Entrades

La Cooperativa de Godall presenta l’oli d’empeltre

L’oli d’empeltre o aragonès, una varietat minoritària de la qual només se’n pot elaborar els anys de molta producció.

(L.P.R) L’interès que en l’àmbit gastronòmic desperten els olis monovarietals, ha portat a la Agricola Catalana i Secció de Crèdit de Godall, a produir una nova varietat d’oli.

L’oli d’empletre és fruitat madur, amb notes florals, madures i un toc picant en boca.

No és el primer cop que la Cooperativa de Godall elabora olis poc habituals, per la poca producció dels seus arbres, se n’han fet d’una altra varietat anomenada godallera exclusiva de la zona.

Els olis monovarietals més habituals són el morrut, sevillenc, farg , picual, que solen ser els majoritaris i més consumits.

La Cooperativa de Godall aprofita aquestes varietats minoritàries o més desconegudes , per fer-ne una producció reduïda d’unes 200 ampolles i presentar-la amb motiu de la seva fira de l’Oli i l’espàrrec que aquest any tindrà lloc els dies 9 i 10 de març.