Entrades

L’Escola de Música de Santa Bàrbara participa a Emusik

el nostre mati1

Es tracta del Festival Europeu d’Escoles de Música que se celebra aquest cap de setmana a Sant Sebastià.
L’Escola de Música “Germans Flarets” oferirà concerts a Elgoibar i MutrikuL’Escola de Música “Germans Flarets” oferirà concerts a Elgoibar i Mutriku.

(J.Roig).-Sant Sebastià i altres 58 localitats basques, es convertiran entre el 4 i el 7 de maig en l’escenari de més de 120 concerts que oferiran prop de 8.500 alumnes i alumnes d’escoles de música de tot Europa, entre altres la de Santa Bàrbara, amb motiu de la celebració de EMUSIK, el Festival Europeu d’Escoles de Música, organitzat per l’Associació Europea d’Escoles de Música .
L’expedició de l’Escola de Música Germans Flarets” de Santa Bàrbara, formada per 52 persones, entre alumnes i familiars, emprenen avui el viatge fins a Markina-Xemein, el poble de la província de Biscaia on s’allotjaran i on, com explicava el director de l’Escola, Marc Subirats, oferiran un primer concert, fora del programa i a petició de les autoritats locals.
El 6 de maig tindrà lloc la inauguració oficial al recinte de la plaça de bous de Sant Sebastià i consistirà en una trobada de tots els alumnes de música, entre locals i arribats d’altres països d’Europa, que fusionaran música i dansa amb un repertori que inclourà, entre altres peces musicals, la Marxa de Sant Sebastià, l’himne d’Europa i una cançó composta expressament per a Emusik.

La tarda del mateix dia 6 començarà el plat fort del festival quan, cadascuna de les escoles de música europees participants, oferirà dos recitals a dues seus diferents. La nostra escola actuarà divendres per la tarda i conjuntament amb altres participants provinents d’Alemanya, Suïssa i Terol a Mutriku i el dissabte ho faran a Elgoibar. El director de l’escola planera aclaria que interpretaran dues peces conjuntament i desprès cada grup farà un petit concert.
El festival arribarà a la seva fi la tarda del dissabte 7, amb una festa cloenda oberta a tothom a partir de les 20:00 a Sagüés. Hi haurà dues actuacions, la primera a càrrec d’una Big Band creada expressament per a aquesta ocasió i formada per alumnes de les escoles locals a les quals se sumaran convidats els de l’escoles invitades. Emusik acabarà amb una gran festa per a tots els participants i una sessió de DJs.

L’Escola de Música de Santa Bàrbara, a la corda fluixa

thescola

Edifici de l’Escola de Música “Los Flarets” de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Tot i les dificultats econòmiques, l’Escola aguanta gràcies a l’ implicació de l’ajuntament que avança els diners de les subvencions que tindrien que rebre de la Diputació.
El director de l’Escola diu que la continuïtat del centre depèn de l’ implicació dels mestres, els pares i l’administració.

(J.Roig).– A finals del 2013 i segons informacions aparegudes a diferents mitjans de comunicació un centenar de les 180 escoles de música municipals que hi ha a Catalunya estaven passant serioses dificultats per poder seguir endavant si no els arriba la subvenció de 230 euros per alumne promesa per part del Govern. Fonts del departament d’Ensenyament van reconèixer el novembre passat que era difícil mantenir aquestes ajudes en els pressupostos del 2014 perquè les seves prioritats eren les llars d’infants, els conservatoris i els estudis artístics.
Sis mesos desprès la situació sembla que no ha canviat gaire, al menys a l’Escola Municipal de Música de Santa Bàrbara

Marc Subirats, director de l’escola planera, explicava a la nostra emissora que, per intentar evitar tancaments i garantir la sostenibilitat dels centres, l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), entitat on hi ha adherides 110 escoles, va convocar una assemblea extraordinària el 23 de desembre de l’any passat en què, sense donar una solució definitiva al problema del finançament d’aquestes escoles, si que se’n va proposar una de transició fins que la Generalitat poguera tornar a regularitzar els seu compromís. La fórmula era que les Diputacions es fessin càrrec de l’aportació a les Escoles, però, de moment, tampoc ha donat resultat i la situació en la que es troba l’Escola de Música de Santa Bàrbara segueix essent precària. “És penós, ja ens trobàvem en una situació precària i ara encara hi estem més. És insostenible, no podem tenir Escoles de Música si no hi ha recursos”, es lamentava Subirats.

Per la seua banda, Paco Casado, el president de la Unió Musical Jaume Balmes, deia que tot i les dificultats per subsistir econòmicament,”anirem aguantant” gràcies a la voluntat de l’ajuntament de Santa Bàrbara. Casado deia que la Diputació encara no ha pogut fer efectiva la subvenció aprovada i corresponent a l’any passat, però que l’ajuntament mensualment els va avançant els diners amb una clara voluntat de que l’escola no desaparegui.

Tornant al director de l’escola, Marc Subirats , deia que la continuïtat del centre, tot i la situació de precarietat esmentada, no perilla gràcies a la voluntat dels pares dels alumnes, els mestres i l’ajuntament.”Si tot hom s’implica, penso que no hi ha perill”, advertia el director.

L’Escola de Música de Santa Bàrbara celebra les seues pròpies Jornades Culturals

ESCOLA-MUSICA-2009-SETEMBRE1

Façana de l’escola de música de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

Van començar dilluns amb una sessió oberta de ioga
Les Jornades organitzades per l’ajuntament començaran la propera setmana, però els músics planers les avancen per tal de no perjudicar la planificació del curs que preveu exàmens el proper mes de Maig

(J.Roig).-L’Escola Municipal de Música Germans Arasa “Los Flarets” de Santa Bàrbara està celebrant aquesta setmana les jornades culturals, com és habitual, avançant-se uns dies al començament de les Jornades Culturals que el municipi iniciarà el proper 18 d’Abril. Marc Subirats, director de l’escola, justificava aquest avançament explicant que és necessari per tal de no perjudicar la planificació del curs, la coincidència de les Jornades amb els dies de Pasqua i els imminents exàmens, previstos per al proper mes de Maig.
Les Jornades de l’Escola de Música van començar dilluns amb una sessió oberta de ioga, segons Marc, perquè és una pràctica que permet treballar la respiració i la relaxació dels músics abans de l’ interpretació. Ahir dimarts es va fer la primera audició amb el alumnes de percussió i alumnes llenguatge a la que hi segueix avui la de saxo i flauta travessera.El dijous està programada l’audició d’instruments de vent metall i clarinet i finalment el divendres es clouran les jornades amb l’audició de piano, oboè i alumnes música de cambra.

Totes les audicions estan programades a les 18:30 i són obertes a tot el públic, duent-se a terme a la sala múltiple i d’assaig de l’escola de música. Recordar finalment que durant aquesta setmana no hi ha classes de música.

L ‘Escola de música “Els Flarets” de Santa Bàrbara prepara l ‘audició de final de curs.

capturada

Unió Musical Jaume Balmes (Foto:J.Roig)

Aquests deis està fent també els exàmens als alumnes que acaben el grau elemental a l ‘escola de música.

(J.Roig/T.G.).-Aquest proper dissabte 22 de juny i a partir de els sis de la tarda,el pati  de l ‘Escola de Música “Germans Flarets” de Santa Bàrbara ,acollirà el concert audició que posarà el punt i final al present curs.
Marc Subirats,director de la Unió Musical Jaume Balmes deia que els alumnes de primer  ja  faran la seua intervenció amb instrument,mentre que els mes petits  han preparat una actuació de cant i dansa. L ‘audició acabarà amb l’ intervenció dels músics per famílies d’ instruments.

Subirats també ens deia que aquests dies a l ‘Escola de Música s ‘estan duent a terme els exàmens finals dels curos de grau elemental que donen accés al grau mitjà i també són el pas previ per poder accedir a la “banda gran”.
El director de l ‘escola de música planera  també  deia que enguany el nombre  d’ alumnes s’  ha mantingut  i  es mostrava satisfet perquè,encara que lentament i amb retard,van arribant part de els subvencions concedides  per ser escola municipal,la qual cosa alleugera un poc l ‘ajustada situació econòmica que travessa l ‘entitat.

Marc també volia mostrar el seu agraïment a la Diputació de Tarragona en nom de la Unió Musical Jaume Balmes  per l’ ajut econòmic  rebut per a poder comprar un instrument de percussió ,concretament un bombo de concert,valorat  en uns 2.000 euros  i del que podran disposar  a partir de finals d ‘aquest mes de juny.