Entrades

Gairebé la meitat dels residus que dipositem al contenidor groc, són impropis.

129_BAl Montsià, es posa en marxa una campanya per tal de millorar aquest percentatges tant negatius.
Santa Bàrbara és un dels sis pobles de la comarca que participa en aquesta prova pilot

(J.Roig/T.G./AdSB).-Finançada al 100% per Ecoembes, aquests dies s’ha posat en marxa una prova pilot que es durà a terme en els municipis de Freginals, La Galera, Godall, Masdenverge, Santa Bàrbara i Mas de Barberans per millorar la qualitat dels envasos de plàstic, llaunes i brics recollits selectivament, és a dir, els residus que dipositem al contenidor groc.

Ecoembes és l’ens de gestió de l’estat espanyol encarregat de la recollida selectiva i reciclatge d’aquesta fracció dels residus domèstics i el regidor de Medi Ambient de Santa Bàrbara, Joan Abella explicava a la nostra emissora que es posa en marxa aquesta campanya perquè s’ha detectat que la taxa de residus impropis que es dipositen als contenidors grocs es situa en una xifra del 40% de mitjana. Per tant, de tots els residus que els ciutadans dipositem al contenidor groc, gairebé la meitat, no hi hauria d’anar.
La campanya, de moment, es du a terme en aquest sis municipis del Montsià i gràcies a les caracteritzacions que es duen a terme periòdicament, es podrà avaluar l’èxit de les accions realitzades i, en cas afirmatiu, podran ser reproduïbles a la resta de municipis de la comarca.

Abella deia que la campanya es fonamenta en dues fases. La primera, que ja està en marxa, és bàsicament informativa i consisteix amb el repartiment a domicili d’uns fullets explicatius per recorda que és lo que es pot dipositar en aquests contenidors grocs . A la segona es procedirà a la reducció de les boques dels contenidors d’envasos, per tal d’evitar que els ciutadans hi dipositin a l’interior aquells residus que no hi haurien d’anar, els residus impropis.

Bàsicament, els residus equivocats són residus tèxtils, vidre, paper-cartró, restes de menjar i, sobretot, residus de plàstic però que no són envasos, com serien cubells, joguines, pals de fregar i escombres, estenedors, etc. que han d’anar a la deixalleria o al contenidor gris de la resta.

En marxa la campanya “Santa Bàrbara vol ser més neta”

 

Foto: Deixalleria Municipal

La campanya es centra en tres eixos:visites porta a porta,espai  divulgatiu per la ràdio local i xerrades informatives

El porta a porta ja s’ esta fent i el proper dilluns comença l ‘espai divulgatiu a La Plana Ràdio

(AdSB/J.Roig/T.G.).-Tal i com estava previst, el passat 3 d’octubre, des de la Regidoria de Medi ambient de l ‘Ajuntament de Santa Bàrbara es va començar  la campanya  “Santa Bàrbara vol ser més neta” ,campanya que s ‘endega amb l’ intenció de  conscienciar ,fomentar i millorar en la mesura de lo possible els hàbits dels planeres i planeres en matèria de reciclatge,segons que explicava el regidor de l ‘àrea,Eric Bel.

La campanya s ‘estructura en tres eixos principals:el porta a porta,un espai divulgatiu  per la ràdio municipal i xerrades informatives dirigides a diferents col•lectius del municipi.

El porta a porta ja s ‘està fent des del passat dia 3 i consisteix en una enquesta que  les visitadores fan als veïns per conèixer entre altres paràmetres, els seus  hàbits recicladors ,el grau de satisfacció pel sistema de recollida i tot allò que pugui aportar més informació per mirar de millorar la gestió dels residus que generem.

Cada dilluns, a partir del dia 17  i a les 11:45h. , des de La Plana Ràdio, es col•laborarà també amb l ‘emissió  d’un espai que comptarà amb la participació dels tècnics del CODE per explicar cada una de les fraccions de reciclatge i obrir un petit apartat  de preguntes sobre el tema tractat per a que els oients i puguin participar. A més a més es premiarà als guanyadors amb un set de recipients per reciclar a casa.

Finalment i lligat amb les accions anteriors , també es duran a terme una sèrie de xerrades i tallers informatius destinats a col•lectius com jubilats i mestresses de casa, a través de les seves entitats.

Bel també afegia que tot això es complementarà amb  visites programades dels alumnes de l’IES les Planes i de l’Escola Jaume Balmes a la deixalleria i a la planta de compostatge del Mas de Barberans que acabaran de configurar el perfil d’aquesta campanya.

Un missatge important des de la Regidoria de Media Ambient és que els planers i planeres atenguin a les persones que vagin a les seves llars a fer l’entrega del dossier de la campanya i el qüestionari.

Santa Bárbara il•lumina les illes de contenidors d’ escombraries soterrats

contenidors
Desprès de gairebé un any de la posta en marxa del nou sistema de recollida selectiva d ‘escombraries , l’ ajuntament de Santa Bárbara s’ ha decidit a reforçar la lluminositat de  tres de les  illes de contenidors que  fins ara quedaven amb  una il•luminació deficient ,provocant els corresponents perjudicis als  usuaris, molt especialment en aquest  període hivernal en que el dia és mes curt.

Llegir més