Entrades

Santa Bàrbara ratificarà, al ple d’avui, la seua intenció de seguir formant part del Consorci per a Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià

consorciL’ajuntament de Santa Bàrbara ha convocat per avui la sessió Ordinària del Ple que tindrà lloc aquesta tarda a les 7:30 i on es presenta a votació 11 punts a l’ordre del dia.
S’ha convocat una sessió plenària ordinària que serà retransmesa per La Plana Ràdio i on, entre altres acords, es vol aprovar el reglament de funcionament per a l’Smartcentre.

(Redacció/J.Roig).-D’entre els punts que es posaran a votació, destaquem els que fan referència als l’informes d’Intervenció de l’execució del pressupost 2014  referents al 3r. i 4t. trimestre,  així com  l’informe sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions atenent allò que disposa la Llei. També es proposarà aprovar la rectificació de l’Inventari municipal dels béns i drets  dels que disposava  el nostre poble a 31 de desembre del passat 2013.
També es vol aprovar definitivament  el Reglament municipal de Regim Intern regulador de l’ús i funcionament de l’Smartcentre, aixi com la modificació dels Estatuts del Consorci Localret.

La corporació municipal també té la intenció de ratificar l’acord adoptat per la Junta de Govern Local en sessió de data 8 de gener de 2015 de seguir formant part del Consorci per al desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, com a Grup d’Acció Local en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.

Recordem que el Consorci per a Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià és una entitat no lucrativa, constituïda com a Grup d’Acció Local i en la que s’hi integren entitats públiques (administracions locals) i privades sense ànim de lucre, implicades en el desenvolupament econòmic de la zona i orientades cap a la dinamització del territori a les comarques del Baix Ebre i Montsià, a través de la gestió i optimització dels recursos econòmics assignats pel programa europeu Leader i elaborant els seus plans d’actuació.

Finalment també es posarà a aprovació una moció de rebuig a la indemnització del cas Castor.

Com es habitual sempre que la sessió plenària és de caràcter ordinari, La Plana Ràdio retransmetrà en directe el Ple a partir de les 7:30 d’avui i en diferit, demà divendres a partir de les dues de la tarda.

La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre serà gestionada per un consorci públic

índiceL’ens estarà integrat pels quatre consells comarcals i abastirà el gruix de les competències ambientals del territori

 (ACN).- La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre serà gestionada, finalment, a través d’un consorci públic que constituiran els quatre consells comarcals. Tot i que, aquest estiu, la Generalitat havia previst constituir una societat privada que gestionés aquesta Reserva, finalment, s’ha optat per aprofitar l’ens que estaven impulsant els consells comarcals de l’Ebre per coordinar i impulsar les polítiques ambientals del territori. L’objectiu és que el consorci estigui plenament operatiu a principis d’any, i que els emprenedors i empresaris ebrencs puguin utilitzar la nova marca que generarà la Reserva aquest 2014. Pel que fa al finançament, el Govern ja n’ha garantit els recursos.

El Govern ha optat, finalment, per fer servir el nou consorci de polítiques ambientals que estaven impulsant des dels consells comarcals per gestionar també la Reserva de la Biosfera. Actualment, s’està en fase d’elaboració dels estatuts del nou ens amb l’objectiu que estigui operatiu a principis d’any.

Aquest consorci, que també integrarà l’actual CODE, s’encarregarà, com ha explicat el codirector tècnic del CODE, Josep Aragonès, de gestionar, coordinar, i executar les competències ambientals dels municipis i de gestionar la Reserva. La Generalitat estarà representada per la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre que serà l’organisme de qui pivotarà aquesta governança. A més, s’aprofitarà el paper del consell promotor de la candidatura EbreBiosfera per transformar-lo en un consell consultiu, on hi seran les més de seixanta entitats que van impulsar la candidatura, així com la Cambra de Comerç de Tortosa i el Campus de l’Ebre de la URV.

Aquest funcionament més institucional es veurà reforçat per la creació de dos observatoris d’indicadors, un ambiental i l’altre socioeconòmic; així com de dos taules de coordinació dels sectors agroalimentari, per una banda, i turístic. També s’ha decidit constituir quatre comissions de treball consultives: economia, patrimoni cultural, patrimoni natural, i agricultura.