Entrades

Apasa instal•la a Santa Bàrbara un Servei de Teràpia Ocupacional

apasa_EDITORA9808EDITORA_6582

Detall del Centre Ocupacional Apasa a Santa Bàrbara (Foto :AdSB)

El Servei, que s’ubica al Centre Cultural del nostre poble, ocuparà a 24 discapacitats intel•lectuals i serà inaugurat demà dimarts.
La iniciativa és fruit del conveni signat el passat mes de Juliol entre Apasa i l’Ajuntament de Santa Bàrbara

(J.Roig).-El passat mes de Juliol, el nostre poble va acollir l’Assemblea General de l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià es va celebrar enguany al Museu de la Vida de la Plana a Santa Bàrbara. El motiu de celebrar aquest acte al nostre municipi tenia una raó força significativa ja que, segons informava la mateixa entitat, l’Ajuntament planer cedia, en règim de lloguer, la sala d’actes del Centre Cultural en el que APASA ubicarà provisionalment un Servei de Teràpia Ocupacional per donar resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Angel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta per falta de places.
Amb el contracte que es va signar en aquell moment, s’establien les bases dels acords que apunten que l’Ajuntament de Santa Bàrbara cedeix, de manera temporal,  aquest espai del Centre Cultural, un cop acabades les obres de reforma que s’hi ha fet. Ara, la mateixa entitat ha informat que, demà dimarts, 2 de desembre a les 4 de la tarda es farà l’acte inaugural d’aquest nou Centre Ocupacional que Apasa ubica al nostre poble.
Aquest projecte,  fet realitat  mitjançant el referit conveni de col•laboració, permetrà fer ús de les instal•lacions del Centre Cultural a curt i mig termini per poder ampliar més endavant els serveis de l’entitat a nivell ocupacional i residencials també al nostre poble.Recordem que, com ja vam informar en el seu moment, en la mateixa assemblea, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va mostrar la seva disposició a cedir, en un futur, uns terrenys municipals (sense determinar, ni quant ni on ) per a que APASA pugui construir al nostre poble un Centre Ocupacional i una Llar Residència per als usuaris d’aquest centre dedicat a l’atenció de les persones amb aquestes mancances psíquiques.

Mitjançant aquest Centre que s’inaugura demà, APASA dóna resposta a les necessitats ocupacionals de la comarca amb 24 places noves, i alhora apropa el servei a un entorn més proper.
Amb aquest acord entre Apasa i l’ajuntament de Santa Bàrbara, l’ entitat diu que  comença un procés de descentralització que respon a la seva voluntat d’apropar els serveis al major nombre possible de famílies amb persones amb discapacitats intel•lectuals de la comarca del Montsià.

L’Ajuntament de Santa Bàrbara cedirà a Apasa un espai situat al Centre Cultural

 

Assemblea General d'Apasa, celebrat al Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

Assemblea General d’Apasa, celebrat al Museu de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara (Foto:Apasa)

En un futur, l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià podria ubicar un Centre Ocupacional i una Llar Residència a uns terrenys cedits pel nostre municipi.

(J.Roig/Redacció).-L’Assemblea General de l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià es va celebrar enguany al Museu de la Vida de la Plana a Santa Bàrbara i va comptar amb l’assistència dels alcaldes d’Amposta i Santa Bàrbara, regidores dels dos municipis i al voltant de setanta persones. El motiu de celebrar aquest acte a Santa Bàrbara tenia una raó força significativa ja que, segons ha informat la mateixa entitat, l’Ajuntament planer cedirà, en règim de lloguer, un espai situat a l’edifici on estan ubicades les instal•lacions culturals i en el que APASA ubicarà provisionalment un Servei de Teràpia Ocupacional d’unes 20 places per donar resposta a les demandes dels alumnes que finalitzen la seva escolaritat al Centre d’Educació Especial l’Angel i que no poden accedir al servei ubicat a Amposta per falta de places.
En la mateixa assemblea, l’Ajuntament de Santa Bàrbara va mostrar la seva disposició a cedir uns terrenys municipals (sense determinar ) per a que APASA pugui construir properament un Centre Ocupacional i una Llar Residència per als usuaris d’aquest centre dedicat a l’atenció de les persones amb aquestes mancances psíquiques.

Amb aquest acord entre Apasa i l’ajuntament de Santa Bàrbara, l’entitat anuncia que inicia un procés de descentralització , objectiu que s’havien marcat des de feia molt temps i que respon a la seva voluntat d’apropar els serveis al major nombre possible de famílies amb persones amb discapacitats intel•lectuals de la comarca del Montsià.

Amb el contracte que es va signar, es van establir les bases dels acords que apunten que l’Ajuntament de Santa Bàrbara, cedeix, de manera temporal, l’ús d’una de les sales del Centre Cultural un cop s’acabin les obres de reforma que s’estan fent, amb la previsió de que s’hi pugui instal•lar, a partir del mes de setembre del present any, un servei de teràpia ocupacional gestionat per l’entitat d’iniciativa social APASA.