Entrades

Neus Munté diu que cal apostar pels productes de casa en l’acte d’inauguració de la Fira de l’Oli de Santa Bàrbara

8b80d0d4-79b1-4f3a-bf1d-d85ebe357403

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté talla la cinta inagural de la Fira. (Foto:Govern.cat)

(Govern.cat/J.Roig).-Divendres passat i en l’acte d’ inauguració de la XX Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç de Santa Bàrbara, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va recordar l’ importància de seguir generant riquesa apostant pels nostres productes”. En el parlament inaugural de la Fira, que enguany ha celebrat la seua 20èna edició, Munté, va remarcar “la feina del món local” que “no només segueix apostant per les millores socials i l’activitat econòmica” sinó que “pot dur a terme esdeveniments d’un ressò que traspassa els municipis i fins i tot el nostre país”.

La consellera recordava que “és gràcies a l’esforç de moltes persones que la Fira s’ha convertit en un aparador magnífic dels productes de proximitat” que “representa l’interès turístic i de riquesa entesa com a generació d’ocupació i de llocs de treball”. En aquest sentit, la portaveu del Govern català manifestava que “aquestes oportunitats no les podem perdre mai de vista com a país” perquè “som una societat que vol proporcionar el màxim de progrés a les persones”.

A més, Munté va recordar que “l’oli, s’associa també a una cuina magnífica” perquè enguany, “Catalunya és la regió gastronòmica reconeguda per Europa per les seves aportacions i la seva contribució en la millora de la qualitat de vida de les persones, i de la innovació i la cultura” va dir.

Santa Bàrbara tancava ahir per la tarda tres dies de Fira plens de diferents activitats però amb el primer oli de la temporada com a principal protagonista.

Godall prepara una nova edició de la Fira de l’Oli i l’espàrrec

capturadaEls esmorzar populars amb la truita d’espàrrecs com a principal protagonista, un dels atractius de la fira.
La passada setmana es va presentar el tríptic informatiu de la Fira que enguany es celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 de Març.

-Com tots els anys, des de en farà 13, Godall dedica el segon cap de setmana del mes de Març a organitzar la seua pròpia fira per promocionar l’oli i l’espàrrec que es produeix al seu terme municipal.
Enguany i segons que ja ha avançat la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora, l’esdeveniment firal tindrà lloc els dies 13 i 14 de març i Rosabel Arbó, cap de l’oficina comarcal d’Agricultura , serà l’encarregada d’inaugurar-la.
Un dels trets gastronòmics que caracteritza aquesta fira són els seus esmorzars populars, on prèvia adquisició d’un tiquet per dos euros, els visitants poden degustar,entre altres producte locals, les típiques truites d’espàrrecs.
Enguany el dissabte dia 13 també tindrà lloc una interessant xerrada sobre els 10 anys que compleix la Taula del Sènia i que pronunciaran la seua gerent, Tere Adell i l’impulsor i actualment assessor de l’entitat, Jaume Antich.
El marc de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall serà també l’escolli’t per debatre sobre altres interessants temàtiques que afecten la pagesia, com els ajuts europeus als empresaris agraris o els nous models de plantació d’oliveres i el present i futur del sector oleícola dintre del món global en el que vivim.
El concurs de recol•lecció d’espàrrecs o un espectacle col•loqui anomenat “L’interior” i protagonitzat per “La Rabera eclèctica”, són algunes de les moltes activitats paral•leles que presenta la 13éna edició de la fira godallenca que aquesta passada setmana ja va presentar el tríptic informatiu de la mateixa.

“L’oli ens projecta com territori i país més enllà de les nostres fronteres”

ciur

El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, inaugura la XIX Fira de l’Oli Novell de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

El Conseller d’Agricultura valorava d’aquesta manera el principal protagonista de la fira que inaugurava a Santa Bàrbara el passat divendres.
Una fira que, entre altres coses, va servir també de marc per al lliurament dels premis de concurs de ramaderia que organitza Santa Bàrbara a les Festes Majors.
La ramaderia saragossana de Hnos. Marcen es va emportar el premi.

(J.Roig).-Tot i que les previsions meteorològiques no eren massa favorables, finalment tampoc van ser decisòries a l’hora de fer una primera valoració de l’èxit d’assistència de públic a la Fira de l’Oli que Santa Bàrbara va viure aquest passat cap de setmana. A l’espera d’una valoració oficial, si que, segons testimonis recollits al mateix recinte, el dissabte va ser el dia més fluix, però ahir diumenge hi hauria hagut una remuntada important de visitants.

La fira va obrir portes el divendres a les 16:30h. i era inaugurada oficialment, unes hores desprès, pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta qui, en declaracions per a La Plana Ràdio, va dir que era un honor poder inaugurar un certament que reflecteix l’esforç per posar en valor un producte com l’oli que acaba projectant no solament el territori, sinó un país, més enllà de les nostres fronteres, “per això, iniciatives com aquestes, s’han de continuar mantenint”, afegia el Conseller.

Entre molts altres actes emmarcats en el si de la fira, destacar la 7èna Gala Taurina organitzada per la penya “Planers pels Bous” que, com tots els anys i tot i el vent i la coincidència de l’hora de l’acte amb el partit Madrid- Barça, va omplir un any més la carpa d’actes per tal de fer públics els premis del Concurs de Ramaderies que el nostre poble va viure les passades festes majors. La ramaderia que es va emportar el primer premi del concursa va ser la de “Hermanos Marcen” procedents de la finca “Los Jornaleros” de Villanueva de Gallego, a la província de Zaragoza i que debutaven enguany a la plaça planera.

La resta de premis es van repartir entre la ramaderia de Vicente Benavent que es va emportar el premi a la millor vaca amb “Buena”, Fernando Machancoses, amb “Ardillo” com a millor bou, Jose Vicente Machancoses va tenir el guardó al millor detall gràcies a “Alegria” i finalment, el millor embolat va ser un animal de la ramaderia ebrenca de Hilario Princep, al que també els organitzadors li van voler retre un petit homenatge per la seua dedicació a la festa.

La Gala Taurina de Santa Bàrbara compleix set anys.

galaEs celebrarà dissabte en el marc de la Fira de l’Oli i premiarà els millors animals i ramaderies del Concurs de les passades Festes Majors.
L’encarregat d’inaugurar l’acte amb una xerrada serà el president de la penya taurina “Serra de Godall”.

(J.Roig).-La penya taurina “Planers pels bous” organitza aquest dissabte a les set i mitja de la tarda, i a la carpa d’actes de la Fira de l’Oli, la setena edició de la Gala Taurina, un acte que s’ha convertit ja en un clàssic de la fira i un dels que més públic convoca. El portaveu de la penya, Joaquim Martí confia que, tot i que el començament de l’acte, enguany, coincideix amb els darrers minuts del partit de futbol Madrid- Barça, la gent aficionada als bous omplirà igualment la carpa.
Un any més la penya planera vol premiar i reconèixer el treball i l’espectacle dels diferents animals que participen al Concurs de Ramaderies de les passades festes majors. Martí explicava, des de l’emissora municipal, que enguany la xerrada inaugural de la Gala correrà a càrrec de Santi Albiol, vicepresident de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les TTEE i president de la penya taurina de Godall. S’ha cregut interessant destacar el fet de que la penya, a banda de promoure les activitats taurines al municipi veí, també s’encarrega d’organitzar-hi les Jornades Culturals.
L’acte seguirà amb la part més important que és el lliurament de premis. Enguany, tot i que no és preceptiu, hi haurà premis per a tots els ramaders participants al concurs, “i altres sorpreses”, avançava Martí. Els premis que es convoquen són per a la millor vaca i el millor bou del Concurs. També hi ha premi per al millor bou embolat, el millor “detall”, millors animals i la millor ramaderia.