Entrades

Campredó és tornarà a mobilitzar per reclamar un altre traçat de l’autovia A-7

Captura de pantalla 2013-05-29 a las 14.10.55

El president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja (Foto:La Marfanta)

(LaMarfanta).- Segons que pode m llegir a la publicació digital “La Marfanta” el president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja, diu que convocarà les entitats i associacions del poble per fixar l’estratègia que cal seguir després que el govern de l’Estat haja aprovat la declaració ambiental del traçat de l’autovia A-7. Una infraestructura que, si ningú ho impedeix, acabarà passant i suposant una barrera de 12 metres d’altura entre Campredó i el nucli de població de Font de Quinto.
Recordem que el passat mes d’ Abril  es feia pública la noticia de  la declaració d’impacte ambiental (DIA) favorable del tram entre el Perelló i la Jana, tràmit necessari perquè el Ministeri de Foment puga tirar endavant la redacció dels projectes i la construcció de la nova infraestructura, quan tinga disponibilitat pressupostària. Per això, Sanahuja ha lamentat que el govern estatal no vulga escoltar el territori, i que haja decidit mantenir un model de planificació de les infraestructures anterior a la crisi econòmica.
Sanahuja ha assenyalat que Campredó i Tortosa seguiran negociant amb Foment per intentar trobar un traçat alternatiu, tot coordinant-se amb els diputats catalans a Madrid. Però ha advertit que si finalment no se’n surten i el govern de l’Estat decideix tirar endavant aquest traçat de l’A-7, caldrà prendre mesures més contundents. El president de l’EMD ha demanat més respecte per a un nucli de població de més de 1.200 habitants. Com a mínim, el mateix respecte que tindran la flora i la fauna del barranc de la Galera.

Per tot plegat, Sanahuja ha remarcat que, més enllà de les gestions polítiques i administratives que encara es poden fer, la seua intenció és convocar les entitats de Campredó per planificar futures accions. En aquest sentit, ha recordat que fa uns anys van tallar l’autovia de Tortosa a l’Aldea, i que ara potser ha arribat el moment de plantejar altres fites.

Bel demana tranquil·litat als veïns de l’EMD de Jesús mentre es busca una solució per al pou de subministrament d’aigua

Foto: EMD Jesús-ACN

L’Ajuntament de Tortosa ha habilitat un punt de subministrament d’aigua potable gratuïta després de detectar nivells de sorra no permesos a la xarxa.

(ACN).-L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat “que no es creïn falses alarmes” després dels problemes de subministrament d’aigua potable a l’EMD de Jesús i que s’hagi prohibit utilitzar l’aigua per a usos de boca i per cuinar després de detectar nivells de sorra no permesos a la xarxa. L’Ajuntament ha habilitat un punt amb sis sortidors d’aigua potable a la

Pèrgola de Jesús per subministrar gratuïtament als veïns mentre duri la restricció de consum d’aigua potable de l’aixeta.

Bel ha explicat que aquesta setmana es provaran algunes solucions per evitar, en últim extrem, haver de crear una connexió directa amb la xarxa de Tortosa. Mentrestant la prohibició es mantindrà per precaució.

Després d’un comunicat de l’Associació de Veïns Jesús-Catalònia on asseguren que els nivells de sorra detectada a l’aigua de l’EMD “són alarmants” i on es queixen de manca d’informació, l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha demanat tranquil·litat davant una problèmatica per la que s’estan buscant solucions. “No és moment de crear falses alarmes, no s’ha detectat cap problema en cap moment en aquests dies i no es pot crear una falsa alarma quan no toca”, ha dit Bel. Per a l’alcalde l’actitud de l’Associació de Veïns “no és molt responsable” però ha evitat entrar en polèmiques.

Com ha explicat Bel, el fet que Jesús tingui un únic pou de subministrament ha estat la causa d’aquesta prohibició i limitació de l’ús de l’aigua de les aixetes que es va comunicar divendres. L’increment de la presència de sorra a l’aigua ha estat conseqüència d’un despreniment de terres en el pou de subministrament d’on surt la canonada de distribució per a una població de prop de 4.000 veïns. L’alcalde ha lamentat que no hi hagi a Jesús un subministrament alternatiu que evitaria la situació actual. Per aquesta raó s’ha planificat un nou pou per la població per evitar que no es repeteixi una situació semblant en el futur.

Mentre però caldrà estudiar solucions durant aquesta setmana. L’alcalde ha explicat que es provarà de fer servir un aparell que reguli l’extracció de l’aigua del pou afectat pel despreniment i que ho faci amb menys intensitat de manera que no arrossegui amb l’aigua tanta sorra, així com altres mesures. La última solució plantejada seria la connexió directa de l’EMD de Jesús amb la xarxa de Tortosa, una obra llarga i costosa.

Davant la petició de l’Associació de Veïns de no haver de pagar la factura de l’aigua d’aquest primer trimestre de l’any, l’alcalde de Tortosa ha recordat que s’ha facilitat un punt d’abastiment amb aigua potable gratuïta, al costat del canal, a la Pérgola, “per poder minimitzar l’afectació a la població i evitar que hagin d’anar a comprar aigua”. Bel però ha apuntat que la factura s’haurà de pagar tenint en compte que l’aigua de l’aixeta es pot fer servir per a altres usos que no siguin els consum directe de les persones.

L’EMD de Campredó vol la cessió de l’antiga estació

Sanahuja també té com a objectiu la construcció d’una carretera nova fins al Delta i una llar d’infants

Un cop constituïdes les entitats municipals descentralitzades (EMD) de Campredó i de Bítem, la feina més urgent de les juntes gestores serà redactar un primer pressupost i treballar en el traspàs de competències i de personal que haurà de fer l’Ajuntament. “Ara ens hem de posar a treballar per consolidar l’EMD”, va assenyalar Joan Sanahuja. Amb tot, el president de la junta gestora de Campredó va afegir-hi que el seu objectiu prioritari serà aconseguir la cessió de l’antiga estació de Renfe, un edifici en desús que, un cop rehabilitat, es podria convertir en la seu institucional de la nova EMD i en un casal. El Punt

Llegir més

Dia històric a Campredó i Bitem que assoleixen la fita d’esdevenir Entitat Municipal Descentralitzada

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el ja president de l'EMD de Campredó, Joan Sanahuja; i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, després de la votació d'elecció del president.(Foto ACN)

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, lloa el procés dut a terme per l’Ajuntament de Tortosa per constituir les EMD de Campredó i Bítem

(ACN).-El casal Francesc Llop de Campredó  es va quedar  petit aquest divendres passat  per seguir la constitució de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD). El ja president de l’EMD de Campredó, Joan Sanahuja, va qualificar el dia com a ‘històric’animant  a tot el poble a deixar enrere lluites internes i a treballar amb ‘coratge’ i ‘decisió’. La constitució de l’EMD de Campredó va compatar  amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que va lloar el procés dut a terme per l’Ajuntament de Tortosa. ‘És un referent a exportar d’un procés participatiu i de gestió molt ben portat, que a més permet apropar la política i els serveis als ciutadans’, deia A la tarda, va ser el torn de l’EMD de Bítem.

Entre els reptes que s’ha marcat el primer president de l’EMD de Campredó són els de la cessió, per part d’Adif, de l’antiga estació de tren, el nou vial de la carretera entre Tortosa i Amposta, així com important esforços en el camp de la cultura i el foment de les tradicions del poble. Així mateix, Campredó continuarà batallant perquè el Ministeri de Foment accepti canviar el traçat que preveu l’estudi informatiu de l’autovia A-7 i que trinxa el poble.

L’EMD de Campredó està integrada per 6 representants de CiU i 3 del PSC.

El mateix divendres a la tarda, al casal municipal, va ser el torn de la constitució de l’EMD de Bítem, on Josep Cugat n’assumeix  la presidència. A Bítem, hi ha 5 representants de CiU, i 4 del PSC. Amb tot, els socialistes han cedit un d’aquests representants al grup d’ICV.