Entrades

Aquesta setmana ha començat a Santa Bàrbara el programa esportiu i formatiu Futbolnet

2-wm-futbolnet_editora9808editora_9762

Bernard Muñoz i Ramón Garriga, coordinadors del programa, amb els monitors del programa (Foto: AdSB)

De moment acull 20 nois i noies però la inscripció està oberta fins cobrir les 40 places disponibles.

Santa Bàrbara i Roquetes són els únics municipis de les TTEE que participaran en aquest singular projecte educatiu i esportiu.

(AdSB/J.Roig/T.G.).-L’equip de monitors que implementaran el programa de FutbolNet a la localitat de Santa Bàrbara, fa uns dies,  van participar de les sessions formatives  organitzada per la Fundació del FC Barcelona a Torredembarra on  es van reunir tots els coordinadors i monitors de la província de Tarragona que executaran el programa durant aquest curs. Les localitats que en podran gaudir a la província, a més de Santa Bàrbara, seran Roquetes, l’Arboç i Torredembarra.

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, futbol a tres temps, és un mètode innovador, la reeducació mitjançant l’esport, la clau és el diàleg.Bernard Muñoz i Ramón Garriga, coordinadors del programa,  van passar fa uns dies pels estudis de La Plana Ràdio i explicaven que, sigui quina sigui la tipologia de la sessió, totes tenen tres punts en comú: Trencament de gel, amb jocs d’escalfament per a iniciar la sessió de FutbolNet. Desprès es juga  el partit a tres temps; al 1r temps es pacten les normes. Els dos equips arriben a un acord sobre quines seran les normes del joc durant el partit; al 2n temps es juga el partit de futbol i al 3r temps els participants avaluen el compliment dels acords pactats. Un cop acabat el partit i per finalitzar la sessió es torna a la calma amb  jocs de baixa intensitat, per tal d’ajudar al cos i la ment a tornar a un estat estable.

En el cas de Santa Bàrbara  i segons explicava la regidora de Serveis Socials Montse Rodríguez, les primeres sessions van començar  els passat dilluns dia 10, amb una vintena de participants tot i que el nombre pot anar canviant perquè la inscripció es manté oberta fins cobrir les 40 places disponibles. De moment hi ha un nombre paregut de nenes i nens, d’edats entre 12 i 15 anys i els monitors són Noelia Ontañon i Xavié Queral. La regidora aprofitava per mostrar el seu agraïment  “a tot l’equip de la Fundació del FC Barcelona l’oportunitat que està donant a la nostra localitat i als seus menors, de poder participar d’un programa amb una innovadora metodologia pedagògica, utilitzant el futbol com l’eina per a fomentar els valors entre els joves.”

Els participants, a més de les dos sessions que realitzaran cada setmana, també gaudiran d’una presentació del programa en el marc de la Fira de l’Oli, d’una sortida a les instal·lacions del FC Barcelona, etc. tot això acompanyat de material i equipament per als menors atorgat per la Fundació.

Vuit equips del territori s’enfronten a les semifinals del Catalunya sud de Twirling

12512458_1028941667167416_1737714400698607268_nAquest cap de setmana, Santa Bàrbara acollirà la competició que decidirà les atletes que passen a la final.

(J.Roig/T.G.).-De fet ara fa 15 dies el municipi va acollir també la fase preliminar eliminatòria per tal fer una tria amb les atletes més preparades i que seran les que competiran en les diferents categories, aquest dissabte i diumenge al Pavelló Poliesportiu del nostre poble.
En aquestes semifinals competiran els equips de La Granadella, Amposta, Ulldecona, Alcanar, Tortosa, Deltebre, Alfacs de a Ràpita i Santa Bàrbara. Olga Tomás, presidenta del Club Twirling Santa Bàrbara, explicava que, tot i que l’organització implica molt de treball, també proporciona un petit ajut econòmic a l’entitat però sobre tot, acollir aquest tipus de competicions, permet gaudir d’un bon espectacle esportiu a la gent del municipi i molt especialment als familiars que, habitualment, no es poden desplaçar quant es celebren a altres pobles.

De la competició d’aquesta cap de setmana sortiran les atletes que participaran al campionat Catalunya Sud, que presumiblement es durà a terme a Ulldecona, pas previ per al Campionat de Catalunya que encara no té no datà ni lloc de celebració.

Les semifinals del Campionat de Twirling Catalunya Sud es duran a terme entre dissabte i diumenge al Pavelló Municipal i el cost de l’entrada, fixat per la Federació, té un preu de dos euros. Coincidint amb aquesta competició, durant el diumenge i a l’exterior del Pavelló tindrà lloc la “Fireta del comerç local”

“Tendències 30/50” una nova proposta de l’Smarcentre de Santa Bàrbara

IMG_20151023_085118

Un dels parcs biosaludables de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Va dirigida als veïns i veïnes que estiguin, preferentment, en aquesta franja d’edat i que també vulguin fer us dels serveis i activitats que ofereix el centre.
La primera activitat es farà el proper dimecres i es titula “Siguis el teu entrenador personal”

(J.Roig/T.G.).-Observant que hi ha una franja d’edat a la nostra població que per raons laborals o d’obligacions familiars no pot fer us dels serveis i activitats que ofereix l’, els tècnics municipals d’aquestes instal•lacions polivalents, organitzaran, a partir de la propera setmana, una nova activitat denominada “Tendències 30/50”, dirigida especialment a les veïnes i veïns de Santa Bàrbara que estiguin dintre d’aquesta franja d’edat tot i que, un dels tècnics, Eduard Roldán, aclaria que tampoc no estarà tancada a altres edats que puguin estar interessats en l’activitat que cada setmana es proposarà.

La primera de les activitats d’aquest nou programa, “Tendències 30/50”, tindrà lloc el dimecres 28 d’Octubre a partir de les sis de la tarda i estarà dedicat a l’exercici físic. Concretament s’anomena “Siguis el teu entrenador personal” i l’impartirà l’esportista local Maite Arasa. La sessió es dividirà en tres parts, destinades a ensenyar alguns exercicis físics personals, saber com utilitzar les màquines biosaludables que hi ha distribuïdes per diferents llocs del poble i gimnàstica domèstica.

Roldán deia que va dirigit a totes aquelles persones que, per falta de temps, no poden anar a un gimnàs o no poden fer algun altra activitat física. En definitiva l’activitat serà per mostrar com “fer esport sense sortir de casa”, sintetitzava el tècnic.

Altres activitats programades per a la propera setmana a l’Smartcentre son un Taller de Risoteràpia per al proper dimarts 27 d’Octubre a les sis i mitja de la tarda i al que cal assistir amb roba còmoda, segons aconselles els tècnics. El dijous dia 29 està programada l’activitat “Llegim i xalem” dirigida a nois i noies d’entre 7 i 12 anys i també el 27 el Club de Lectura té la seua trobada per comentar el llibre “El juego de Ripper”

Aquest divendres torna la “Marxa Nocturna per la Via Verda”

nocturna 15Està organitzada la Unió Ciclista Santa Bàrbara i compta amb la col•laboració del club ciclista “Montbike” d’Amposta i l’ajuntament planer.
Està obert a tothom i no fa falta inscripció prèvia. Els que vulguin participar s’han de concentrar a les vuit i mitja de la tarda a l’esplanada de la Cooperativa.

(J.Roig/T.G.).-El mes de  Juny  de l’any 2010 la Unió Ciclista Santa Bàrbara organitzava per primera vegada una cursa nocturna  de bicicletes tot terreny que s’ha acabat consolidant amb el nom de “Marxa Nocturna per la Via Verda” perquè, com el nom indica, es fa el divendres més proper a la nit de lluna plena del mes de Juny i el recorregut transcorre per aquesta via.
Enguany la sortida serà aquest mateix divendres, a partir de les nou de la nit des de l’esplanada de la Cooperativa Agrícola del Camp, on mitja hora abans, estan convocats els participants per marxar tots junts amb els corresponents vehicles cap a l’estació de Xerta  des d’on començarà la marxa fins a Bot, a partir de les 10 de la nit.
Ximo Bel, secretari de l ‘associació explicava tot i que no hi ha inscripcions prèvies, si que esperen una gran afluència d’esportistes.

Aquesta sortida és una de les activitats incloses a les Jornades Esportives que es celebren per aquestes dates al municipi i, per tant, conten amb el recolzament de l’ajuntament i, des de fa uns anys, també amb la participació del club ciclista “Montbike” d’Amposta que s’ha volgut sumar a l’activitat i col•labora amb els organitzadors.

La sortida és recomanable per a tot hom que vulgui gaudir d’una experiència  especial amb la seua bicicleta i, donades les característiques de la ruta, eminentment plana, no fa falta una preparació  especial per poder-hi  participar. Bel si que puntualitzava que cal tenir en compte que son 46 km entre anar i tornar i que cada persona ha de valorar el seu nivell .
L’ organització recomana portar beguda i vehicle propi per poder transportat les bicicletes fins a Xerta i òbviament recorda l’ obligatorietat de portar casc i llum.