Entrades

Santa Bàrbara es prepara per a un cap de setmana amb ambient plenament nadalenc

Santa Bàrbara es prepara per a un cap de setmana amb ambient plenament nadalenc
Avui hi ha sopar de pa i porta a favor de la marató, dinars i activitats infantils a l’escola i a la llar d’infants.
Dissabte espectacle de playback amb temàtica cinematogràfica i diumenge audició de l’escola de música.
Dilluns s’ha programat diferents activitats per als més petits, xocolatada , Caga Tió i cercavila musical

(J.Roig/T.G.).-Des de principis d’aquest mes de Desembre, Santa Bàrbara està vivint les activitats programades a les jornades Nadalenques que es perllongaran fins al 5 de gener vinent.
Aquest cap de setmana i a les portes del Nadal, les activitats es centraran en el dinar de Nadal que l’AMPA de l’escola Jaume Balmes ha preparat per a tots els alumnes del centre i que inclourà regals i espectacle sorpresa.
També els més petits de la Llar d’Infants “Les Beceroles” viuran la seua festa nadalenca a l’Smarcentre amb diferents activitats preparades per ells.
També aquesta nit, Montse Tomàs, ens explicava que s’ha programat un sopar de pa i porta a l’Smartcentre i a benefici de la Marató de TV3 amb venda de postres i espectacle. Les aportacions es podran fer adquirint el tiquet al preu d’un euro, però també adquirint els postres que han elaborat els mateixos organitzadors.
Per demà dissabte i a partir de les set de la tarda, al mateix lloc els alumnes de 2n d’ESO, amb la col·laboració tambéd’algunsde l’escola han preparat un espectacle de playbackque, com ells mateixos ens explicaven, girarà al voltant del món del cinema.
El diumenge seran els alumnes de l’Escola de Música Municipal, els que faran un concert audició. El seu director, Marc Subirats ens avançava que cada professor prepara una peça segons la seua corda que després s’interpretarà conjuntament amb temàtiques, bàsicament nadalenques.
Finalment, el dilluns i vigília de Nadal, l’activitat es centrarà en una xocolatada i cercavila musical a la plaça Cid i Cid, organitzada pels alumnes de 2n de batxillerat del nostre institut i un parc infantil que es muntarà al mateix lloc amb inflables, taller de treballs manuals i Caga Tió gegant.

Santa Bàrbara inicia el curs amb un increment d’alumnes a l’Institut i amb un descens de matrícula a l’Escola

L’institut oferirà una línia més d’ESO, comptarà amb 31 professors i un total de 298 alumnes, mentre que l’escola perd vint alumnes i mig mestre.
L’escola també estrena nou horari i impartirà les classes entre les 9 i les 12:30 i les 15 i 16:30h

Rafel Roig, director IES Les Planes

Alfred Paredes, director Escola Jaume Balmes

(J.Roig/T.G.).- A Santa Bàrbara el curs comença a l’escola amb menys alumnes i amb un nou horari escolar. Tot i que ampliarem la informació en els dies vinents, avui podem avançar, tal com explicava a la nostra emissora el director de l’Escola Jaume Balmes, Alfred Paredes, que enguany l’escola ha tingut una reducció docent d’un 0,5 i una pèrdua de 20 alumnes menys, respecte al curs anterior.

Una altra de les novetats, no exempta d’una certa polèmica, és l’estrena del nou horari escolar, que el director del centre afirmava és l’estàndard del Departament i el que va estar aprovat per majoria al Consell Escolar. Així els alumnes enguany rebran les classes al matí de 9 a 12.30 h. i a la tarda de 15 a 16.30 h

L’IES Les Planes obre també portes avui per als alumnes de Secundària i el divendres o farà per als de batxillerat. El director del centre, Rafel Roig informava també que enguany es comença amb una línia més de 1r d’ESO i amb 31 professors.

El nombre d’alumnes matriculats enguany torna a situar-se en xifres properes als 300 alumnes, concretament, hi ha 253 alumnes a secundària i 46 a batxillerat, en total 298, una vintena més també que en cursos anteriors.

El calendari escolar enguany marca les vacances de Nadal des del 22 de desembre al 7 de gener de 2019, i les de Setmana Santa entre el 13 i el 22 d’abril de 2019, tots dos inclosos.

L’escola de Santa Bàrbara organitza una acció de Donació de Sang

Grup d’alumnes de 6é B de l’Escola Jaume Balmes ,encarregats de participar a l’entrevista a la ràdio. (Foto: T.G.)

Es tracta d’una activitat inclosa dintre del programa “Aprenentatge i Servei” i es durà a terme el divendres dos de març.

(J.Roig/ T.G.).- Per segon any consecutiu, l’Escola Jaume Balmes organitza un acte solidari per tal de sumar-se a la campanya de donació de sang, implicant als alumnes de sisè en l’activitat denominada “aprenentatge servei“, un enfocament educatiu que integra l’aprenentatge a través de l’experiència i el desenvolupament de la responsabilitat cívica dels estudiants, a través d’una acció que permet participar i donar un servei a la comunitat i per tant, els involucra en el seu aprenentatge i els capacita com a persones actives.
Enguany aquesta activitat es dura a terme al pati de l’escola, just d’aquí a una setmana, el divendres 2 de març, tal com explicaven a la nostra emissora els mateixos alumnes de sisè B.
Els escolars també explicaven de quina manera participen ells en aquesta activitat. En primer lloc han rebut informació a través de xerrades a càrrec de responsables del Banc de Sang perquè puguin conèixer la importància de la donació i del perquè és necessària. Després s’han dividit en grups per poder desenvolupar diferents tasques per promocionar i donar a conèixer la seua activitat, realitzant cartells, anuncis per a la ràdio o fins i tot un “power point” per divulgar-lo entre la resta de companys de l’escola.

Recordem que aquesta activitat, organitzada pels alumnes de sisè de la nostra escola, es durà a terme el divendres, 2 de marc, al mateix centre i entre les quatre i les vuit de la tarda. Els alumnes deien, a través de la nostra emissora, que els feia molta il·lusió participar en un acte tan important i necessari, a l’hora que animaven a tot el poble a colaborar.

L’escola proposa un nou horari per al curs vinent

Els mestres proposen retardar 30 minuts l’horari de sortida al matí que s’avançaria a la tarda.

Creuen que això optimitzaria el rendiment dels alumnes, que treballen millor als matins.

Des de l’AMPA ja han anunciat que hi votaran en contra.

(J.Roig/T.G.).-El nou equip directiu de l’escola Jaume Balmes ha presentat a l’AMPA del centre la proposta d’un nou horari escolar que s’aplicaria a partir del curs vinent, en cas de prosperar la iniciativa.
El claustre de professors va aprovar presentar al Consell Escolar un horari que aniria de les 9 a les 12.30  al matí i de les 15 a les 16.30 a la tarda, retardant 30 minuts la sortida pel matí respecte de l’horari actual i avançant l’hora de sortida.
Aquest canvi permetria optimitzar el rendiment dels alumnes, ja que segons explica Núria Gaya, membre de l’AMPA, “els infants rendeixen més al matí que no pas a la tarda”.

Aquesta proposta va ser rebutjada per un 56% dels assistents a l’assemblea de l’Ampa, mentre que un 30% hi va votar a favor i un 13% es va abstenir. Des de la entitat però, es plantegen la representativitat que pot tenir aquest resultat a l’hora de defensar-lo, tenint en compte que d’un col·lectiu de 550 pares i mares, solament un 10% van assistir a l’assemblea.

Així doncs, el tema del nou horari queda pendent que s’acabi aprovant o no al Consell Escolar, on hi ha representat el claustre de mestres, l’Ampa i l’ajuntament. Recordem que la proposta va ser presentada pels mestres, que els pares ja han anunciat que hi votaran en contra, i per tant cal estar atents a lo que es pugui decidir en aquesta votació final.