Entrades

Arrenquen, oficialment, les Jornades Culturals de Santa Bàrbara

Presentació de les jornades (Foto A.Olles)

Es perllongaran fins el 14 de Maig.
Dissabte es va fer l’acte d’inauguració amb la presentació dels actes commemoratius dels 200 anys de l’inici del procés d’independència municipal.

(J.Roig/T.G.).-El passat dissabte a la tarda, i a la casa Museu de la Vida a la Plana, va tenir lloc l’acte d’inauguració de la 26a edició de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara viurà intensament fins al 14 de Maig.
L’acte enguany va canviar d’ubicació (habitualment es feia al Centre Cultural), per traslladar-lo a un lloc que té un simbolisme especial: la masada de Martí, ara convertida en Museu, on van tenir lloc les primeres reunions dels nostres avantpassats, que van acabar amb la consecució de la independència municipal del nostre poble, ara fa 200 anys.
Per aquest motiu, i com explicava a la Plana Ràdio l’alcalde Alfred Blanch, es va escollir aquest lloc per fer la inauguració de les Jornades Culturals per presentar els actes que es duran a terme al decurs de l’any per commemorar aquesta efemèride, el logotip de la mateixa i la jota Santa Bàrbara.
Els actes van continuar a la nit amb una desfilada reivindicativa de moda a favor de la Penya Taurina Planers pels Bous.

Ahir diumenge, i organitzat per l’Associació dones Planeres va fer una caminada fins a Masdenverge per visitar “Fèrtils” l’hort d’agricultura regenerativa de Carles Garcia. També al matí es va fer un Taller de treballs manuals de Sant Jordi i venda de llibres de segona mà a càrrec de l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes.
Aquesta tarda i a partir de les set hi haurà dues sessions de ioga, la primera per als més petits i la segona per a majors de 12 anys.

L’Associació Dones Planeres celebra les seves noces d’Argent

D’esquerra dreta, Lucrècia Rodríguez, sòcia fundadora i Iolanda Valldepérez, actual presidenta de les Dones Planeres (Foto: T.G.)

Dissabte vinent celebraran una festa en què, entre altres actes, es reconeixerà la tasca duta a terme per les sis presidentes que ha tingut l’entitat al decurs d’aquests 25 anys.

(J.Roig/T.G.).-Coincidint amb la data d’aprovació dels seus estatus, l’Associació de Dones Planeres celebrarà, el proper cap de setmana, el seu 25è Aniversari.
Yolanda Valldepérez, presidenta de l’entitat explicava a la nostra emissora que, igual que es va destacar el 10è i el 20è aniversari, aquesta xifrà “rodona” també mereix l’organització d’alguna activitat especial i la primera serà la festa que han preparat per a aquest dissabte, 1 d’Abril, i en la que es preveu l’assistència de tres quartes parts de les més 300 sòcies amb què compta actualment l’associació.

La festa que han preparat a la sala polivalent del Centre Cultural, estarà presidida per les sis presidentes que han tingut l’entitat al decurs d’aquest quart de segle, més una quarantena de membres que han format part de les diferents juntes.

Després de la part més protocol·lària, amb parlaments i reconeixements, s’encetarà una part més lúdica, on, encara que sense entrar en detalls, l’actual presidenta va avançar que la música i actuacions sorpresa, seran les protagonistes.

L’Associació Dones Planeres va néixer l’any 1992, fruit de la iniciativa d’un nucli de dones del poble que participaven en uns cursos de manualitats que impartia la que es convertiria en primera presidenta, Pepita Mulet.

Les Mestresses de Casa de Santa Bárbara organitzen un curs d’iniciació al tast de vins

cata-de-vins-miralles-970x400

Foto:casamiralles

L’impartirà la jove enòloga planera, Júlia Alegre.
Es provaran i comentaran vins elaborats per ella mateixa.

(J.Roig/T.G.).-L’Associació de Dones Planeres, entre les moltes i variades activitats que organitzen al decurs de l’any, en aquesta ocasió han escollit promoure’n una de força singular. Es tracta d’una jornada d’iniciació al tast de vins que impartirà la jove enòloga Júlia Alegre aquest proper dissabte, 20 de febrer.

Alegre ens explicava que la classe, teòrica i pràctica, serà molt bàsica, però suficient com per a introduir a les assistents en els món dels vins i donar-los a conèixer, per exemple, les diferents D.O. que hi ha al país, establint una comparativa entre els catalans i els espanyols, saber distingir els aromes, olors o defectes que pot tenir un vi o les diferents varietats de raïm amb les que s’elaboren els caldos.

En quant als vins que serviran per fer el tast, Alegre ens deia que davant la confusió que podria crear proposar una gran varietat, ha decidit que en tastaran tres d’ elaborats per ella mateixa, amb sorpresa final inclosa.

El curs és obert a tot hom encara que amb places limitades i es farà aquest dissabte a les 16:30h al local social de les Dones Planeres. El preu és de 2 euros per a les sòcies i tres per a la resta.

Un pessebre de 6 metres de longitud i un d’un pam i mig, atraccions a la Fira de l’Oli

pessebre

Un dels pessebres construits baix la direcció de les germanes Caballé (Foto:M.Caballé)

Santa Bàrbara presenta aquest cap de setmana una exposició de pessebres al recinte firal.
Se’n podran veure una desena i han estat confeccionat al taller organitzat perles Dones Planeres.

(J.Roig/T.G.).-Una de les novetats que presentarà enguany la Fira de l’Oli, que es celebrarà aquest cap de setmana a Santa Bàrbara, serà l’ instal•lació d’una tercera carpa amb la intenció de crear, cada any, un espai temàtic diferent que complementi l’esdeveniment.

Enguany, tal i com ja vàrem avançar fa uns dies, aquest espai estarà dedicat a la tradició pessebrista amb una gran exposició de pessebres artesanals confeccionats per mestresses de casa del nostre poble, al taller organitzat les l’Associació de Dones Planeres baix la direcció de Maribel Caballé, qui, juntament amb la seua germana Alina, han convertit la seua afició a les manualitats en la satisfacció de muntar, per aquestes dates i a títol personal, un pessebre gegant, elaborat pràcticament tot amb materials treballats per elles mateixes. Enguany, aquesta afició l’han volgut compartirt amb les dones que han participat al curs de confecció de pessebres.
Maribel explicava a La Plana Ràdio que, en aquesta nadalenca exposició, es mostrarà el treball realitzat les darreres setmanes per les alumnes del taller. Un desena de pessebres de diverses tipologies i mides. . De fet se’n podrà veure des d’un de gegant que fa 6 metres, fins a un “mini” d’uns 30 cm.

A banda dels pessebres, en aquest nou espai temàtic que estarà obert durant els dies i horaris de la fira, també s’hi podran trobar i comprar una gran diversitat de productes nadalencs.