amb una població de poc més de 800 habitants, es prepara per viure la 12èna edició de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec, dos elements alimentaris que es mariden perfectament per convertir-se en un dels elements gastronòmics més destacats del certament i que convoca centenars de visitants per degustar les seues ja populars truites d’espàrrecs i també els olis de qualitat que produeix la cooperativa local, organitzador de la Fira, amb la col•laboració de l’ajuntament.
Josep Maria Simó, gerent de la cooperativa godallenca, explicava que tot i que  la climatologia no ha estat la més apropiada per a la proliferació dels típics “espàrrecs de marge”, un any més i gràcies a l’aportació de la gent, han pogut superar les expectatives i ja n’han recollit un centenar de quilos.
Un altra de les activitats que destacava Simó per la seua intencionalitat pedagògica, era la xerrada dirigida als mes joves i que pronunciarà Marina Soler responsable de la DOP oli Baix Ebre-Montsià, anomenada “Que cal saber de l’Oli verge extra”, per ensenyar-los-hi a distingir  les diferents qualitats dels olis.
El Senador i portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté serà l’encarregat d’inaugurar la Fira de Godall el dissabte a les 12:30h., una fira  que comptarà enguany amb més de 50 expositors i que  espera la visita d’uns tres mil visitants.
Un altre dels atractius de la fira godallenca seguiran essent les visites guiades al moli d’ oli de l’entitat i les degustacions del oli novell que s’ hi elabora.

Godall serà aquest cap de setmana la capital ebrenca de l’oli i l’espàrrec

2 Cartel Fira del Oli 2013 AGRICOLA DE GODALLL’organització ja té preparats 50 quilos d’espàrrecs i esperen vendre uns 10.000 litre d’oli.

(J.Roig/T.G.).-Aquest cap de setmana, 8 i 9 de Març, Godall tornarà a ser la referència oleícola del territori, gràcies a la celebració de la que serà ja l’11ena. Fira de l’oli i l’espàrrec.
La filosofia dels organitzadors, la Cooperativa Agrícola Catalana de Godall, segueix essent donar a conèixer l’artesania i l’oferta de productes típics del municipi i del nostre territori, especialment l’oli de gran qualitat que elabora l’entitat i també aquesta popular verdura salvatge que son els espàrrecs “de marge” .

La Fira de Godall també ofereix al visitant la possibilitat de participar a les visites guiades al nou molí d’oli, unes instal•lacions, que avui dia, compten amb els millors estàndards de qualitat exigits per tal de fer un oli de primera qualitat, emparats dins de la Denominació d’origen protegida Baix Ebre-Montsià .
El gerent de la Cooperativa, Josep Maria Simó, explicava a la nostra emissora que una de les activitats més populars és l’esmorzar que ofereix l’organització, prèvia adquisició d’un tiquet al preu de dos euros. L’element principal, òbviament és l’espàrrec, del que segons Simó ja n’han recol•lectat mig centenar de quilos.
També destaquen altres activitats com l’actuació del l’Agrupació Musical godallenca i la ballada de jotes.
Tot i que l’obertura de la Fira serà dissabte a les 9:30h. del matí, no serà fins desprès del mig dia quant serà inaugurada pel diputat convergent i advocat de la Federació de Cooperatives, David Bonvehí i Torras.

Un altre acte a destacar és l’exposició que ha preparat la Penya Taurina local “Serra de Godall” per tal de celebrar el seu 10é aniversari o les xerrades sobre alimentació que patrocina tradicionalment una coneguda marca de iogurts.

La Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall presenta enguany un total de 55 expositors, és d’entrada gratuïta i segons els organitzadors, tot i la crisi, la cooperativa espera augmentar les vendes, seguint amb la línia de l’any passat, amb una previsió de vendes propera als 10.000 litres d’oli durant els dies de la fira.

La fluixa campanya oleícola, no frena la Fira de l’oli i l’espàrrec de Godall

20130309 10 Fira oli (65)_3840x2160

Inauguració de la fira de Godall, l’ any 2013. (Foto:Josep Mª Simó)

Els organitzadors tenen confirmada la participació de 55 expositors i preveuen una venda d’uns 10.000 litres d’oli durant els dos dies de fira.
Es celebrarà el segon cap de setmana de Març i serà inaugurada pel diputat parlamentari David Bonvehí i Torras

(Redacció/J.Roig).-Des de la Cooperativa Agrícola de Godall ens comuniquen que ja s’està preparant la que serà la 11a. Fira de l’oli i l’espàrrec. Es durà a terme els dies 8 i 9 de Març de 2014, per donar a conèixer l’artesania i l’oferta de productes típics del municipi i del nostre territori.
Alhora, durant els dies de la fira, es realitzaran visites guiades al nou molí d’oli, unes instal•lacions, que avui dia, compten amb els millors estàndards de qualitat exigits per tal de fer un oli de primera qualitat, emparats dins de la Denominació d’origen protegida Baix Ebre-Montsià

Els organitzadors apunten que, degut a la poca producció d’aquest any, la campanya ha acabat sent més fluixa del normal, concretament ha hagut un 40 per cent menys d’olives. De totes maneres, aquesta reducció en la producció no ha perjudicat la qualitat dels olis que elabora la cooperativa godallenca.
Tot i la crisi, la cooperativa informa també que espera augmentar les vendes, seguint amb la línia de l’any passat, i preveu donar sortida a uns 10.000 litres d’oli durant els dies de la fira.
La inauguració serà a càrrec del Diputat al Parlament de Catalunya per CiU, David Bonvehí i Torras.
La fira, que és d’entrada gratuïta, ja té confirmada la participació de 55 expositors i està organitzada per la cooperativa Agrícola de Godall amb la col•laboració de l’Ajuntament del municipi. Per tal de difondre i donar a conèixer l’excel•lent oli que produeix, la cooperativa recorda que disposa d’una pàgina web a Internet, www.olidegodall.es, on hi ha una botiga virtual.