Entrades

Diferents departaments de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, tanquen el curs 2015-2016

IMG_20160606_101949

Rosa Bonet, col.laboradora voluntaria, començant la seua secció a la programació d’estiu que La Plana Ràdio enceta avui.(Foto:J.Roig)

Acaben les activitats formatives a l’Smartcentre i les de l’aula de formació per a adults
També avui, amb el començament de la programació d’estiu a La Plana Ràdio, s’acaba la temporada 2015-2016 que ha comptat amb la participació de gairebé una trentena de col.laboradors.

AdSB/J.Roig).-Quant arriba el mes de Juny i gairebé coincidint amb l’acabament del curs escolar, també acaben la majoria d’activitats que organitza l’ajuntament de Santa Bàrbara des de els seus diferents departaments, com per exemple les formatives que iniciava al mes de setembre el Punt TIC Santa Bàrbara, aquest curs ja com a Smartcentre i en les que hi han participat un total de 112 usuaris.
Un dels objectius principals d’aquest servei municipal és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i on poder iniciar-se en el món de les TIC, és per això que al llarg de l’any organitzem cursos de formació i cursos d’iniciació per a tots els col•lectius i per a totes les edats, com per exemple les activitats extraescolars que el centre ve fent des de fa anys en col•laboració amb l’AMPA de l’Escola Jaume Balmes. El principal objectiu d’aquesta activitat extraescolar és l’aprenentatge del bon ús de les noves tecnologies. Durant la recta final del curs s’ha treballat molt el tema de la seguretat a la xarxa i del bon ús que cal fer de les eines TIC.
També hem dut a terme la formació continua per a dones; algunes de les dones d’aquesta formació fa 9 anys que hi participen i compten ja amb una gran coneixement, mentre que altres cursos han estat dirigits a alumnes amb menys experiència, on han aprés a utilitzar eines d’ofimàtica, eines d’imatge digital i edició de vídeo, internet, correu electrònic, xarxes socials…

Com a quart any consecutiu i en conveni en l’Institut les Planes, tots els alumnes de batxillerat que ho han volgut han participat en la formació per a la preparació de l’obtenció del certificat ACTIC de la Generalitat de Catalunya i s’han presentat, posteriorment, a la prova per a obtenir el certificat.

Des del Smartcentre es recorda a tots els usuaris que vulguin apuntar-se per al proper curs 2016-2017, que de l’1 al 15 de setembre estarà obert el període d’inscripció.

També el passat dilluns una cinquantena d’alumnes van rebre els certificats d’assistència a les classes de català, com acte de cloenda del curs de formació 2015-2016.
Les classes s’imparteixen a l’aula de formació d’adults, al Centre Municipal de Serveis Socials de la localitat i els alumnes que hi assisteixen són de nivells i necessitats diferents. Enguany ,a més de les sessions impartides a les classes també s’han fet sortides amb la finalitat de treballar el vocabulari de l’entorn de primera mà, s’ha fet ús del préstec interbibliotecari de la Biblioteca Municipal per poder fer lectures conjuntes… Com a novetat d’aquest any, part de l’alumnat va participar a la Revetlla d’Històries que va organitzar l’Smartcentre a la Diada de Sant Jordi i, també, s’han implantat les Parelles Lingüístiques, activitat paral•lela a les classes.

Finalment, un altre servei municipal que acaba el curs és la mateixa ràdio municipal. La Plana Ràdio també enceta, a partir d’avui, la programació d’ estiu que correrà a càrrec al cent per cent del personal de la mateixa, amb el reforç voluntari de Rosa Bonet, una de les nostres col•laboradores més veteranes. La resta de col•laboradors, gairebé una trentena, i desprès d’haver omplert durant tota la temporada la nostra programació amb els més diversos continguts a les seues corresponents seccions, es prenen un descans fins al proper mes de Setembre. Així dons, els continguts que oferirem a partir d’avui i durant tot l’estiu seran bàsicament informatius i musicals i amb els mateixos horaris d’emissió que la resta de l’any.

L’Smartcentre de Santa Bàrbara acull un seminari de màrqueting digital per a empreses

CURSFORMACIO-3

Foto:actiu.montsia.cat/marketing-digital-empreses/

Està organitzat pel Montsià Actiu i constarà de vuit sessions repartides entre el nostre poble i Alcanar
La primera es durà a terme aquest proper dimecres i mostrarà com augmentar les accions beneficioses d’una web
L’objectiu  és donar recursos a les empreses per poder consolidar les seues estratègies comercial utilitzant canals digitals.

(J.Roig/T.G./Redacció).-Per tercer any Montsià Actiu organitza el seminari de màrqueting digital amb l’objectiu de dotar d’eines i recursos a les empreses que han apostat pel canal digital per a poder consolidar la seva estratègia, millorar-ne la captació i la fidelització de clients.
El màrqueting digital és un factor clau per a la competitivitat de les empreses del territori. Permet millorar la imatge i la promoció de la marca o empresa i identificar potencials nous clients a qui vendre-hi i fer-hi negocis.

Les vuit sessions del seminari es repartiran entre  l’Smartcentre de Santa Bàrbara i la Biblioteca Trinitari Fabregat d’Alcanar. Eduard Roldán, com a responsable de l’Àrea de Promoció  Econòmica del nostre ajuntament, explicava que  la primera començarà aquest proper dimecres, 256 de març,  i estarà dedicada al anomenat CRO o “ Com augmentar la conversió del teu lloc web”. Es mostrarà com aconseguir que un major número d’usuaris acabin fent una acció beneficiosa per a nosaltres al lloc web (compra, registre, contacte, etc.). per lo que, abans, cal entendre les diferents necessitats dels nostres usuaris i el que està passant al nostre lloc web.

La resta de sessions del seminari és faran mensualment i el temes que es tractaran a Santa Bàrbara seran “Mobile Marketing” el 29 d’abril, “Analítica Web” el 27 de maig, i  “Optimització per a motors de cerca i la seua importància” el 17 de juny.

Alcanar acollirà a partir del 24 de Setembre els que tractaran sobre, com organitzar els recursos per a l’èxit d’un projecte web, com millorar la  productivitat amb les eines gratuïtes de Google o la presència a internet. La darrera sessió, serà al mes de Desembre i mostrarà  les últimes novetats per a fer negocis a Internet

Santa Bàrbara acull un curs de formació professionalitzada en jardineria botànica

cursjardineria_EDITORA9808EDITORA_6862

(Foto AdSB)

S’imparteix  a nivell comarcal i va dirigit a persones en situació d’atur

(J.Roig/T.G./AdSB).-La passada setmana i en el marc del projecte comarcal Montsià Actiu, del que Santa Bàrbara hi forma part, començava al nostre poble el curs  de jardineria botànica, titulat “El jardí del Montsià”. Eduard Roldan, tècnic de l’àrea de Promoció Econòmica explicava a La Plana Ràdio que dintre del programa  s’estableixen diferents accions formatives adreçades a persones en situació d’atur, vinculant-ho a programes de formació professionalitzada en diferents branques professionals. Des de l’any 2011, s’han realitzat aquests cursos als municipis de la comarca i, per aquest any 2015, s’ha iniciat el a Santa Bàrbara.

El curs “El jardí del Montsià”, amb un total de 180 hores de formació, repartides en cinc mòduls formatius té una durada de dos mesos, el segueixen 12 alumnes i està previst que acabi el 20 de febrer . Les classes les imparteixen, entre altres, un enginyer agrari i una biòloga, realitzant també una part de formació transversal i algunes hores de pràctiques externes.

En aquests darrers anys, el projecte Montsià Actiu ha realitzat accions de promoció econòmica, desenvolupament empresarial i foment de la formació, a banda d’engegar projectes per a la millora de l’ocupació com l’Activa’t, present a Santa Bàrbara cada dilluns.

Segons Antonio Ollés, regidor de Promoció Econòmica, aquest curs és una plataforma per tal de formar a persones en situació d’atur, buscar una via per formar-se i aprofitar les sinergies positives que genera el projecte Montsià Actiu a tota la comarca del Montsià.

En marxa els nous cursos de formació organitzats des de la regidoria de Noves Tecnologies de Santa Bàrbara

P1000301

Mercè Fort (Foto:J.Roig)

Els cursos s’han començat a impartir al recent estrenat Smartcentre, antic Centre Cultural
L’oferta va des de activitats extraescolars a la obtenció del certificat ACTIC  el certificat que acredita les competències en tecnologies de la informació i de la comunicació que la Generalitat de Catalunya va posar en marxa l’any 2009 i del que l’Infocentre planer en va ser un dels  pioners en oferir-lo.

(AdSB/J.Roig/T.G.).-Un total de 105 usuaris, participaran en la formació de l’Smartcentre,DES DEL PASSAT d1 d’octubre. El Punt TIC Santa Bàrbara, aquest any com a Smartcentre, inicia les seves activitats formatives en les noves instal·lacions. Un dels objectius principals del punt TIC PLANER és oferir un espai a la ciutadania on poder fer ús de les noves tecnologies i on poder iniciar-se en el món de les TIC, és per això que al llarg de l’any organitzent cursos de formació i cursos d’iniciació per a tots els col·lectius i per a totes les edats.

La responsable de l’àrea, Mercè Fort, explicava a la nostra emissora que han començat a oferir les activitats extraescolars i també els espais formatius de la UOC  per als estudiants  que ho necessitin i els espais ACTIC per als que es vulguin preparar per aconseguir el certificat que acredita les competències en tecnologies de la informació i de la comunicació que la Generalitat de Catalunya va posar en marxa l’any 2009 i del que l’Infocentre planer en va ser un dels  pioners en oferir-lo. També han començat les activitats relacionades amb la promoció econòmica amb una primera anomenada Reempren que s’imparteix els divendres.

Hi ha programat un curs d’iniciació dirigit a totes aquelles persones que volen iniciar-se en l’ús de les noves tecnologies.Per participar-hi no cal tenir cap tipus de coneixement previ en l’ús de l’ordinador, només calen ganes d’aprendre.

També es fa un Curs d’imatge digital per a totes aquelles persones que volen aprendre a gestionar les seves fotos i aplicar-hi retocs per millorar els acabats i un d’ofimàtica dirigit a persones que volen aprofundir en l’ús de les principals eines d’ofimàtica, per tenir més destresa en les mateixes.

A banda també ja estan en marxa les activitats formatives habituals com la formació continua per a dones i les activitats extraescolars, així com els cursos de diferents associacions del poble.

Des de la pàgina web de l’ajuntament de Santa Barbara, el regidor de Noves Tecnologies, Antonio Ollés, es mostrava molt satisfet de la bona acollida i de la bona integració de planeres i planers amb l’ús de les TIC, alhora que expressava el seu desig per a que els alumnes es trobin molt a gust amb les millores en l’equipament de l’aula de formació així com de totes les instal·lacions de l’Smartcentre.