Entrades

En marxa els tres primers punts expenedors de bosses per a canins a Santa Bàrbara

expenedros 1a_EDITORA9808EDITORA_6762Des de la regidoria de Medi Ambient s’espera que aquesta mesura, sumada al repartiment de kits canins que es va fer mesos enrere,  ens faci  reflexionar a tots plegats per què hem de destinar diners dels nostres impostos per invertir en civisme urbà.

Si la mesura té una bona resposta, no es descarta, en un futur, instal•lar-ne més per diferents punts del poble

(J.Roig/T.G.).-Seguint amb la campanya encetada l’any 2013 per tal d’intentar conscienciar als propietaris de gossos per millorar l’actitud incívica d’alguns d’ells, en no complir la normativa que obliga a recollir les dejeccions dels animals quant els treuen a passejar, des de la regidoria de Medi Ambient de Santa Bàrbara, a finals del passat mes de Desembre es van instal•lar tres expenedors de  bosses per a canins per tal de seguir donant facilitats per a que aquestes conductes puguin millorar ja que, segons la mateixa regidoria, “l’ús de bones pràctiques en quant als nostres gossos, no és una de les coses que els planers puguem treure pit”.
Eric Bel, regidor responsable de Medi Ambient, explicava que desprès de la valoració positiva que s’ha fet  per part  de la majoria d’usuaris del repartiment de kits canins que es va fer en la campanya anterior (bosses petites més carcassa), ara es vol complementar amb l’instal•lació d’aquests tres  punts expenedors de bosses per a que els usuaris tinguin més facilitats a l’hora de mantenir els carrers del poble, nets de les dejeccions dels seus gossos. “Si se’n fa un bon us, se’n instal•laran més”, afirmava Bel.

Els punts on es troben aquests expenedors  de bosses són la plaça de la Rúbia, el Parc de la Independència ( a la zona de l’Institut) i a la zona de les Escoles. A aquests llocs les persones que passegen les seves mascotes podran agafar una bossa per tal de recollir els excrements que el seu gos fa pel camí.
Des de la regidoria s’afirma esser conscients que hi ha molts usuaris que fan ús de bones pràctiques i que aquesta mesura no els vindrà de nou, però també entenen que hi ha usuaris que encara no saben com i perquè han de recollir els excrements que deixa el seu gos pel poble, per això s’espera que aquestes petites accions ens facin reflexionar a tots plegats per què hem de destinar diners dels nostres impostos per invertir en civisme urbà.

En marxa les XXI Jornades Esportives a Santa Bàrbara

capturadaEnguany el lliurament de premis es farà a la Pça. Rota de l’Alto per poder veure una exhibició de patinets, davant l’imminent inauguració de l’skatepark que està acabant de construir el nostre ajuntament.
El club de twirling ha preparat també una exposició amb motiu del seu 40é aniversari que es podrà veure, a partir de diumenge, al Museu de la Vida a la Plana

(J.Roig/T.G.).-El passat dissabte, amb la setena edició del Torneig de futbol Vila de Santa Bàrbara donaven inici les Jornades Esportives que es perllongaran fins el dijous 10 de juliol, ja a les portes del començament de les Festes Majors.
Eric Bel, regidor d’esports de Santa Bàrbara, tot i reconèixer que hi ha pocs canvis en quant al programa d’anys anteriors , si que destacava l’ implicació de les diferents entitats esportives del municipi per poder aconseguir fer un programa complert i atractiu, del que destacava una de les activitats més immediates, concretament l’exhibició de twirlig que el club local oferirà al pavelló d’esports municipal aquest proper dissabte i l’exposició que el mateix club ha preparat amb motiu del seu 40é aniversari i que es podrà visitar a partir del diumenge dia 15 al Museu de la Vida a la Plana. Bel també recordava que el dilluns començava el torneig de frontó i que el dissabte abans de Sant Joan començarà la temporada a les piscines municipals.

Una de les singularitats d’aquestes XXI Jornades Esportives és que es clouran a la Plaça Rota de l’Alto, és a dir a la plaça on està ara ubicat l’edifici del mercat, ajuntament i emissora. El motiu que ens donava Bel és que s’aprofitarà la clausura i lliurament de premis per veure una demostració amb scooters (patinets) a càrrec dels “Joves Raiders Planers” per tal de donar a conèixer a la resta de població aquesta modalitat esportiva, practicada cada cop més pels joves del poble, fins al punt de que l’ajuntament està acabant de construir un pista de skate a la nova Pça. de l’ Independència, on en un principi estava previst dur a terme aquesta acte. Finalment es va desistir de fer-ho allí davant l’incertesa de si estarà acabat per a aquell dia.

Les Jornades ens mostraran més d’una dotzena de diferents disciplines esportives de les que, el futbol, amb el començament de la lliga infantil de futbol sala el passat dilluns, n’és una de les més matineres. També el ciclisme, amb la Marxa Nocturna o de Lluna plena que organitza per a demà divendres la Unió Ciclista Santa Bàrbara amb el recorregut Xerta / Bot per la Via Verda.

L’ajuntament de Santa Bàrbara segueix fent esforços per tenir un poble més net.

dei

Detall de la deixalleria municipal de Santa Bàrbara (Foto:J.Roig)

L’ús de la deixalleria municipal també ha experimentat un augment i la campanya de recollida de deposicions canines ha tingut una resposta acceptable.
El regidor de Medi ambient recorda també que hi ha un servei mensual de recollida de voluminosos i 5 punts de recollida de piles repartits per diferents edificis municipals i establiments del poble

(J.Roig/T.G.).-No fa gaires dies ens congratulàvem de la bona noticia de que al nostre municipi, la taxa de recuperació bruta de deixalles era del 55 %, 5 punts més que a la mitjana comarcal, una bona dada, encara que lluny de l’objectiu final que és el d’apropar-nos al 75 per cent de recuperació de la brossa que generem.

La regidoria de Medi Ambient, a part de felicitar a la població per aquestes dades i encoratjar-a a seguir en aquesta línia, volia destacar també el servei de la deixalleria municipal que també poc a poc va obtenint millors resultats. Eric Bel, el regidor de Medi ambient del nostre poble, deia que estem adquirint el bon hàbit d’us d’aquest servei i que això es força important perquè “tot lo que es porta a la deixalleria municipal, no es llença als abocadors incontrolats”, deia.

Bel també recordava que hi ha un servei de voluminosos que un cop al mes i prèvia notificació a l’ajuntament, passa a recollir pels domicilis particulars , aquells estris que pel seu volum o característiques,l ‘usuari no pot portar al centre municipal.
El regidor de Medi Ambient deia sentir-se prou satisfet dels resultats de la recentment iniciada campanya de recollida de les deposicions canines , tot i que cal millorar-ho, ha estat molt ben rebuda per la població, segons es podia deduir de les felicitacions rebudes per l’iniciativa.

Eric Bel incidia també en el tema de la recollida de piles, recordant que hi ha 5 contenidors repartits per diferents edificis públics i també per algun establiment susceptible de generar aquest tipus de residu, concloent que, com tots els anys, està preparant una campanya mediambiental local recordatori, per seguir intentant que el nostre poble sigui cada cop un poble més net.

Reciclem més, però cal fer-ho millor.

CONTENIDORS--300x225A Santa Bàrbara la taxa de recuperació de deixalles està 5 punts per sobre de la mitjana comarcal.

Des de la regidoria es diu, ” ho estem fent bé, però cal millorar alguns aspectes, com per exemple el reciclatge dels impropis”

(J.Roig/T.G.).-La regidoria de Medi Ambient de Santa Bàrbara ha presentat les dades del balanç de la gestió de recollida selectiva que hem fet els veïns del municipi el darrer any.
Eric Bel, responsable de la regidoria, explicava a La Plana Ràdio que, en general, estem en la línia d’anys anteriors i que encara que ho estem fent bé, cal millorar alguns aspectes, com per exemple el reciclatge dels impropis, és a dir, aquelles matèries que es dipositen en els contenidors que no els hi pertoca, com per exemple tirar plàstics al contenidor de la matèria orgànica.

Tot i això cal destacar que la taxa de recuperació bruta de Santa Bàrbara és del 55 %, 5 punts més que a la mitjana del Montsià i que entre les fraccions més reciclades hi trobem el vidre del que es recupera aproximadament el 75 per cent del consum que es genera d’aquest material. També cal destacar la recuperació d’envasos i la fracció orgànica.
En quant a la producció de residus per càpita és de 1’1 quilos per habitant i dia, o lo que és lo mateix, 405 quilos per persona i any lo que ens situa un 17 % per sota de la mitjana catalana i un 11 % al Montsià.
Bel també explicava que, comparativament respecte de l’any 2012, els planers i planeres hem generat una disminució significativa en la producció de residus que generem, concretament, el 2013 vam generar un 7% menys de residus que l’any anterior, especialment a disminuït l’orgànica, un 13% menys i el vidre un 5% menys. Una disminució que s’explica en part pel fet que ha continuat disminuint també el consum.
Per finalitzar, Bel volia fer palès que tot i que en general la taxa de recuperació del 55% és pot considerar acceptable ja que esta 15 punts per sobre de la mitjana catalana, no ens hem de relaxar per mirar de poder assolir els objectius de recuperació per als propers anys que es situarien al voltant del 75 per cent, 20 punts per sobre del nivell actual.