Entrades

48 nacionalitat 7 tallers 42 espectacles, arrenca el Deltebre Dansa

Dansa T.G.Roberto Oliván Premi Nacioonal de Cultura dirigeix el festival que ha programat 30 espectacles gratuïts per alumnes arribats de tot el món.

(T.G.) Quasi 1000 persones es van reunir ahir per la nit a la carpa central del festival Deltebre Dansa, que se celebrarà fins al dia 18 de juliol i que arriba a la 11ena edició amb més de 42 espectacles 30 dels quals seran gratuïts.

Artistes com els coreògrafs i ballarins Álvaro Esteban, Elís Aguirre , Guillermo Weickert i Tono Lachky i figures del circ i de la música com Lorenzo Mastropietro i Guillem Albà, mostraran les seves últimes propostes culturals en aquest festival situat al cor del delta de l’Ebre.

La inauguració del festival va anar a càrrec del seu director Roberto Oliván que va saludar amb Català i Anglés els espectadors, Oliván va agrair el patrocini de l’empresa Nomén i l’ajuntament de Deltebre, que han pogut fer que el festival es torni a celebrar, tot recordant, que el dimecres tindrà lloc un espectacle solidàri.

L’acte també va comptar amb la salutació amb diferents idiomes que van realitzar 5 regidors del municipi.

Per finalitzar Oliván va recordar que aquest espectacles gratuïts tenen un cost elevat per als organitzadors, tot presentant una mena de carpa petita en forma de guardiola on poder dipositar donatius per donar suport al projecte.

El festival es va estrenar amb l’espectacle de circ ‘Respire’, en el qual la Companyia Cirque Circocentri dels ballarins Alessandro Maida i Maxime Pythoud que mitjançant pilotes, llum i un gran hula hoop, van tractar la correlació entre l’emoció i la respiració i que fou aplaudida per quasi 1000 persones.

El director Roberto Oliván ha presentat com a novetat l’ampliació de la oferta de tallers d’iniciació a un total de 7 cursos gratuïts. Classes de Bollywood, dansa contemporània, tant d’iniciació com avançada, fins i tot aules de hula hoop s’impartiran en el marc del festival. Els cursos esperen rebre uns 150 alumnes de 48 nacionalitats.

El diumenge 12 de juliol tindrà lloc la ja tradicional dansa enfangada dels arrossars, en la qual els participants ballen dins mateix dels camps del delta.