Entrades

La Cooperativa agrícola de Godall té nou president.

La junta s’ha renovat, incorporant gent més jove que vol donar-li un aire nou i renovat a l’entitat. Alexis Albiol, qui serà el nou alcalde de Godall també va ser escollit fa uns mesos el nou president de l’entitat.

(L.P.R) Recentment la Cooperativa Agrícola de Godall ha celebrat eleccions on han fet  renovació del seu consell rector, en el qual s’ha escollit un nou president, Alexis Albiol, qui també serà el nou alcalde del municipi.

Segon Albiol la junta s’ha renovat, incorporant gent més jove amb motivacions i una visió de futur d’enfocar la producció i venta,  d’una manera diferent.

Aquesta nova junta li vol donar un nou aire a la Cooperativa. Conscients de les limitacions i de la dificultat de competir amb el gran mercat, volen dirigir la seva producció en fer oli de qualitat.

Per a Alexis s’ha de seguir potenciant els olis mil·lenaris que es una característiques de la Zona.

La nova junta també aposta per continuar potenciant els olis amb la fira de l’oli i l’espàrrec que organitzen cada any i a la que li volen donar un aire més renovat i atractiu per atreure a mes públic.

Alexis també aprofitava per demanar al soci “confiança en la nova junta actual per seguir potenciant un dels principals motors econòmics del municipi”.

En la mateixa junta també hi esta present Abel Matamoros, Joan Vicent Ferré, Joel Miró, Laureano Torrent, Casi Subirats, Josep Maria Simó entre d’altres membres.

La Cooperativa d’oli de Godall tanca la campanya amb menys producció, però més qualitat.

instalacions2

Edifici de la Cooperativa de Godall, molí Clapises- (Foto Cooperativa)

Dels 160.000 quilos d’oli que ha processat, entre 70 i 75.000 es podran envasar.
Enguany, per primer cop, la cooperativa de Godall ha pogut elaborar també olis monovarietals d’oliveres fargues, morrudes i sevillenques.

(J.Roig/T.G.).-Els primers balanços que s’estan fent a les cooperatives ebrenques, quant s’està tancant l’actual campanya oleícola, coincideixen en que, la d’aquest any, tot i ser menys productiva, ha estat una campanya que està resultant excel•lent en quant a la qualitat de l’oli.
Aquest és el cas també de la Cooperativa Agrícola de Godall que enguany a produït un total de 160.000 quilos d’oli als seus molins, dels quals, gairebé la meitat es podrà envasar. Segons les dades facilitades pel seu gerent Josep M. Simó, l’entitat, encara que enguany ha tingut una tercera part de collita respecte a la de la temporada anterior, veurà compensada la pèrdua per la qualitat de l’oli elaborat i la lleugera pujada del seu preu de mercat, que si bé encara està per sota de lo que seria desitjable, si que serveix al menys per no acabar d’enfonsar el sector.

Simó també destacava que aquesta ha estat la primera temporada que aconsegueixen embotellar olis monovarietals, concretament d’oliveres fargues, sevillenques i morrudes i encara que la producció ha estat solament de cent litres de cada varietat, si que serveix per introduir més productes al mercat.

La Cooperativa de Godall està preparant per al proper mes de març la seua popular fira de l’Oli i l’Espàrrec on es podran degustar i adquirir aquests olis que es comercialitzen sota les marques de “Molí Clapises” i “Lácrima ólea”.

La Cooperativa de Godall ha entrat al molí gairebé dos milions de quilos d’olives.

capturada

A les acaballes de la campanya, l’entitat la qualifica de generosa en quant a la producció, però amb la qualitat afectada negativament per la mosca de l’oliva.
Tot i això, la cooperativa godallenca busca camins de promoció a fires i aconsegueix exportar el seu producte al sud de França.

(J.Roig/T.G.).-Coincidint amb la resta de cooperatives del territori, la Cooperativa Agrícola de Godall i a la recta final de la temporada, també afirma  que la collita  ha estat magnífica en quant a producció,  ja que porten entrades al molí gairebé 2 milions de quilos d’olives, però, malauradament, l’ afectació de la mosca, ha fet que la qualitat no hagi estat la desitjada.
Així s’expressava el gerent de l’entitat Josep Mª Simó en una entrevista a La Plana Ràdio afegint que, malgrat això, els preus s’han reactivat un poc, lo que dona un prudent, però insuficient respir al sector. Ara, la Cooperativa està venent l’oli envasat entre els 17 i 23 euros la garrafa de 5 litres, depenent de les qualitats, verge, extra o DOP .

La voluntat de seguir potenciant, tot i els entrebancs, un producte de qualitat com el que produeix la cooperativa godallenca, els porta a buscar fórmules de promoció com ara la venda des de la pàgina web www.olidegodall.es/ o la participació a fires com la de Jesús o la de la mel a Crespià, municipi empordanès adscrit a la comarca del Pla de l’Estany a Girona. Simó deia que, per la seua proximitat a França, els visitants del país veí, eren dels que millor valoraven els seus olis  a la fira. De fet, darrerament, fins i tot han fet enviaments al sud de França.

Però possiblement, la millor promoció que  es pot fer de l’oli de la cooperativa de Godall, és la seua pròpia Fira que enguany arribarà ja a la 12èna edició i que, com és tradició, tindrà lloc al municipi el segon cap de setmana de març, dies 14 i 15 i on es presentaran el olis de l’actual campanya, comercialitzats amb les marques  “Molí clapises” i el DOP “Lacrima olea”.

Godall calenta motors per a la propera Fira de l’oli i l’espàrrec

10945822_407735182737445_7588245180779214848_oEl senador Joan Sabaté serà l’encarregat d’ inaugurar-la el dissabte 14 de març.

Video

(J.Roig).-Com és tradició cada any, quant arriba el segon cap de setmana de Març, Godall obre portes a la seua fira dedicada a l’oli i l’espàrrec, una encertada combinació d’elements que li dona la singularitat que tots els esdeveniment firal busquen.
Segons informen des de l’organització, enguany la Fira de l’Oli i l’espàrrec, arribarà a al seua 12éna edició i es celebrarà el dissabte i diumenge 14 i 15 de Març, essent l’ encarregat d’inaugurar-la el Senador i portaveu adjunt de l’Entesa pel Progrés de Catalunya, Joan Sabaté. Abans, tindrà lloc una interessant xerrada Xerrada anomenada “Oli d’oliva verge extra, què cal saber?” que pronunciarà Marina Soler responsable de la DOP oli Baix Ebre-Montsià.
La Fira de l’Oli i l’Espàrrec, que se celebra als locals i la plaça de la Cooperativa de Godall, entitat organitzadora amb el suport de l’ajuntament, permet degustar i adquirir l’oli novell de la temporada i fer un tast de plats fets amb espàrrecs, producte molt típic de la població.

Tere Esmel, alcaldessa de Godall, explicava des de la nostra emissora que, encara que petita, la fira és molt important per a la promoció del poble i dels seu oli i sobre tot destacava l’ implicació de tot el poble per tal de fer-la realitat cada any

Com sempre i a part dels seus tradicionals esmorzars a base de truita d ‘espàrrecs i altres productes locals, tant el dissabte com el diumenge a les 9:30 del matí i prèvia adquisició d’un tiquet al preu de 2 euros, un dels atractius de la fira godallenca seguiran essent les visites guiades al moli d’ oli de l’entitat i les degustacions del oli novell que s’ hi elabora.

L’oli envasat es comercialitza amb el nom “Molí Clapises” i darrerament, l’entitat també ha començat a comercialitzar sota la marca “Lacrima Olea”, l’oli Verge Extra amb DOP (Denominació d’Origen Protegida) Baix Ebre-Montsià, en envasos de 5 lts. i de 0,750 cc.

Enguany la fira també es vol promocionar a través de les xarxes amb un vídeo elaborat pels organitzadors i que enllacem des de la pàgina web de La Plana Ràdio