Posts

Per a Esquerra Planera, la campanya per a les municipals del 2019, ja ha començat..

ep

Equip d’Esquerra Planera a les Municipals 2015 (Foto: E.P.)

 

El seu líder, Marc March, admet que al 2011 no van saber explicar el seu projecte d’unió d’esquerres i que, ara,  desprès de guanyar un regidor, cal segui treballant per aconseguir recuperar, per a les municipals del 2019, el vot esquerrà que apareix a altres comtesses electorals.

Aquesta legislatura, el  grup anuncia una oposició constructiva, però contundent i obre la possibilitat de votar  l’ investidura de Blanc si hi ha voluntat de donar un paper més participatiu a l’oposició.

(J.Roig).-El cap de llista d’Esquerra Planera, Marc March, en una primera valoració dels resultats de la seua candidatura, deia des de la ràdio municipal que més que recuperar, han guanyat un regidor. Recordem que el 2011 i amb el nom d’Unitat Planera solament aconseguien 2 regidors i el diumenge van aconseguir el tercer. March deia que al 2011, no van saber explicar el seu projecte d’unió d’esquerres i la gent no ho va entendre. Ara s’ha treballat d’un altra manera i amb gent nova i, òbviament, estan contents amb el resultat, tot i que cal segui treballant per aconseguir recuperar per a les municipals el vot esquerrà que apareix en altres comtesses electorals com les autonòmiques o estatals.
Per a que el projecte d’unió d’esquerres al municipi continuí creixent, March afirmava que la campanya per a les municipals del 2019 comença a partir d’avui, treballant per concentrar i convèncer aquest vot d’esquerres , alhora que el seu paper a l’oposició haurà de ser, constructiva, però més contundent que no ha estat fins ara.

En aquest sentit el cap d’EP deia que el mateix diumenge ja havia parlat amb Alfred Blanch per felicitar-lo a l’hora que aprofitava per demanar-li que en el seu mandat permeti un paper més participatiu a l’oposició, “perquè les nostres propostes, també són vàlides”, deia.

Respecte a si donaran o no suport a l’ investidura de Blanch com alcalde, Marc deia que el tema no s’ha debatut al seu grup, però aprofitava per enviar un missatge al candidat , “evidentment nosaltres estem oberts a parlar-ne”.

Blanch diu que no esperaran al dia 13 de Juny per a començar a treballar amb el nou equip convergent

alf

Candidatura de CiU a Santa Bàrbara (Foto:A.Blanch)

El proper alcalde de Santa Bàrbara valora els resultats del diumenge i diu que era conscient de que podien perdre un regidor.

Sempre que hi ha canvia de líder, hi ha una davallada de vot convergent, però es manté sempre entre els 950 i els 1200 vots.

(J.Roig).-Desprès de donar a conèixer els resultats de les eleccions municipals del passat diumenge, avui i des de La Plana Ràdio podem informar de les primeres valoracions i anàlisis que han fet els cap de llista de les dues formacions més votades.
En primer lloc, Alfred Blanch, el candidat de CiU a l’alcaldia de Santa Bàrbara, informava de que la jornada va transcorre sense incidents i amb una afluència de votants que va tenir algun pic cap al mig dia i també a la tarda tot i que la participació no va arribar al 64 %, tres punts menys que al 2011. Sobre aquesta qüestió Blanch admetia que tot i que el 60 per cent és un percentatge prou representatiu , aquesta lleu davallada podria estar relacionada amb el desencís que el votant té sobre la política en general, fet que també podria afectar de retruc a la municipal.
L’alcaldable convergent valorava també la pèrdua d’un regidor, respecte a les eleccions del 2011, afirmant que era conscient de que podia passar perquè, històricament, sempre que hi ha un canvi de líder a la formació ( i recordem que ell substitueix al fins ara alcalde, Jordi Boronat), hi ha una minva de vots. Els gairebé mil vots aconseguits està en la línia habitual que marca el votant nacionalista. “Sempre ens movem entre els 950 i els 1200 vots”, deia.
Blanc volia agrair a tot lo poble la participació a la jornada electoral i molt especialment al votant convergent, al mateix temps que aprofitava per a dir que, tot i que oficialment fins al dia 13 de juny el nou equip no serà operatiu, “a partir d’avui ens posem a treballar per a tota Santa Bàrbara”, concloïa.

Per enèsima vegada CiU revalida la majoria absoluta a Santa Bàrbara

20150525_095710

L’alcaldable de CiU a Santa Bàrbara, entrevistat aquest matí a La Plana Ràdio. (Foto:J.Roig)

Els nacionalistes perden un regidor, però es mantenen amb 7 com a la força més votada, mentre que Esquerra Planera en guanya un  i  passa  de dos a tres regidors. El PP aguanta i pot mantenir el seu únic edil.

(J.Roig).-Avui és dia de xifres. Segurament que a partir d’avui començarem també a tenir  valoracions respecte dels resultats obtinguts per les diferents formacions polítiques  que concorrien a les eleccions municipals que es van celebrar ahir, 24 de Maig.
En el cas del nostre poble, la candidatura de CiU, encapçalada per Alfred Blanch, tot i perdre un regidor dels vuit aconseguits s al 2011, tornava a revalidar la majoria absoluta emportant-se el 58’01 % del vots i 7 regidors dels 11 que formen l’arc municipal.

La coalició d’esquerres que enguany es presentava com a Esquerra Planera i que té a Marc March com a cap de llista, aquesta legislatura tindrá 3 representants al nostre ajuntament al haver aconseguit  el 23’56% dels vots.
Pel que fa la PP, amb Xavié Boqué com a cap de llista,  res a variat massa i mantindran el regidor que han tingut les  darreres legislatures gràcies al 12’99 % dels vots obtinguts.

La participació al nostre poble va caure un poc més del 3% , ja que mentre al 2011 van votar el 67’3 %, ahir ha va fer el 63’92 %.
De les 2719 persones que ahir podien votar a Santa Bàrbara, ho van fer 1738 , enfront les 1854 que ho van fer ara fa 4 anys.

Altres dades són els 90 vots en blanc que també augmenten gairebé un 1 per cent respecte al 2011  i el nuls que si que s’observa un augment significatiu  del 3%  passant dels 33 el 2011 als 83 d’ahir.

Amb aquest resultats  el nou ajuntament de Santa Bàrbara tornarà a tenir un govern convergent amb  Alfred Blanch  com a alcalde, al qui acompanyaran, Montse Rodríguez, Judit Lleixà, Antonio Ollés, Batiste Cuartero, Laia Pla i Joan Abella.
A l’oposició seguirà Esquerra Planera amb March March , Eva Franch i Manel Crespo i el PP amb Xavié Boqué

“Engrescar”, “Plantar cara” i “Ser el moment”, les propostes dels tres candidats a les municipals de Santa Bàrbara

urna_eleccions_municipals_2015

Aquest diumenge Santa Bàrbara podrà triar entre tres candidatures a la convocatòria electoral municipal.

CiU proposa engrescar-se mes per Santa Bàrbara, mentre que Esquerra Planera vol plantar cara per un futur col.lectiu el PP afirma que ara és el moment.

(J.Roig).-Santa Bàrbara afronta aquest proper diumenge la comtessa electoral amb tres forces que competiran, una vegada més, per aconseguir el major nombre de regidors al nostre ajuntament, governat històricament ( i sempre amb majoria absoluta) per CiU, que en aquest cas presenta candidatura amb Alfred Blanch encapçalant la llista convergent per primer cop. El Partit Popular presenta candidatura amb Xavie Boqué que repeteix per quarta vegada al capdavant de la llista que presenta la formació, mentre que la coalició d’esquerres, Esquerra Planera, té com a cap de llista al republicà Marc March que al 2011 va anar també com a cap de llista d’Unitat Planera.

El PP, que a les municipals del 2011 va aconseguir el 10’38 % del vots i un sol regidor, es presenta ara amb l’eslògan de “Ara és el moment” i proposa com a punts més destacats del seu programa, rebaixar i fraccionar el impostos, augmentar el suport econòmic i logístic a les entitats del poble, promocionar el polígon industrial, senyalitzar i retolar el carrers del poble que no ho estiguin o crear un servei municipal de vigilància i col•locar càmeres de vigilància en espais públics per evitar actes vandàlics als punts conflictius del municipi.

Esquerra Planera, coalició formada bàsicament per ERC i PSC i que, el 2011 amb el nom de Unitat Planera,va aconseguir dos regidors amb el 15’27% del vots, es presenta amb el lema “Plantem cara, un futur per a tots” per esgarrapar regidors al govern actual, sintetitzant amb 10 punts les principals propostes del seu programa, entre les que destaca la creació d’un carnet planer per disposar de 15 dies per poder gaudir de les diferents instal•lacions municipals, o la gratuïtat dels llibres de text, la creació d’un espai de reunió i lleure per a joves de entre 14 i 18 anys, continuar amb la política de contractació per part de l’ajuntament de persones amb risc d’exclusió social i consultar al poble quant s’hagin de decidir inversions que superin els 300.000 euros , així com elaborar uns pressupostos públics i participatius.

Finalment, CiU, l’actual força majoritària al nostre ajuntament, amb 8 regidors aconseguits fa 4 anys i el 64’45 % del vots, presenta l’enunciat de “Engresca’t més per Santa Bàrbara” i proposa, entre altres punts, subvencionar les places del Centre de Dia mentre no hi hagi places concertades, crear i senyalitzar itineraris de “passejades saludables”, bonificacions especials per a l’ús d’instal•lacions esportives, així com al cessió del nou espai de l’Hotel d’entitats. Seguir donant suport a l’escola municipal de música i potenciar i actualitzar diferents actes i aspectes de la festa major i la Fira de l’oli. També proposen actualitzar i posar en funcionament les ordenances de convivència i bona ciutadania i instal•lar serveis de videovigilància a espaia municipals susceptibles.

Les apostes convergents en infraestructures passen per seguir amb les obres de canalització del barranquet, seguir negociant per aconseguir que l’antiga estació de tren passi a ser de titularitat municipal o treballar per aconseguir la rehabilitació del edifici de l’antic ajuntament.