Entrades

Sant Antoni arriba també a Santa Bàrbara aquest proper diumenge

Els protagonistes de la celebració un any més serà la Festa dels tres tombs, la benedicció d’animals, el repartiment del panoli i els balls típics.

(J.Roig).-Santa Bàrbara es disposa a viure aquest diumenge vinent la festivitat de Sant Antoni, una festa de gran tradició arreu de Catalunya i que també es viu amb molta intensitat al nostre poble .
Enguany la celebració coincidirà amb el diumenge posterior al 17 de gener, ja que la celebració està condicionada a la participació dels Amics dels Cavalls del nostre poble, en alternança amb els seus homònims ampostins.
Els actes començaran a les 9.30 del matí amb la celebració de la Missa en honor a sant Antoni Abat i la benedicció del panoli que els alumnes de 2n d’ESO de l’IES les Planes i les Pubilles del 2017 repartiran per les cases del poble, en acabar l’ofici.

A dos quarts de dotze s’iniciarà la Festa dels 3 tombs amb la desfilada de cavalleries i carruatges dels Amics dels Cavalls de Santa Bàrbara i d’Amposta, pels carrers del poble i la posterior benedicció dels animals a la plaça de l’Alcalde Cid i Cid.
Ja a la tarda, a la mateixa plaça i com a final de festa, els mateixos alumnes de l’Institut duran a terme els tradicionals balls típics, dansant el Cap de ball, el punxonet, la polca, el ball de plaça i la jota, acompanyats pels dolçainers i els cremallers.

L’alcalde de Santa Bàrbara agraeix la invitació a la Festa del Mercat d’Amposta

Detall de l’actuació planera amb la representació del “Vaitge al passat planer”- Foto: Canal21

El nostre municipi hi va participar com a poble convidat, aportant l’actuació teatralitzada “Viatge al passat planer” i un parlament versat d’Alfred Blanch durant l’acte d’inauguració.

(J.Roig/AdSB).-El cap de setmana del 20 i 21 de maig, Amposta va celebrar la IX Festa del Mercat, una festa-fira de caràcter tradicional basada en els mercats de principi de segle XX a la capital del Montsià. Des de fa uns anys, l’organització de la festa convida a diferents municipis que realitzen festes i esdeveniments amb una vinculació semblant a la seva; en aquest cas, Santa Bàrbara fou convidada per la festivitat de Sant Gregori.
El nostre poble va participar en la festa ampostina com a poble invitat i va estar present durant el cap de setmana amb un estand de promoció turística, juntament amb la resta de municipis convidats que enguany van ser Móra d’Ebre, Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i Carcaixent (València).

Els organitzadors van fer participar el nostre poble en l’acte d’inauguració invitant a l’alcalde, Alfred Blanch, qui vestit de pagès de l’època, va fer un parlament versat durant l’acte d’inauguració, agraint al municipi d’Amposta i a l’organització de la festa la seva invitació i destacant alguns aspectes típics i tòpics del nostre poble.

Durant el cap de setmana, la festa va oferir un ampli ventall de possibilitats entre parades al carrer, espectacles, demostracions, tallers… i, en aquest ampli ventall, es va incloure la teatralització del “Viatge al Passat Planer”, que cada any es realitza durant la festivitat de Sant Gregori i que, enguany, anava lligat a l’inici del procés d’independència de Santa Bàrbara.

L’Associació Dones Planeres celebra les seves noces d’Argent

D’esquerra dreta, Lucrècia Rodríguez, sòcia fundadora i Iolanda Valldepérez, actual presidenta de les Dones Planeres (Foto: T.G.)

Dissabte vinent celebraran una festa en què, entre altres actes, es reconeixerà la tasca duta a terme per les sis presidentes que ha tingut l’entitat al decurs d’aquests 25 anys.

(J.Roig/T.G.).-Coincidint amb la data d’aprovació dels seus estatus, l’Associació de Dones Planeres celebrarà, el proper cap de setmana, el seu 25è Aniversari.
Yolanda Valldepérez, presidenta de l’entitat explicava a la nostra emissora que, igual que es va destacar el 10è i el 20è aniversari, aquesta xifrà “rodona” també mereix l’organització d’alguna activitat especial i la primera serà la festa que han preparat per a aquest dissabte, 1 d’Abril, i en la que es preveu l’assistència de tres quartes parts de les més 300 sòcies amb què compta actualment l’associació.

La festa que han preparat a la sala polivalent del Centre Cultural, estarà presidida per les sis presidentes que han tingut l’entitat al decurs d’aquest quart de segle, més una quarantena de membres que han format part de les diferents juntes.

Després de la part més protocol·lària, amb parlaments i reconeixements, s’encetarà una part més lúdica, on, encara que sense entrar en detalls, l’actual presidenta va avançar que la música i actuacions sorpresa, seran les protagonistes.

L’Associació Dones Planeres va néixer l’any 1992, fruit de la iniciativa d’un nucli de dones del poble que participaven en uns cursos de manualitats que impartia la que es convertiria en primera presidenta, Pepita Mulet.

Santa Bàrbara acull la 6a Festa de la Cultura de les Terres de l’Ebre

surt1L’esdeveniment està organitzat pel digital cultural Surtdecasa i inclourà una jornada dominical plena d’activitats artesanals, gastronòmiques i musicals.

(J.Roig/T.G.).-Aquest cap de setmana, concretament el diumenge 23 d’octubre, Santa Bàrbara acollirà la sisena edició de la Festa de la Cultura de les Terres de l’Ebre, que organitza amb motiu del seu aniversari el diari digital de cultura de proximitat Surtdecasa.cat. Els organitzadors prometen un matí ple d’activitats per a tota la família, amb fira de productes originals, artesans i gastronòmics, i música en directe, entre altres activitats.
El programa d’activitats començarà a partir de les 11 del matí amb la Fira de productes artesans i originals on fins les 14:30 de la tarda es podrà degustar cervesa, pa o productes càrnics elaborats per diferents establiments del municipi o també es podrà gaudir d’exposicions de joies moda o il•lustracions

Al migdia s’ha organitzat un Contacontes per als xiquets i xiquetes que s’encarregarà de dur a terme Núria Ibáñez autora de la col•lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume, els dos personatges, Jaume i Bàrbara, que ha creat Ibáñez i que ensenyen els més menuts el patrimoni de la comarca.
En voltes de la 1 de la tarda tindrà lloc el Concert de Fabio Vega (A Quiet Man), presentant el seu darrer disc ‘Hipnotized’
Anna Zaera, una de les responsable de la publicació digital, explicava que li feia molta il•lusió que la festa es faci a un lloc tant emblemàtic del seu poble com és la masada de l’Alto, entre altres motius, perquè allí es va gravar el primer espot publicitari de Surtdecasa.

Amb el nom “El digital de cultura de proximitat”, el portal Surtdecasa.cat, va néixer a les Terres de l’Ebre l’octubre de 2010 com el primer mitjà de comunicació cultural i digital del territori de la mà de les periodistes Neus Barberà i la col•legiada Anna Zaera, juntament amb l’informàtic Robert Roig, amb la intenció d’ajudar a la vertebració cultural i social de les Terres de l’Ebre, a través de les noves tecnologies. A aquesta edició ebrenca, nascuda l’octubre de 2010, se li han anat sumant d’altres com la del Penedès, Camp de Tarragona l’Empordà, Girona, Zona Centre o Ponent que ho va fer al juny de 2014, incloent les sis comarques que integren la vegueria lleidatana.