Entrades

Els socis de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara diuen que no es posi “ni un cèntim” al fons cooperatiu ant- crisi.

La decisió es va prendre per unanimitat en l’assemblea extraordinària que l’entitat va convocar el passat dilluns.

Aquest matí s’han desplaçat a Barcelona tres autobusos amb pagesos del Montsià i la Terra Alta que se sumaran als que ho faran des de les comarques de Lleida.

Els pagesos volen mostrar el seu rebuig al decret llei que pretén modifica la regulació del funcionament de les seccions de crèdit i que els obligaria a fer unes aportacions sense garanties de retorn.

IMG-20160608-WA0002

Els manifestants es desplacen a Barcelona (Foto: T.G.)

IMG-20160608-WA0001

(Foto:T.G.)

.-La Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara va convocar el passat dilluns als seus socis per tal d’exposar-los-hi la problemàtica que ha generat el Decret Llei del Govern català que obliga a les entitats a aportar el 3% dels actius de les seues Seccions de Crèdit a uns fons de contingència per ajudar a altres Cooperatives en crisi. L’entitat planera és una de les 26 que han format la Plataforma anti- fons que es nega a participar-hi perquè consideren que és una imposició que ni va poder ser votada pels socis de les entitats implicades. A més denuncien que té una designació arbitraria per part del govern al nomenar un únic administrador del fons de l’Associació de Seccions de Crèdit i sobre tot que suposa un gran risc per a les Cooperatives que han fet una bona gestió per la possibilitat d’haver de socialitzar les pèrdues, ja que les aportacions no estan garantides, el fons es poden destinar a operacions riscoses i ni tan sols estan definits els criteris de la formalització de les operacions.
Un cop tots aquests arguments van estar explicats als socis de la cooperativa planera i segons ens explicava el gerent de la mateixa, Josep Lluis Cardona, lo mandat dels socis, va ser clar : “que no es posi ni un cèntim d’euro”.

La cooperativa de Santa Bàrbara és una de les oleícoles més importants de Catalunya i compta amb més de 1200 socis, tant del poble com d’altres municipis de la comarca. De fet, fa uns mesos també va absorbir la cooperativa de Freginals ides de fa anys, envasa i comercialtiza també l’oli de la cooperativa de La Sènia.

Manifestació a Barcelona

Tal i com estava previst, a les sis del matí arrancaven des de diferents poblacions de les Terres de l’Ebre, entre elles Santa Bàrbara, els autobusos que desplacen fins a Barcelona els pagesos que es manifestaran aquest matí a la capital catalana, convocats per la plataforma de cooperatives anti- fons obligatori de seccions de crèdit, per mostrar el seu total rebuig a la creació d’aquests fons imposats pel Govern per a les seccions de crèdit cooperatives. La manifestació serà aquest mati a les portes del parlament de Catalunya, com ahir en avançava el gerent de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, Josep Lluis Cardona.

La nostra companya Tere Giné, que s’ha desplaçat amb els manifestants fins a la capital catalana, informava a primera hora del mati que unes 200 persones procedents de la Terra Alta, Santa Bàrbara, Amposta i La Sénia, principalment, estaven ja davant el Parlament català per mostrar el seu desacord per aquesta mesura als parlamentaris catalans.

Vinaròs forma una muralla humana davant la costa per reclamar el tancament i el desmantellament del Castor

831015

Desenes de persones formen una muralla humana davant la platja del Fortí de Vinaròs, aquest dimecres al vespre. (Foto:Roger Segura)

Al mateix temps el ple d’Alcanar va aprovar ahir exigir oficialment el desmantellament del Castor i deia que estudiarà accions legals contra el projecte

(ACN).-Vinaròs va formar aquest passat t dimecres al vespre una muralla humana per reclamar el tancament i el desmantellament del projecte Castor. Prop de 2.000 persones de banda i banda del Sénia es van aplegar  al passeig marítim en una protesta convocada a través de les xarxes socials. Amb la silueta de la plataforma a l’horitzó, els veïns van criticar  la desinformació existent al voltant de la crisi sísmica que ha desencadenat el projecte i expressaven  la seva preocupació pel fet que les tremolors puguin augmentar en un futur. L’alcalde de Vinaròs, Bautista Juan, va evitar demanar explícitament el desmantellament del Castor, però admetia que no ha tingut els beneficis econòmics que s’esperava.

El ple d’Alcanar exigeix  el desmantellament del Castor

El ple de l’Ajuntament d’Alcanar  ha oficialitzat, amb el vot unànime de tots els grups municipals -ERC, a l’equip de govern, i CiU, PP i PSC, a l’oposició-, el rebuig sense pal·liatius al projecte de magatzem de gas submarí Castor, exigint el seu total desmantellament. En una sessió extraordinària dedicada íntegrament a la qüestió, la moció consensuada i aprovada per tots els regidors del consistori canareu demana l’empara de la Generalitat perquè defensi políticament i jurídicament els municipis afectats. El consistori, que estudiarà accions legals contra el projecte, també vol ser considerat part afectada pel govern espanyol i l’empresa promotora per poder rebre informació.

L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha subratllat la “màxima solemnitat” que l’aprovació per unanimitat del ple ha conferit al missatge “clar” que vol traslladar el consistori: “el poble d’Alcanar no només vol que s’aturi l’activitat de forma permanent sinó que es desmantelli la planta, perquè posa en perill la seguretat de les persones”, i espera que el Ministeri d’Indústria sigui sensible a la demanda i confia que altres municipis se sumin a la petició.