Entrades

La Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, invitada al Memorial Mestre Monclús

dsc_0028-copia

La Banda Municipal de Música de Tortosa és qui organitza aquest acte en record del compositor tortosí que enguany arriba al seu 25é aniversari.
(J.Roig/T.G.).-Aquest diumenge 2 d’octubre a les 12.00h, la Banda Municipal de Música de Tortosa celebrarà al Teatre Auditori Felip Pedrell el Memorial Mestre Joan Monclús, compositor tortosí nascut a la capital del Baix Ebre l’any 1913 i creador del pasdoble “Tortosa” . En aquesta ocasió, el Memorial, que celebra, així mateix, la seva 25ena edició, comptarà amb la participació de la Banda Unió Musical Jaume Balmes, de Santa Bàrbara.
Paco Casado, president de la formació planera es mostrava agradablement sorprès i agraït per que la banda tortosina hagi pensant en la Unió Musical Jaume Balmes per celebrar una data tant significativa. L’acte consistirà en la interpretació de 4 peces cada banda per concloure desprès amb l’ interpretació conjunta del famós pasdoble del compositor tortosí.

Cal destacar que, a banda de les composicions del mestre Monclús, la Banda Municipal de Música de Tortosa interpretarà també el conegut pasdoble “Perla preciosa” en record a Joan Vidal, membre fundador de l’Orquestra Junior’s, per a qui va adaptar aquest pasdoble, i que va morir el passat mes d’agost. Com és habitual, l’entrada a aquest concert és gratuïta.

Casado també explicava que el dia abans, el dissabte dia 1, la Unió Musical Jaume Balmes serà una de les 39 bandes que participaran a la XXXV Trobada de Bandes de Catalunya que se celebrarà a Deltebre i on s’espera la presencia de 1.400 músics convidats, 480 intèrprets i 10 comarques representades.

 

Actima denuncia la fugida de dos bous a la Sénia i els taurins responen que la denuncia segurament no prosperarà.

10632677_10154001940541392_5524029958236450253_n

Santi Albiol, al mig de la foto (Foto:APCTTE)

Segons l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de lesTerres de l’Ebre l’acte denunciat no són bous al carrer, sinó un “encierro” de mansos, modalitat que no está regulada a la llei de correbous.Els animalistes també han denunciat la falta de seguretat a la plaça de bous de Deltebre.

 

 

(ACN/ J.Roig).-L’Associació contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha presentat dues denúncies als serveis territorials de Joc i Espectacles de les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i supervisors dels correbous de la Sénia  i Deltebre. Al·leguen que hi va haver presumptes infraccions de llei dels correbous. En el cas de la Sénia, Actima acusa l’organització d’un tancament indegut en el recorregut dels bous al carrer perquè dues vaquetes es van escapar. L’entitat recorda els fets estan tipificats com “infraccions molt greus que es poden sancionar amb multes d’entre 60.001 euros a 150.000 euros per bou”.

Santi Albiol, vicepresident de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, a explicat a les Emute que la denuncia és un contrasentit perque la modalitat denunciada no està ni tipificada a la Llei de Correbous, ja que no eren bous de carrer, sinó que va ser un “encierro” de mansos. Albiol diu que les coses s’han d’explicar bé, que no tot s’hi val i que, possiblement per tot això, aquesta denuncia quedarà arxivada.

Actima ha presentat un altra denuncia contra Deltebre en aquest cas perque es considera que la plaça de bous no compleix les mesures de seguretat ni per a les persones ni per als animals. L’associació ha sol·licitat que s’incoïn els expedients sancionadors contra els responsables d’aquests espectacles denunciats.

48 nacionalitat 7 tallers 42 espectacles, arrenca el Deltebre Dansa

Dansa T.G.Roberto Oliván Premi Nacioonal de Cultura dirigeix el festival que ha programat 30 espectacles gratuïts per alumnes arribats de tot el món.

(T.G.) Quasi 1000 persones es van reunir ahir per la nit a la carpa central del festival Deltebre Dansa, que se celebrarà fins al dia 18 de juliol i que arriba a la 11ena edició amb més de 42 espectacles 30 dels quals seran gratuïts.

Artistes com els coreògrafs i ballarins Álvaro Esteban, Elís Aguirre , Guillermo Weickert i Tono Lachky i figures del circ i de la música com Lorenzo Mastropietro i Guillem Albà, mostraran les seves últimes propostes culturals en aquest festival situat al cor del delta de l’Ebre.

La inauguració del festival va anar a càrrec del seu director Roberto Oliván que va saludar amb Català i Anglés els espectadors, Oliván va agrair el patrocini de l’empresa Nomén i l’ajuntament de Deltebre, que han pogut fer que el festival es torni a celebrar, tot recordant, que el dimecres tindrà lloc un espectacle solidàri.

L’acte també va comptar amb la salutació amb diferents idiomes que van realitzar 5 regidors del municipi.

Per finalitzar Oliván va recordar que aquest espectacles gratuïts tenen un cost elevat per als organitzadors, tot presentant una mena de carpa petita en forma de guardiola on poder dipositar donatius per donar suport al projecte.

El festival es va estrenar amb l’espectacle de circ ‘Respire’, en el qual la Companyia Cirque Circocentri dels ballarins Alessandro Maida i Maxime Pythoud que mitjançant pilotes, llum i un gran hula hoop, van tractar la correlació entre l’emoció i la respiració i que fou aplaudida per quasi 1000 persones.

El director Roberto Oliván ha presentat com a novetat l’ampliació de la oferta de tallers d’iniciació a un total de 7 cursos gratuïts. Classes de Bollywood, dansa contemporània, tant d’iniciació com avançada, fins i tot aules de hula hoop s’impartiran en el marc del festival. Els cursos esperen rebre uns 150 alumnes de 48 nacionalitats.

El diumenge 12 de juliol tindrà lloc la ja tradicional dansa enfangada dels arrossars, en la qual els participants ballen dins mateix dels camps del delta.

L’Alcalde de Deltebre desvincula del govern municipal la compra dels terrenys del Molí dels Mirons

846361

El tinent d’alcalde Gervasi Aspa donant explicacions davant dels mitjans de comunicació, amb l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu, al darrera seu.(Foto:Anna Mayor)

Davant la petició del grup municipal de CiU al darrer ple i les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació exigint mesures dràstiques, AHIR AL matí s’ha fet una roda de premsa per clarificar la posició de l’Ajuntament.

(ACN).-La compra d’uns terrenys per part de l’exalcalde i tinent d’alcalde actual de Deltebre, el republicà Gervasi Aspa, a la zona del Molí dels Mirons, ha generat una nova polèmica al municipi, arran de la denúncia pública per part del grup municipal de CiU, a l’oposició. Per evitar que planin més dubtes sobre aquest afer, l’alcalde de Deltebre, el socialista, José Emilio Bertomeu, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació amb el tinent d’alcalde Gervasi Aspa per donar-ne explicacions. Bertomeu ha assegurat que la compra dels terrenys s’ha fet, per part d’Aspa i la seva dona, a títol “individual” i al marge del govern municipal i ha negat que hi hagi cap operació urbanística planificada a la zona.

L’alcalde de Deltebre ha volgut deixar clar que la compra d’una finca d’uns 40 jornals a la zona del Molí dels Mirons per part del tinent d’alcalde Gervasi Aspa ha estat una decisió “individual” i que s’ha pres al marge del govern municipal -integrat per PSC i ERC.
Per la seva part, Gervasi Aspa demana que es respecti una decisió familiar que pren amb la seva dona de comprar uns terrenys, i ha reclamat poder tenir els mateixos drets que qualsevol ciutadà. “Pel fet de ser tinent d’alcalde de l’Ajuntament no se’m poden restringir els meus drets com a ciutadà”, ha manifestat. Aspa ha insistit que l’operació de compra, per subhasta, s’ha fet amb “total transparència”, i que tot i que l’havien advertit que podria generar controvèrsia va preferir fer-ho al seu nom perquè “no hi ha res a amagar”. “Ni hi ha cap testaferro ni cap societat opaca al darrere, ho faig a títol individual i ja és hora de normalitzar la política d’aquest poble”, ha afegit.