Entrades

Santa Bàrbara, veu difícil mantenir les dues línies d’infantil el curs vinent escolar

Escola Jaume Balmes (Foto: MONTSIÀ DRON)

Ahir, començava el període de preinscripcions que es perllongarà fins al 4 d’abril.
El director de l’escola Jaume Balmes, diu que la baixa natalitat i l’elevada mobilitat de la població complica el manteniment de línies .

(J.Roig/T.G.).-Ahir donava inici el termini de preinscripcions escolars per als cicles d’educació infantil, primària i secundària per al curs vinent amb una oferta del Departament d’Ensenyament a les Terres de l’Ebre que es xifra de cara al curs vinent escolar 2017/2018, amb 4 nous grups a P3 i 3 nous grups a 1r d’ESO.
Al territori ebrenc, l’oferta inicial en la preinscripció en el primer curs d’infantil és de 1.894 places, 339 més de les que correspondrien segons els padrons municipals, que preveuen que es matriculin a les escoles 1.555 nous infants. L’oferta al primer curs de l’educació secundària obligatòria amb 2040 places, també és més alta que la previsió d’alumnes, concretament 315 més de les que corresponen al número d’alumnes de 6è de primària adscrits als centres aquest curs.
En el cas del nostre poble, i segons explicava La Plana Ràdio el director de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara, Alfred Paredes, la previsió de noves inscripcions no està clara, sobretot per l’elevada mobilitat de les famílies, algunes de les quals no arriben a empadronar-se als pobles. Actualment l’escola planera té dues línies d’infantil i una sola de P3, motivada pel descens de natalitat. La voluntat de la direcció del centre, encara que es preveu difícil d’aconseguir, seria la de mantenir les dues línies.

El termini de la preinscripció per als cicles d’educació infantil, primària i secundària per al curs vinent s’acaba el pròxim 4 d’abril.
L’oferta inicial s’ha negociat entre els serveis territorials d’Ensenyament de les Terres de l’Ebre i els ajuntaments en les taules mixtes de planificació. Un dels acords també és limitar la ràtio per grup per sota dels 22 alumnes en els centres d’entorns d’alta complexitat.

L’escola farà una jornada de portes obertes, prèvia al període de preinscripcions per al curs vinent.

Alfred Paredes, director de l’escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara (Foto: T.G.)

Serà aquest dijous i divendres i té com a objectiu mostrar als pares dels futurs alumnes, no solament el centre, sinó el seu projecte educatiu.

Alfred Paredes, director de l’escola Jaume Balmes , diu que la jornada inclou un acte més lúdic amb els pares i mares, per tal que, aquests, puguin mostrar les seves inquietuds de forma individualitzada.

Com a pas previ al període de preinscripcions per al curs 2017-2018, que s’iniciarà del 23 de març al 4 d’abril, la direcció de l’Escola Jaume Balmes de Santa Bàrbara, ha programat per aquest dijous vinent i divendres, una jornada de portes oberts amb la intenció que els pares i mares dels futurs alumnes puguin conèixer el centre on començaran els estudis dels seus fills i estar informats del seu funcionament i projecte educatiu. Alfred Paredes , director de l’escola, deia que la jornada de dijous començarà amb una xerrada amb la intenció de mostrar una visió global del centre, per tal que els familiars dels nous alumnes no coneguin solament lo més immediat que es trobaran els seus fills, sinó tot el recorregut educatiu que rebran.

Paredes deia que la jornada seguirà després amb una visita a les instal·lacions de l’escola, per acabar amb un “pica pica” destinat a propiciar un entorn de contacte més individualitzat entre pares i docents, on els primers puguin expressar els seus dubtes o inquietuds d’una manera més discreta.

La Jornada de dijous serà a partir de les set de la tarda, i el divendres, a les 10 del matí, els pares i mares que ho vulguin, podran visitar l’ecola durant l’horari lectiu perquè puguin veure com funciona el parvulari i les aules. Sobre tot perquè entenem que molts d’aquests pares i mares estan un poc angoixats, sobretot si és el seu primer fill. Nosaltres no tenim res a amagar, al contrari, estem orgullosos de com funciona la nostra escola i per això divendres els hi ensenyarem com funciona, “in situ””, concloïa el director del centre.

Santa Bàrbara viurà, entre avui i demà, tres rues de Carnaval

cartell CARNAVAL 2017L’oficial, que organitza l’ajuntament, tindrà lloc dissabte a partir de les cinc.

L’escola també organitza aquesta tarda el seu propi Carnestoltes a l’interior del centre, però obert als familiars dels alumnes, i la Llar d’Infants recorrerà els carrers del poble amb els més petits, també avui, a partir de les quatre.

(J.Roig/T.G.).-Un total de deu comparses, algunes amb més de 40 membres, ompliran de festa i color els carrers de Santa Bàrbara aquest dissabte amb la celebració de la festa del Carnaval. Joan Abella, regidor encarregat d’organitzar la festa, explicava que enguany es demanava un mínim de 8 membres per comparsa i la resposta ha estat positiva perquè, la que en té menys, en té 15. Els premis són un altre dels al·licients del Carnaval planer i es divideixen en dues categories: els destinats a les comparses i els que es donen a les disfresses individuals. Enguany es repartiran un tota de 630 euros als quals cal sumar un premi especial al millor vehicle disfressat amb animació musical.
La Rua planera començarà a partir de les 5 de la tarda des de la plaça dels Segadors, per continuar per diferents carrers del poble fins a arribar a la plaça Major, on el jurat valorarà les comparses participants. La cercavila seguirà després dins el Centre Cultural on tindrà lloc una festa disco, la valoració de la resta de disfresses i el lliurament de premis.
El carnaval oficial planer però té altres succedanis com el que organitza l’escola aquesta mateixa tarda a partir de les tres i quart,inspirat en la temàtica del Circ i obert a les famílies dels alumnes del centre.
Alfred Paredes, director de l’escola Jaume Balmes, explicava que, seguint amb la nova política de la direcció del centre, serà una festa a l’interior del col·legi però oberta al poble, amb un espai reservat per al públic que hi vulgui assistir i que inclourà una petita rua per l’interior del pati, per lo que és important que els assistents siguin puntuals. També aquesta tarda la Llar d’infants municipal Les Beceroles, organitza una rua de carnaval per als més petits que transcorrerà per diferents carrers del poble a partir de les quatre de la tarda.

L’IES Les Planes s’organitza internament per no perdre un grup`de 4rt. d’Eso

capturada

Façana principal Ies Ls Planes (Foto Street View)

Ha començat el curs amb menys alumnes i han perdut un professor i mig.

L’ Institut va rebre el curs passat la millor puntuació en la valoració que Inspecció fa per valorar el funcionament de la comunitat educativa dels centres

(J.Roig/T.G.).-El passat dilluns l’IES Les Planes de Santa Bàrbara iniciava amb normalitat el curs 2016/2017, un curs que, com indicava el director del centre, Rafel Roig, s’inicia amb vuit alumnes menys que l’any passat i es queda amb 280 matriculats i un grup menys d’Eso que els curs anterior. Això ha obligat a fer un esforç suplementari a la plantilla de professors, que enguany és de 28 docents, per poder recuperar aquest grup de forma “extraoficial” i a nivell intern, llevant hores de direcció i coordinació, per poder dedicar-les a donar classe  a un tercer grup de 4rt d’Eso format per alumnes que ja arrossegaven unes necessitats educatives especifiques des de 1er.

La pèrdua d’un grup oficial i la voluntat de seguir donant continuïtat formativa especifica a aquest alumnes ha generat la pèrdua d’un professor i mig respecte al curs anterior quan es disposava d’una plantilla de 30.

Roig explicava que el centre seguirà implementant les aules d’excel•lència als cursos de 3er. i 4rt. però que, amb l’actual plantilla de la que disposen, no poden posar en marxa més projectes al centre. Si que volia destacar el reconeixement que se’ls ha fet per part del departament d’Inspecció d’Ensenyament que valora tots aquells aspectes que afecten les comunitats educatives  i en la que l’IES Les Planes, el darrer curs, va obtenir una nota de 4 sobre 4.

El director de l’ Institut planer també va informar dels canvis que hi ha hagut al sí de l’AMPA de centre que ha renovat part de la junta, tot i que encara no s’han produït els nomenaments dels càrrecs de direcció.