Entrades

Comencen els treballs de desallotjament de l’edifici de l’ajuntament vell de Santa Bàrbara

IMG_20160405_094307

Estat actual de l’interior de les dependències municipals a l’antic edifici de l’ajuntament de Santa Bàrbara. (Foto: J.Roig)

S’està seleccionant i guardant tots els elements d’interès que es conservaven a l’edifici, alhora que s’enderroca els barandats i parets interiors.

També s’està traslladant documentació al arxiu comarcal i caldrà reubicar l’emissor de la ràdio municipal.

(J.Roig/T.G.).-L’equip de govern de Santa Bàrbara ha decidit aprofitar els episodis de pluja, habituals en aquesta època de l’any, per tal de que els operaris de la brigada que treballen a l’exterior comencin a “buidar” l’edifici de l’ajuntament vell.

Per això i segons que explicava a la ràdio municipal el regidor de Governació, Antonio Olles , com que la previsió és la de començar les obres de restauració de l’edifici el proper mes de Setembre, prèviament, cal assegurar-se de que no hi quedi res de valor o que calgui conservar, per lo que s’està fent una selecció que, de moment, quedarà guardada al magatzem municipal i també als baixos de l’edifici que ha facilitat la Comunitat de Regants del Canal Xerta-Sènia.
Paral•lelament , els treballadors de la brigada municipal també aprofiten els dies de pluja per començar l’enderroc interior de l’edifici del que es conservarà solament la façana exterior.
L’ajuntament planer està treballant també, coordinat amb l’Arxiu Comarcal del Montsià, per tal de traslladar-hi la resta de documentació que quedava al vell edifici, on també hi queda encara l’emissor de la ràdio municipal, que també es tindrà que canviar d’ubicació amb motiu de les obres. Olles deia que s’estan valorant diverses opcions en quant a la nova ubicació de l’emissor. Una opció seria  allotjar-lo al campanar, on ja hi ha les antenes, o bé al recinte del nou dipòsit municipal d’aigua, amb lo que es guanyaria alçada, al mateix temps que es podria el.liminar un element radioelèctric del centre del casc urbá.

L’equip de govern de Santa Bàrbara diu que Unitat Planera fa “demagògia fàcil” des de la ràdio municipal.

alfred

Alfred Blanch, a La Plana Ràdio (Foto:LPR)

UP proposava rebaixar dies de festes majors i de bous per tal d’adaptar els pressupostos que s’hi destinen a l’actual context de crisi.

En resposta a la queixa de que no els deixen participar en la confecció del programa de festes, des de CiU també denuncien que la majoria de vegades no acudeixen a les juntes  informatives de portaveus.

(J.Roig).-El primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Santa Bàrbara a contestat les declaracions que la setmana passada feia a l’emissora municipal el grup d’ Unitat Planera reclamant, per un costat, una reducció dels dies de festes majors i per altre, la denúncia de que l’equip de govern no els deixa participar en la confecció d’un programa d’actes que es presenta a l’aprovació del ple, ja tancat.

Alfred Blanch els ha retret (també des de la ràdio municipal), que estiguin fent una demagògia fàcil amb aquest tipus de declaracions a la ràdio, quan en realitat moltes vegades no acudeixen a les juntes de portaveus ni tampoc demanen informació, quan saben que tots els dijous, els membres de l’equip de govern, es reuneixen a l’ajuntament i podrien aprofitar per fer i debatre les seues propostes.

Blanch també responia a la proposta feta per UP de rebaixar els dies de Festa Majors a cinc, per tal d’adaptar la despesa al complicat context econòmic que estem travessant, dient que, se suposa que si es demana rebaixar els dies de festes, és per rebaixar  també el pressupost que s’hi destina. “Dons els darrers sis anys el pressupost que es destina a les Festes Majors s’ha rebaixat més d’un 50 %, passant dels 240 o 250 mil euros als 100.000 que s’hi dediquen en l’actualitat. Les declaracions d’UP em semblen gratuïtes i irreflexives” etzibava el regidor de CiU.

Blanch també confessava que li feia gràcia l’argumentació de l’oposició, que diuen adonar-se’n ara de que hi ha gent al poble que s’ ho esta passant malament, “quan els darreres anys, cada dia hi ha gent al despatx de l’alcalde demanant feina o algun tipus d’ajut…ja fa dies que es veu que hi ha un sector del poble que està patint les conseqüències de la crisi, no és d’enguany ”, els hi retreia.

L’ escola “Jaume Balmes” també organitza les seues Jornades Culturals.

DSCN2490

Visita dels escolars el curs passat (Foto LPR)

Avui i demà els alumnes del centre gaudiran d’ un total de 24 activats diferents
L ‘ edifici de l ‘ajuntament i l ‘emissora municipal rebran la visita dels alumnes de segon

(J.Roig).-Avui i demà l ‘escola  del nostre poble  canviarà la seua habitual activitat lectiva  per un altra de més desenfadada al participar també  de les Jornades Culturals que està vivint Santa Bàrbara des del passat cap de setmana.
I és que,com tots els anys, l ‘escola Jaume Balmes organitza les seues pròpies  jornades amb un seguit d ‘actes que s ‘en surten de l ‘habitual rutina educativa per proposar als alumnes fins a un total de 24 activitats diferents  que es duran a terme al centre entre dijous i divendres.
Segons ens explicava el director de l’escola, Cèsar Roig, totes aquestes activitats, dirigides als alumnes de pàrvuls fins a sisè han estat coordinades pel cap d ‘estudis i aniran des de la visita dels mossos d ‘esquadra o els bombers,a diferents tallers sobre temàtiques diferents,música o fins i tot la xerrada d’ una veterinària per als més petits.
De fet, la mateixa emissora municipal des de la que us parlem, estarà inclosa dintre d ‘aquest ventall d’ activitats ja que els alumnes de segon  visitaran demà divendres  l ‘ajuntament per conèixer el funcionament  de la casa consistorial i els seus departaments,entre els que s’ inclou la ràdio.
El director de  l’escola destacava de les jornades culturals que organitza el centre que,tot i  l’ ajustada disponibilitat econòmica s’ ha procurat oferir a l ‘alumnat el màxim d ‘activitats possibles.

La Plana Ràdio enceta temporada el 24 de Setembre.

Part del col•laboradors de La Plana Ràdio assistents a la reunió del curs 2011-12 (Foto:Josep Ramón)

Avui es fa l’ habitual reunió de col•laboradors.

L’ hora d’ inici del directe s ‘avança a les 8 del mati i s ‘estableix una franja estable de programació compartida amb Emute.

(J.Roig).-Com és tradició ,pràcticament des dels seues inicis,ara a fet 17 anys ,La Plana Ràdio ofereix a la seua audiència dues programacions clarament diferenciades en els seues continguts segons que sigui estiu o la resta de l’ any.

Tenint en compte  que els gairebé 30 col•laboradors amb que compta la ràdio del nostre poble s ‘encarreguen de bona part de la programació de l ‘emissora ,arribant l ‘estiu es prenen un descans que l ‘emissora aprofita per oferir a la seua audiència una programació més “tova”,musical i estiuenca però que, a partir del 24 de Setembre, tornarà a reprendre amb el seu vigor i dinàmica habitual fins a principis de juny del 2013,encara que el dilluns 17 ja hi començarà ha haver-hi algun petit canvi.

De moment podem avançar que la nova  programació que  s ‘esta preparant mantindrà molts dels seus espais habituals,tenint en compte que gaudeixen de les preferències dels oients,però,al mateix temps, comptarà amb algunes novetats que desvetllarem la propera setmana,encara que podem avançar que  l’ inici de la programació en directe s ‘avançarà mitja hora ( a les 8 en lloc de les 8:30) tot i que també acabarà un hora abans de lo que ho feia la temporada passada (a les 21 en lloc de les 22 h.)

Finalment podem avançar també que la nova programació amplia i  “oficialitza” la franja de programació Emute,es a dir la que emeten conjuntament i a la mateixa hora les sis emissores que formen actualment l ‘associació d’ emissores municipals del territori .Aquesta franja anirà ,de dilluns a divendres ,des de les 19 a les 21 h.  i inclourà,a banda de l ‘habitual Informatiu Emute,diferents produccions de totes les emissores.Aquesta programació compartida es manté a les 13h. per oferir l’ habitual informatiu en la seua primera edició.

Per acabar ( i és molt important) recordem a totes les col•laboradores i col•laboradors que avui  dimecres a les vuit de la tarda tindrà lloc l’ habitual trobada / reunió per presentar la proposta de programació  per a ser debatuda i aprovada ,si s ‘escau. Per això és imprescindible que assistiu a la convocatòria que serà presidida pel regidor de Noves Tecnologies  i Comunicació Antonio Ollés i coordinada pel director de l ‘emissora Josep Roig