Entrades

La Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall obre portes aquest cap de setmana

fira-oli-esparrecs-godall

Foto: Fira de Godall

Enguany  acollirà més de cinquanta expositors i un variat programa d’activitats paral•leles.

(J.Roig/T.G.).-Aquest cap de setmana, Godall celebrà la seua Fira de l’Oli i de l’Espàrrec que enguany arriba a la 13èna edició i que organitza la Cooperativa Agrícola de Godall amb el recolzament de l’ajuntament i les entitats del municipi
La fira s’ubica a les instal•lacions de l’antiga cooperativa on es concentren els més de cinquanta expositors amb l’oli com a protagonista, però també amb una variada oferta de tot tipus de productes. Josep Maria Simó, secretari de l’entitat organitzadora valorava molt positivament l’evolució que ha tingut la Fira durant aquests 13 anys, ja que ha permès donar a conèixer i promocionar el poble, el seu oli i el comerç local. Tot i així, Simó no creu que pugui créixer molt més, bàsicament perquè l’espai on es celebra ja no pot encabir més estands.

La fira s’estima que rep més de 3.500 visitants, segons registres d’altres edicions, i té els seus esmorzars populars, a base de truita d’espàrrecs, botifarra i allioli, com una de les activitats paral•leles més populars i participatives. Serà el dissabte i diumenge, a partir de les 9.30 fins a les 11.30 hores, a un preu per tiquet de 2 euros. A banda d’aquests àpats populars, la Fira de Godall té un complert programa d’activitats com per exemple la 12a Jornada de la Lliga Terres de l’Ebre de 1a Divisió de Bitlles Catalanes a les pistes municipals o el clàssic concurs d’espàrrecs, la ballada popular de la Jota de les Terres de l’Ebre, el repartiment de panoli i una demostració al torn tradicional de terrisser, de la mà del Mestre Artesà Terrisser Joan Cortiella Garcia, de la Galera.
Simó explicava que també hi haurà xerrades sobre temes que interessen a la pagesia o la titulada “10anys de la taula del Sènia a Godall’, a càrrec de Tere Adell i Jaume Antich que es complementarà amb una exposició sobre les oliveres mil.lenaries del Territori del Sénia.

La inauguració de la fira serà dissabte, a les 12.30 hores, a càrrec de Rosabel Arbó, cap de l’oficina comarcal del Montsià del Departament d’Agricultura.

Godall prepara una nova edició de la Fira de l’Oli i l’espàrrec

capturadaEls esmorzar populars amb la truita d’espàrrecs com a principal protagonista, un dels atractius de la fira.
La passada setmana es va presentar el tríptic informatiu de la Fira que enguany es celebrarà el cap de setmana del 13 i 14 de Març.

-Com tots els anys, des de en farà 13, Godall dedica el segon cap de setmana del mes de Març a organitzar la seua pròpia fira per promocionar l’oli i l’espàrrec que es produeix al seu terme municipal.
Enguany i segons que ja ha avançat la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora, l’esdeveniment firal tindrà lloc els dies 13 i 14 de març i Rosabel Arbó, cap de l’oficina comarcal d’Agricultura , serà l’encarregada d’inaugurar-la.
Un dels trets gastronòmics que caracteritza aquesta fira són els seus esmorzars populars, on prèvia adquisició d’un tiquet per dos euros, els visitants poden degustar,entre altres producte locals, les típiques truites d’espàrrecs.
Enguany el dissabte dia 13 també tindrà lloc una interessant xerrada sobre els 10 anys que compleix la Taula del Sènia i que pronunciaran la seua gerent, Tere Adell i l’impulsor i actualment assessor de l’entitat, Jaume Antich.
El marc de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall serà també l’escolli’t per debatre sobre altres interessants temàtiques que afecten la pagesia, com els ajuts europeus als empresaris agraris o els nous models de plantació d’oliveres i el present i futur del sector oleícola dintre del món global en el que vivim.
El concurs de recol•lecció d’espàrrecs o un espectacle col•loqui anomenat “L’interior” i protagonitzat per “La Rabera eclèctica”, són algunes de les moltes activitats paral•leles que presenta la 13éna edició de la fira godallenca que aquesta passada setmana ja va presentar el tríptic informatiu de la mateixa.

La Fira de l’Oli i l’Espàrrec de Godall ja té preparat 100 quilos d’espàrrecs

Cartell_Fira_Oli_2015

Obrirà portes aquest dissabte i espera rebre entre 2 i 3 mil visitants.
Entre les activitats paral•leles, destaca una xerrada pedagògica per donar-los a conèixer les diferents varietats d’olis als més joves

(J.Roig/T.G.).-Aquest municipi del Montsià, amb una població de poc més de 800 habitants, es prepara per viure la 12èna edició de la Fira de l’Oli i l’Espàrrec, dos elements alimentaris que es mariden perfectament per convertir-se en un dels elements gastronòmics més destacats del certament i que convoca centenars de visitants per degustar les seues ja populars truites d’espàrrecs i també els olis de qualitat que produeix la cooperativa local, organitzador de la Fira, amb la col•laboració de l’ajuntament.
Josep Maria Simó, gerent de la cooperativa godallenca, explicava que tot i que  la climatologia no ha estat la més apropiada per a la proliferació dels típics “espàrrecs de marge”, un any més i gràcies a l’aportació de la gent, han pogut superar les expectatives i ja n’han recollit un centenar de quilos.
Un altra de les activitats que destacava Simó per la seua intencionalitat pedagògica, era la xerrada dirigida als mes joves i que pronunciarà Marina Soler responsable de la DOP oli Baix Ebre-Montsià, anomenada “Que cal saber de l’Oli verge extra”, per ensenyar-los-hi a distingir  les diferents qualitats dels olis.
El Senador i portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté serà l’encarregat d’inaugurar la Fira de Godall el dissabte a les 12:30h., una fira  que comptarà enguany amb més de 50 expositors i que  espera la visita d’uns tres mil visitants.
Un altre dels atractius de la fira godallenca seguiran essent les visites guiades al moli d’ oli de l’entitat i les degustacions del oli novell que s’ hi elabora.

Godall calenta motors per a la propera Fira de l’oli i l’espàrrec

10945822_407735182737445_7588245180779214848_oEl senador Joan Sabaté serà l’encarregat d’ inaugurar-la el dissabte 14 de març.

Video

(J.Roig).-Com és tradició cada any, quant arriba el segon cap de setmana de Març, Godall obre portes a la seua fira dedicada a l’oli i l’espàrrec, una encertada combinació d’elements que li dona la singularitat que tots els esdeveniment firal busquen.
Segons informen des de l’organització, enguany la Fira de l’Oli i l’espàrrec, arribarà a al seua 12éna edició i es celebrarà el dissabte i diumenge 14 i 15 de Març, essent l’ encarregat d’inaugurar-la el Senador i portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté. Abans, tindrà lloc una interessant xerrada Xerrada anomenada “Oli d’oliva verge extra, què cal saber?” que pronunciarà Marina Soler responsable de la DOP oli Baix Ebre-Montsià.
La Fira de l’Oli i l’Espàrrec, que se celebra als locals i la plaça de la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora amb el suport de l’ajuntament, permet degustar i adquirir l’oli novell de la temporada i fer un tast de plats fets amb espàrrecs, producte molt típic de la població.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, explicava des de la nostra emissora que, encara que petita, la fira és molt important per a la promoció del poble i dels seu oli i sobre tot destacava l’ implicació de tot el poble per tal de fer-la realitat cada any

Com sempre i a part dels seus tradicionals esmorzars a base de truita d ‘espàrrecs i altres productes locals, tant el dissabte com el diumenge a les 9:30 del matí i prèvia adquisició d’un tiquet al preu de 2 euros, un dels atractius de la fira godallenca seguiran essent les visites guiades al moli d’ oli de l’entitat i les degustacions del oli novell que s’ hi elabora.

L’oli envasat es comercialitza amb el nom “Molí Clapises” i darrerament, l’entitat també ha començat a comercialitzar sota la marca “Lacrima Olea”, l’oli Verge Extra amb DOP (Denominació d’Origen Protegida) Baix Ebre-Montsià, en envasos de 5 lts. i de 0,750 cc.

Enguany la fira també es vol promocionar a través de les xarxes amb un vídeo elaborat pels organitzadors i que enllacem des de la pàgina web de La Plana Ràdio